Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért kezelnek úgy mintha...

Miért kezelnek úgy mintha csak 1 gyerekem lenne?

Figyelt kérdés

Van egy 1 éves lányom, és egy 5 éves akit szinte születésétől kezdve én nevelek (párom előző házasságából).

Mostanában több ismerősöm is kérdezte, hogy nem szeretnék-e második gyereket. Mondom már van kettő...

Rokonok is mondták puszta kedvességből, hogy a második gyereknél már rutinosabb leszek stb...pedig tudják, hogy a nagyot is én neveltem.

Mikor barátnőm eljött velünk játszótérre ott volt egyik ismerőse...beszélgetni kezdtünk, kérdezte hogy van-e másik gyerekem is, mondtam hogy van igen, van egy nővére is. Erre bnőm beszólt, hogy "de az nem is a te gyereked"... és egy csomó ilyen beszólása, kijavítása volt már és nagyon idegesít. Nem értem miért kell ezt...

2015. ápr. 24. 22:44
1 2 3 4 5 6
 51/56 anonim ***** válasza:
13%
És a nevelőszülők nevében nyugodtan oszd meg a bemásolt szöveget, talán ők tudják is értelmezni , ugyanis pont mellettük szól ;)
2015. ápr. 26. 08:08
 52/56 anonim ***** válasza:
32%
Nincs szükségem "mentő monológokra", mert nem tisztellek és nem nézek fel rád, ennél fogva a véleményed sem határoz meg semmit az életemben. Pusztán a jó szándék vezérel, mikor a hozzád hasonló érzelmi analfabétákat próbálom megvilágosítani egy-egy témában. És nem, egyáltalán nem érdekel, hogy végül sikerül-e, vagy továbbra is kergeted a vélt igazságodat. Nevelőszülőnek lenni magasabb szintű hivatás, mint vér szerinti szülőnek lenni. Viszont nem szabad és nem is kell összekeverni a kettőt. Ezt nem fogod soha megérteni, mert benned állandó komplexusok dúlnak, és ezzel fogod tönkretenni a nevelt gyereked önértékelését, ha van/lesz. Adoptált gyerekeknél is elsődleges helyén kezelni ezeket a dolgokat, különben károsodást okoz a gyerekben a hazugság. Ameddig a nevelőszülő nem érzi értékesebbnek magát a vér szerintinél, addig a gyerekben is veszteség, hogy neki csak pótlék jutott. Ha már gondolkodni nem tudsz, legalább ne butítsd a népet, hogy a tiéd legyen az utolsó szó.
2015. ápr. 26. 12:26
 53/56 anonim ***** válasza:
33%
Annyira degenerált vagy, hogy még mindig nem fogtad fel, hogy a NEVELŐ szülőt védtem meg ELLENED, hisz TE írtad, hogy NEM lehet valaki a másik gyereke csak attól hogy rámutat a játszótéren :D Súlyos gondok vannak nálad....
2015. ápr. 26. 12:29
 54/56 anonim ***** válasza:
32%
Azért kezelnek így kérdező, mert féltékenyek rád. Te el tudtad fogani a kislányt sajátként. Erre kb. a nők, de még a férfiak 80 százaléka sem képes. Kéthetente látják a nevelet gyerekeiket, de még akkor is teher nekik, csak titkolják. Néha mások előtt, de az sem ritka, hogy saját maguknak sem vallják be. A jobbik eset az, ha csak elviselést éreznek iránta. Kevés ember tudja szeretni más gyerekét, a kérdésed az élő példa rá. Az itteni válaszolók is így vannak ezzel és pontosan ezért ugrottak úgy neked és egymásnak is. Mindenesetre az én szememben neked két gyereked van, és nagyon tisztellek a gondolkodásodért.
2015. ápr. 26. 16:51
 55/56 anonim ***** válasza:
47%
Bocs, de ha pár év múlva apuka új barátnőt talál, és viszi a gyereket, akkor mit fogsz mondani? Nyilván azt, hogy "az apja elvitte"... Tehát értsd meg és fogd fel: A nevelőanyja vagy. A gyerek előtt persze ezt nem kell hangoztatni, és becsülendő, hogy ugy kezeled, mint a sajátodat. De a kérdésre a válasz, ahogy már sokan leírták: Egy gyermeked van és egy nevelt gyermeked. Slusz.
2015. ápr. 26. 22:17
 56/56 A kérdező kommentje:
Hűű mekkora vita kerekedett, pedig nem ez volt a szándékom. Köszönöm a válaszokat, van amit értettem van amit nemigazán tudok kibogozni. Akinek számomra hasznos volt a válasza, ment a kéz, a lepontozás nem tőlem jött ahogy sok helyen látom. Majd 5 éve nem láttuk az anyját, nem hiszem hogy jelentkezne, párom már szerintem nem is engedné neki hogy lássa a gyereket. Majd maximum ha nagyobb lesz és a gyerek szeretné látni az anyját majd megkeresi, mert nem tudjuk hol van. Egyébként ha szétmennénk, de ne legyen így akkor is nagy a valószínűsége hogy velem maradna mindkét gyerek még ha az jogilag nem is lehetséges:). Értem én, hogy mit írtok persze nem vagyok jogilag az anyja ezt mindenki tudja. A gyerek is tudja, hogy van egy szülőanyja aki nem én vagyok, nyilván nem azt akarom elhitetni mindenkivel, hogy én szültem csak nem értem minek ezt lépten nyomon hangsúlyozni.
2015. ápr. 27. 16:18
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!