Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért kezelnek engem a szüleim...

Izéke0101 kérdése:

Miért kezelnek engem a szüleim úgy, mint egy óvódást? Miért nem csinálhatom meg azt amit a koromnbeliek?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Én egy 13 éves lány vagyok tudom, hogy fiatal vagyok és minden féle elő ítélet forog a fejetekbe, de szerintem ehhez nem vagyok valami fiatal és egyébként elég érett a gondolkodásom is és és a külsőm is. Na és az én szüleim már rég óta szétmentek és bár anyával lakom az apukámmal is ugyan úgy tartom a kapcsolatot és sok mindenben dönt ős is és nagyon sok mindent nem engednek meg.Anyu még úgy enged néhány dolgot,de apa mostanában befolyásolja és már ő se nagyon enged meg sok dolgot. Már több barátnőmnek is megengedik, hogy legyen kapcsolata és elég hosszú kapcsolata van most barátnőmnek,nekem eddig egy barátom volt arról se tudtak (bár nem tartott sokáig)sőt még fiú haverom se nagyon lehet, ha van is akkor se mehetek le vele sétálni se se sehova még egy órára se ... és hétköznap le se mehetek 1-2 órára se hétvégén is csak 8ig. Más korombeli lent lehet 9ig vagy 10ig és mindig én vagyok aki legelőször haza megy mindenhonnan még ott se aludhatok csak nagyon ritkán barátnőmnél,de az tényleg nagyon ritka. Na szóval mit kezdjek apával,hogy végre megértse nem vagyok már olyan kicsi? és meg kell érteni,hogy egy ki magánéletem nekem is lehet?
2014. szept. 13. 22:54
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
85%
Hat te nagyon elvagy tevedve!! Még csak 1 kapcsolatod volt 13 évesen ? Felháborító :) nem csodálkozom hogy nem lehetsz lenn 8 nal tovább . Magáneleted lehet, a szobádban. Csavarogni meg pasizni bőven ráérsz .
2014. szept. 13. 22:58
 2/21 anonim ***** válasza:
97%

De, olyan kicsi vagy.

Nem, nem vagy érett gondolkodású. Ha érett lennél, elfogadnád, hogy amit a szüleid csinálnak, az normális egy 13 éves gyereknek.

2014. szept. 13. 23:00
 3/21 piriiiiii ***** válasza:
96%
Pedig még kicsi vagy. Hidd el, ráérsz még legalább 2-3 évig ilyesmikkel.
2014. szept. 13. 23:02
 4/21 A kérdező kommentje:
Tudtam,hogy sokan nem értenek majd meg.. :) Nem pasizni és csavarogni szeretnék hanem, mivel sokkal jobban megértem magamat a fiúkkal így mondjuk egy fiú haverommal vagy egy "bandával" lemenni sétálni vagy valahova..
2014. szept. 13. 23:03
 5/21 A kérdező kommentje:
De az ilyen idős barátaim már ezeket a dolgokat megcsinálhassák.... és sokkal több mindent megengednek nekik,mint nekem és olyan különcnek érzem magam :/
2014. szept. 13. 23:05
 6/21 anonim ***** válasza:
96%

Nezd, ha a normalis valt kulonce, az mar tenyleg nem a te hibad...

Tudod, egyel tehenszrt, egymillio legy nem tevedhet.

2014. szept. 13. 23:13
 7/21 anonim ***** válasza:
97%

Nézd, kérdező, lehet, hogy te érettnek gondolod magad és a külsőd. Bizonyára érett egy 13 éves kislány szintjéhez. Én 13 évesen még Barbie babával játszottam az osztálytársaimmal, mindannyian szüzek voltunk, és még egyetlen kapcsolatunk sem volt. Nekem 19 évesen lett az első barátom, akkor veszítettem is el. Egészségesebb gyerekkorom és tinikorom volt, mint a legtöbb mostani tininek.

13 évesen, hetedik osztályos általános iskolásként este kilenckor már ágyban kellett lennem, és fél tízkor lámpa leoltás, addig olvasgattam. Hétvégén, ha elmentem valahova, délután négykor már otthon kellett lenni. A kis összejöveteleink gyerekzsúrok voltak, sütivel és társasjátékokkal.

Boldog és elégedett voltam a gyerekkorommal, sosem nyafogtam, hogy miért kell négyre hazaérnem, örültem, hogy déltől négyig gyerekzsúron voltam, és nem követelőztem.

13 évesen egyszer sem aludtam másoknál, legelőször 16 évesen aludt nálam egy kis osztálytársam.

Kedves kérdező, a világ nagyon felborult, az erkölcsök és értékek haldokolnak.

Kis magánéleted mindenképp lehet, írd le a naplódba. Hogy nem vagy már olyan kicsi? Kihez képest? Egy 8 éveshez nem. De ne akarj felnőttként, vagy nagykamaszként viselkedni. Legyél egyelőre egy 13 éves kislány. Idővel eljön a többi is.

Boldog gyerekkort kívánok, már ami még hátravan.

2014. szept. 13. 23:14
 8/21 anonim ***** válasza:
96%

"De az ilyen idős barátaim már ezeket a dolgokat megcsinálhassák.... és sokkal több mindent megengednek nekik,mint nekem és olyan különcnek érzem magam :/"

Gondolod, hogy az ő szüleik helyesen nevelik őket? Nem, sajnos nem. A te életkorodnak nem része a késő éjszakai kimaradás, pasizás, bandázás.

2014. szept. 13. 23:15
 9/21 anonim ***** válasza:
95%

"elég érett a gondolkodásom is"

100-ból 100 tini ezt mondja.

2014. szept. 13. 23:15
 10/21 A kérdező kommentje:
Hát köszönöm a válaszokat kicsit megkönnyebbültem,hogy ez normális és nem én vagyok a megbízhatatlan :)
2014. szept. 13. 23:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!