Izéke0101 kérdése:
Miért kezelnek engem a szüleim úgy, mint egy óvódást?
Miért nem csinálhatom meg azt amit a koromnbeliek?
Egyébként nézd meg a 13 című filmet.
2014. szept. 13. 23:23
12/21 A kérdező kommentje:
Fhuu már nagyon rég óta megszeretném,de nem tudom hol megnézni és letölteni meg nem birom, mert rögtön vírusos lesz a gépem
Ne akarj felnőni ilyen hamar. Vissza fogod sírni ezeket az éveket. :)
2014. szept. 13. 23:29
Örülök, ha én is segíthettem a válaszommal.
Az természetes, hogy idősebbnek vagy érettebbnek gondolod magad, mindenki így volt ezzel.
De a szüleid nem rosszat akarnak neked, csakis a legjobbat, amikor nem feltétlenül engednek meg mindent.
Hidd el, mindennek eljön az ideje.
Inkább élvezd ki a gondtalan gyermekkort, később még sokat gondolsz rá, hogy milyen jó is volt :) Tudom, most nem feltétlenül hiszed el, de higyj valamennyire egy olyan soknyaras csatakancának, mint én (34 éves vagyok).
2014. szept. 13. 23:29
A veled egykorúak azért csinálhatják meg, mert a szüleik tesznek rájuk nagyívben.
13 évesnek semmi keresnivalója este 9-10 órakor az utcán.
Manapság nagyon divat lett 13 évesen fiúzni, csajozni, meg kolbászolni a telepen este csak úgy, hogy minek a hatására gondolják úgy a szülők, hogy ez így rendben van, azt nem tudom, mert nagyon nincs rendben, úgyhogy a szüleidnek igaza van, csak normális embert akarnak belőled faragni.
Cigányéknál meg proliknál szokás hagyni a gyereket nőni mint a dudva.
2014. szept. 13. 23:32
16/21 A kérdező kommentje:
Már nem azért,de én is ugy mondd cigány vagyok több mint félig és nagyon nem birom az ilyen előítéleteket mert attól,hogy valakinek más a fajtája attól még ugyan úgy lehet normális és nem kell leszólni a "jó pofa" megjegyzésekkel ezeket az embereket mert ez nagyon nem az...
Az én 14(2 hónap és 15) éves lányom sincs csak este 8-ig elengedve,és csak hétvégén,hétközben nincs csavargás.
2014. szept. 13. 23:40
18/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat megfogadom és elfogadom,hogy így kezelnek :)
De azért olyan keményen nem foghatnak ha éjfélkor még gépezel.
Amúgy örülj neki, hogy nem akarnak hagyni elkallódni, úgy mint általában a többi cigány kölköt.
2014. szept. 13. 23:47
Befejezhetnék már a cigányozást. Végigolvastam a válaszokat és megértettem miért tartunk ott ahol. Az hogy 13 éves vagy, nem jelenti azt hogy korlátozni kell a magánéleted. Teljesen normális dolog hogy hétvégenként és hétköznap délutánonként a barátaiddal legyél. Azt, hogy a pasizásnak nem örülnek, meg is értem, én sem lennék boldog a helyükben ha teherbe esnél. De ha tényleg foglalkoznak veled, ismerniük kéne annyira, hogy tudják, nem csinálsz hülyeséget. Ilyen korban viszont teljesen egészséges dolog hogy szeretnél pasizni. A te korodban én se nagyon maradtam a városban 8-nál tovább, egyedül fesztiválokon, mikor másnap nem volt tanítás. Olyankor megbeszéltük, hányra érjek haza. Ha késtem, dobtam egy SMS-t, így tudták hogy nincs bajom. Ittam is, de mindig csak pár korty sört, nem hányásig. Kis eszmefuttatásomat azzal az észrevétellel zárnám, hogy sok szülő panaszkodik hogy a gyerekének nincs igazi élete, csak a fb-on irogat egész nap. Tehát más szülő örülne, ha a gyermeke néha elmászkálna és élné az életét, minthogy az egész életét a szobában töltse. Ezzel nem azt akarom sugallni hogy rossz szüleid vannak vagy hasonló, de hosszú távon ők is jobban járnának azzal, ha változtatnának a hozzáállásukon. Szerintem üljetek le és beszéljétek meg ezeket a dolgokat, vesztenivalód nincs.
2014. szept. 14. 02:07
Kapcsolódó kérdések: