Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért kezelnek engem a szüleim...

Izéke0101 kérdése:

Miért kezelnek engem a szüleim úgy, mint egy óvódást? Miért nem csinálhatom meg azt amit a koromnbeliek?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Én egy 13 éves lány vagyok tudom, hogy fiatal vagyok és minden féle elő ítélet forog a fejetekbe, de szerintem ehhez nem vagyok valami fiatal és egyébként elég érett a gondolkodásom is és és a külsőm is. Na és az én szüleim már rég óta szétmentek és bár anyával lakom az apukámmal is ugyan úgy tartom a kapcsolatot és sok mindenben dönt ős is és nagyon sok mindent nem engednek meg.Anyu még úgy enged néhány dolgot,de apa mostanában befolyásolja és már ő se nagyon enged meg sok dolgot. Már több barátnőmnek is megengedik, hogy legyen kapcsolata és elég hosszú kapcsolata van most barátnőmnek,nekem eddig egy barátom volt arról se tudtak (bár nem tartott sokáig)sőt még fiú haverom se nagyon lehet, ha van is akkor se mehetek le vele sétálni se se sehova még egy órára se ... és hétköznap le se mehetek 1-2 órára se hétvégén is csak 8ig. Más korombeli lent lehet 9ig vagy 10ig és mindig én vagyok aki legelőször haza megy mindenhonnan még ott se aludhatok csak nagyon ritkán barátnőmnél,de az tényleg nagyon ritka. Na szóval mit kezdjek apával,hogy végre megértse nem vagyok már olyan kicsi? és meg kell érteni,hogy egy ki magánéletem nekem is lehet?
2014. szept. 13. 22:54
1 2 3
 11/21 piriiiiii ***** válasza:
Egyébként nézd meg a 13 című filmet.
2014. szept. 13. 23:23
 12/21 A kérdező kommentje:
Fhuu már nagyon rég óta megszeretném,de nem tudom hol megnézni és letölteni meg nem birom, mert rögtön vírusos lesz a gépem
2014. szept. 13. 23:25
 13/21 anonim ***** válasza:
Ne akarj felnőni ilyen hamar. Vissza fogod sírni ezeket az éveket. :)
2014. szept. 13. 23:29
 14/21 anonim ***** válasza:

Örülök, ha én is segíthettem a válaszommal.

Az természetes, hogy idősebbnek vagy érettebbnek gondolod magad, mindenki így volt ezzel.

De a szüleid nem rosszat akarnak neked, csakis a legjobbat, amikor nem feltétlenül engednek meg mindent.

Hidd el, mindennek eljön az ideje.

Inkább élvezd ki a gondtalan gyermekkort, később még sokat gondolsz rá, hogy milyen jó is volt :) Tudom, most nem feltétlenül hiszed el, de higyj valamennyire egy olyan soknyaras csatakancának, mint én (34 éves vagyok).

2014. szept. 13. 23:29
 15/21 anonim ***** válasza:
56%

A veled egykorúak azért csinálhatják meg, mert a szüleik tesznek rájuk nagyívben.

13 évesnek semmi keresnivalója este 9-10 órakor az utcán.

Manapság nagyon divat lett 13 évesen fiúzni, csajozni, meg kolbászolni a telepen este csak úgy, hogy minek a hatására gondolják úgy a szülők, hogy ez így rendben van, azt nem tudom, mert nagyon nincs rendben, úgyhogy a szüleidnek igaza van, csak normális embert akarnak belőled faragni.

Cigányéknál meg proliknál szokás hagyni a gyereket nőni mint a dudva.

2014. szept. 13. 23:32
 16/21 A kérdező kommentje:
Már nem azért,de én is ugy mondd cigány vagyok több mint félig és nagyon nem birom az ilyen előítéleteket mert attól,hogy valakinek más a fajtája attól még ugyan úgy lehet normális és nem kell leszólni a "jó pofa" megjegyzésekkel ezeket az embereket mert ez nagyon nem az...
2014. szept. 13. 23:39
 17/21 anonim ***** válasza:
90%
Az én 14(2 hónap és 15) éves lányom sincs csak este 8-ig elengedve,és csak hétvégén,hétközben nincs csavargás.
2014. szept. 13. 23:40
 18/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat megfogadom és elfogadom,hogy így kezelnek :)
2014. szept. 13. 23:46
 19/21 anonim ***** válasza:
93%

De azért olyan keményen nem foghatnak ha éjfélkor még gépezel.

Amúgy örülj neki, hogy nem akarnak hagyni elkallódni, úgy mint általában a többi cigány kölköt.

2014. szept. 13. 23:47
 20/21 anonim ***** válasza:
1%
Befejezhetnék már a cigányozást. Végigolvastam a válaszokat és megértettem miért tartunk ott ahol. Az hogy 13 éves vagy, nem jelenti azt hogy korlátozni kell a magánéleted. Teljesen normális dolog hogy hétvégenként és hétköznap délutánonként a barátaiddal legyél. Azt, hogy a pasizásnak nem örülnek, meg is értem, én sem lennék boldog a helyükben ha teherbe esnél. De ha tényleg foglalkoznak veled, ismerniük kéne annyira, hogy tudják, nem csinálsz hülyeséget. Ilyen korban viszont teljesen egészséges dolog hogy szeretnél pasizni. A te korodban én se nagyon maradtam a városban 8-nál tovább, egyedül fesztiválokon, mikor másnap nem volt tanítás. Olyankor megbeszéltük, hányra érjek haza. Ha késtem, dobtam egy SMS-t, így tudták hogy nincs bajom. Ittam is, de mindig csak pár korty sört, nem hányásig. Kis eszmefuttatásomat azzal az észrevétellel zárnám, hogy sok szülő panaszkodik hogy a gyerekének nincs igazi élete, csak a fb-on irogat egész nap. Tehát más szülő örülne, ha a gyermeke néha elmászkálna és élné az életét, minthogy az egész életét a szobában töltse. Ezzel nem azt akarom sugallni hogy rossz szüleid vannak vagy hasonló, de hosszú távon ők is jobban járnának azzal, ha változtatnának a hozzáállásukon. Szerintem üljetek le és beszéljétek meg ezeket a dolgokat, vesztenivalód nincs.
2014. szept. 14. 02:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!