Miért kezelnek úgy mintha csak 1 gyerekem lenne?
Van egy 1 éves lányom, és egy 5 éves akit szinte születésétől kezdve én nevelek (párom előző házasságából).
Mostanában több ismerősöm is kérdezte, hogy nem szeretnék-e második gyereket. Mondom már van kettő...
Rokonok is mondták puszta kedvességből, hogy a második gyereknél már rutinosabb leszek stb...pedig tudják, hogy a nagyot is én neveltem.
Mikor barátnőm eljött velünk játszótérre ott volt egyik ismerőse...beszélgetni kezdtünk, kérdezte hogy van-e másik gyerekem is, mondtam hogy van igen, van egy nővére is. Erre bnőm beszólt, hogy "de az nem is a te gyereked"... és egy csomó ilyen beszólása, kijavítása volt már és nagyon idegesít. Nem értem miért kell ezt...
Nektek kell őket leszerelni, csak próbáld az ő szemszögükből nézni, mert csak úgy tudjátok őket megfelelően megfogni. Ha nekiálltok pattogni ezen, azzal nem lesz jobb, amíg nem értitek egymást.
Persze, hogy a gyerek nem mondja, hogy nevelőanya, anya van, pont, de attól ez még mások fejében másképp él. És jogosan fájhat a nagyszülőknek egy elhagyó anya, nyilván azelőtt el sem tudtak volna képzelni ilyet, hogy velük vagy az ő családjukkal történjen meg, valószínűleg soha nem is tapasztalták, milyen ebben a formában kilógni a családból.
Ne pattogj ezen, gondold át az ő szemszögüket, mi lehet bennük, milyen érzések, keresd meg hozzájuk a megfelelő szöveget, megfelelő utat, és beszéljétek meg értelmes felnőtt módjára.
A gyerek nem hülye, így az ő gyermeki eszével azért érti, mi a helyzet, de most még nem foglalkoztatja. Később lehet, hogy fogja foglalkoztatni a dolog.
Nálunk is ez a helyzet. Én is kaptam ,,készen" egy gyereket, mikor összejöttünk a párommal, ennek már több, mint 5 éve. Itt az anyuka valamilyen szinten tartja a kapcsolatot a gyerkőccel, de nem az igazi a kapcsolatuk. Engem is anyának hív, meg őt is. Nem én kértem. Nekem is tesznek fel ilyen kérdéseket, meg jönnek azzal, hogy én csak nevelem. Szerintem pont ez egy szülő dolga. Nevelni, szeretni, megadni mindent a gyerekének, még akkor sem, ha nem is ő szülte. Én nem teszek különbséget kettejük közt, párom anyukája igen, ami eléggé bánt.
A barátnődnek mondd meg, hogy ezt ne csinálja, majd te ha akarod, akkor elmondod, hogy nem te szülted. És annak mondod el, akinek akarod. Bár ezek után nem hiszem, hogy a barátnőm lenne.
A vérszerinti anyuka látogatja a kislányt? Érdeklődik utána?
Mert ha nemleges a válasz akár az örökbe is fogadhatnád. Amennyiben a vérszerinti anya lemond a szülői jogairól ezt te minden további nélkül megteheted ha házasok vagytok a pároddal.
Ne foglalkozz a jóindulatú ismerősökkel és az itteni válaszadókkal. Te vagy a kislány mellett, eteted, szeretgeted, ápolod amikor beteg, te vagy az anyja.
Azért, mert csak egyet szültél, és az általános hozzáállás szerint a nagyobbat nem is kellene szeretned, mert "készen kaptad".
Nekem is van nevelt lányom, ő 11 éves, de az utóbbi évben többet foglalkoztam vele, mint az édesanyja, mert ő szült egy gyereket, és inkább a kicsivel van, minthogy a kiskamasszal "szenvedjen".
Ha pedig gyereket szülök, akkor a kicsi az elsőszülóttem lesz, de második gyerek.
Jó, akkor most bunkó leszek a "kedves" barátnőiddel, meg az itteni "DE NEM A TE PNCIDBÓL JÖTT KIIIIII, szóval nem számít" válaszolókkal.
Nem akarom elhinni, hogy egyesek annyire cseszettül érzéketlenek. Ja, hogy az nem számít, hogy valaki ellátja, neveli, szereti, mindent megtesz érte, mert az anyább, aki megszüli, de lelép egy újszülött mellől. Ezzel mit akarnak elérni? Mondjuk itt az oldalon mindig megy a hacacáré, mert egy gyereket csak és kizárólag az Ééééééédesanyja tud ellátni, még abban is kételkednek, hogy az X gyereket felnevelt nagyi, vagy a gyerek apja tud gondoskodni róla. Amit el tudok képzelni, az az, hogy sokan arról győzködik magukat, hogy ha ők nem lennének, akkor a világon senki más nem tudná felnevelni a gyereküket, ami marhaság. Kérdező, te ezt az érzést ingatod meg bennük.
Komolyan, ha valaki újra meg újra eljátszaná ezt, akor felállnék és otthagynám a büdös francba. Jó, hogy nem ők döntik el neked, hogy hogyan élsz és viszonyulsz a gyerekeidhez.
Úgy látom, itt sokan képtelenek szöveget értelmezni.
Semmi baj nincs azzal, ha valaki ugyanúgy szereti a nevelt gyerekét, mint akit ő szült/nemzett, sőt, így helyes, de az emberek különbséget tesznek, és ezen nem kell megsértődni.
Kérdező, akik téged kérdezgetnek, azt akarják tudni, fogsz-e még szülni, hogy a te elsőszülöttednek lesz-e kisebb testvére, lesz-e másodszülötted, csak hülyén fogalmazzák meg, illetve ez így nyersen elég furán hangzana. :-)
Na mindegy, ha akarsz, agyalj tovább rajta, idegesítheted magad, csak teljesen fölöslegesen csinálsz ügyet ebből.
Örökbe kell fogadni.
Ne aggódj, ha azt írtad volna, hogy csak 1 gyereked van ,de akarsz még egyet , de a párod lánya nem érdekel és tőle fogsz elvenni a keresetedből a második baba miatt , mert nem a tied ,úgy fröcsögnének, hogy megtelne velük a Balaton... jogilag is rendezzétek le és így nagy korában sem fogja kívülállónak érezni magát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!