Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Elengednéd a kamasz gyerekedet...

Elengednéd a kamasz gyerekedet 4 napra Balatonra, Úgy, hogy az osztálytársa vezesse az autót?

Figyelt kérdés
Két éve van jogosítványa a fiúnak, félek, hogy kamasz fiúk együtt még fegyelmezetlenebbek... Aggódom.

2015. jún. 19. 08:13
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:
15%

Attol meg hogy az osztalytarsa a sracc, siman lehet hogy a fiu 16-17, a sracc meg eszeleg 20. Bukasrol nem hallottatok? Vagy sok egyeb oka is lehet meg.

Egyebkwnt meg fuggne sok dologtol, peldaul hogy milyen a fiam viselkedese, illetve hany eves. Nyilvan egy 14-15wves diut azert meg annyira nem, de egy 17-18eves mar elviekbwn kene hogy legyen annyira inteligens hogy felfogja a dolgokat.

Egyebkent meg akkor is tortenhet baleset vwle, ha csak 5perce ul be a sracc melle mert felajalnja neki hogy haza hozza, nem kell ahhoz messzire menni hogy valami tortenjen velunk. Viszont orokke felteni sem lehet oket, mert ha megtiltod, de o elakar menni es olyan a szemelyisege, akkor ugy is elszokik. Ha kevesbe ilyenntipus, akkor pedig par ev mulva lesz kihatassal a kapcsolatotokra.

Szoval ez tenyleg sok mindentil fugg.

2015. jún. 19. 08:49
 12/43 anonim ***** válasza:
100%
Ha mindenki elmúlt 18 akkor inkább annak örülj hogy egyáltalán szóltak hogy mennek. Ez már nem engedem, nem engdem kèrdése.
2015. jún. 19. 08:55
 13/43 A kérdező kommentje:
A fiam 3 hét múlva lesz 18 éves. Az osztálytársa állítólag 16 évesen szerezte mag a jogsit és azóta rendszeresen vezet, állítólag jól.Tanár nélkül mennek 24-en együtt 4 napra, az egyik anyuka vállalta, hogy velük megy.Több autóval mennek. A fiúnak másfél éve van jogsija.
2015. jún. 19. 08:57
 14/43 anonim ***** válasza:
100%
Én elengedném, persze ez attól függ, milyen a fiú és az osztálytárs. Szegénynek nagyon rossz lenne, hogy a 24-ből csak ő nem mehet el.
2015. jún. 19. 09:00
 15/43 anonim ***** válasza:
95%
Elengedném!Pont azért,mert engem nem engedtek el és én hazugsággal tudtam,csak elutazni.
2015. jún. 19. 09:04
 16/43 anonim ***** válasza:
96%
Az a fiu mar a felbottseg kuszoben all, raadasul megy egy szulo is. Elengednem.
2015. jún. 19. 09:17
 17/43 anonim ***** válasza:
100%

Csak ezt a pár lényeges körülményt felejtetted el megírni a kérdésben?

Így persze! Nyilván aggódnék, az a dolgom, hogy aggódjak, de bakker, 18 lesz mindjárt.

2015. jún. 19. 09:35
 18/43 anonim ***** válasza:
100%

Ha csak nem rendeznek utcai gyorsulási versenyt, akkor szerintem a veszélyesebb vezetés is minimálisra csökken, mivel többen mennek, ráadásul egy szülő is. Én elengedném ha mindennap felhív. Elég egy fél perces telefon, hogy megvan, él, minden okés, tehát még cikinek se ciki a többiek előtt, mert ilyen gyors hívást le lehet úgy bonyolítani, hogy ne legyen feltűnő.

Egyébként 17,5 év a jogsi szerzés korhatára. Annál hamarabb törvényileg szabályozottan nem lehet megszerezni. Tehát vagy az osztálytárs kora nem stimmel vagy kamuztak a mióta van kérdésben. Ha a vezetési stílus kérdéses szerintem megbeszélhető, hogy egy gyors "bemutató" keretében szeretnél vele utazni, hogy teszteld, mintha forgalmi vizsgán lenne, hogy hogy vezet.

De egyébként elengedném. Ma holnap 18 éves, mondhatni az egész osztály megy. Az utolsó nagyobb kiruccanásuk lehet mielőtt szétszélednek az életben. Nem fosztanám meg ettől.

2015. jún. 19. 09:37
 19/43 anonim ***** válasza:
92%

Elengedném.

Én mindenhova el voltam engedve , most 25éves vagyok, nem túl idős, de már 14 évesen fesztiválokra jártam, 18 évesen, ahogy megszereztem a jogosítványom, beültem az autóba és mentem..mentem!

Mindezt úgy, hogy egy teljesen átlagosan harmónikus családban, semmi bajom nem lett sosem, tudtam a határaimat.

2015. jún. 19. 09:53
 20/43 anonim ***** válasza:
15%

ÖÖÖÖ.. miért nem jó a vonat?

Most komoly, hogy 24-en mennek mind autóval? Ez 5 autót jelent.

Elengedném, de vonattal vagy abba az autóba kell ülnie, amit felnőtt vezet tapasztalattal. Sajnos a fiatalok nagyon tudnak ilyenkor vagánykodni, menőzni, meg én vagyok a király, ha ki nem...

Idén már elég sokan haltak meg az utakon az ilyen fiatal királyok miatt..

2015. jún. 19. 09:53
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!