Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért van az hogy a szüleim...

Miért van az hogy a szüleim úgy kezelnek mint egy háromévest? (Többi lent)

Figyelt kérdés
Mindjárt 12 leszek de a szülem úgy bánnak velem mint egy 3 évessel. Mindent a számba rágnak. Értem hogy szeretnek meg ilyenek de ez engem idegesít. Miért csinálják ezt?

2015. febr. 1. 09:02
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
86%
Mert biztos úgy viselkedsz. Meg ebbe a korba képzelitek magatokat borzasztó oosnak, felnőttnek.
2015. febr. 1. 09:23
 2/13 anonim ***** válasza:
83%
* okosnak.
2015. febr. 1. 09:24
 3/13 anonim ***** válasza:
27%
Mert biztos olyan szüleid vannak, mint előttem szóló. Légy minél határozottabb, lássák rajtad, hogy önállósodsz. 1-eseket meg ignorálj. Mást nem érdemelnek.
2015. febr. 1. 09:28
 4/13 anonim ***** válasza:
46%
Persze, te már felnőtt vagy! :D Eltartod magad, dolgozol, családod van:D
2015. febr. 1. 09:31
 5/13 anonim ***** válasza:
82%

Szóval 11 vagy.

A nevelt lányom is ennyi, ő is nagylánynak gondolja magát, de pl nem mer egyedül vásárolni. (Kellett neki valami, de nem mert odamenni a kasszához kifizetni)

Ő is duzzog, hogy már nem 3 éves, mégis úgy viselkedik.

Minden nap ezerszer rá kell szólni, hogy a zsebkenő a kukába való, az üres tányér a mosogatóba, a tiszta ruha a szekrénybe, a szennyes a szennyestartóba...

2015. febr. 1. 09:52
 6/13 anonim ***** válasza:
66%
Tokeletesen igaza van az egyesnek...
2015. febr. 1. 09:53
 7/13 anonim ***** válasza:
63%

Pont úgy bánnak veled, ahogyan egy 11 éves gyerekkel bánni kell. Csak te most épp kezdesz kamaszodni, és azt hiszed, hogy 11 évesen már felnőtt és érett vagy. Ezzel nincs semmi baj, az életkorodból adódik, majd kinövöd, úgy 9-10 év múlva már vissza is fogd sírni ezt az időszakot. Én pont abban a korban vagyok most.

Ja, és a többi pontozgató kiskamasznak üzenném, hogy hiába pontozgatjátok le az első válaszolót, neki van igaza.

2015. febr. 1. 10:23
 8/13 anonim válasza:
42%
A válasz 0%-ban hasznosnak tűnik
2015. febr. 1. 10:45
 9/13 anonim ***** válasza:
Miben kezelnek gyerekként? Hogy viselkedsz? Miket csinálsz?
2015. febr. 1. 13:15
 10/13 anonim ***** válasza:

Na, én is pont ugyanezt éreztem 13 évesen. A felnőttek sokszor ilyenek, néha elfelejtik, hogy a gyerek nem hülye, csak sokkal fiatalabb mint ők.

Én elég érett gondolkodású és önálló emberke voltam már 12-13 évesen, ezért értetlenül bámultam a nekem gügyörésző felnőttekre (akik közül pár alig múlt 20 éves, azaz nem volt nagyanyám korú).

Persze, függ az adott gyerek személyiségétől, mennyire zavarja ez a szitu.

Ne aggódj, elmúlik ez az állapot az idővel...addig is próbáld elviselni.

2015. febr. 3. 13:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!