Miért kezelnek úgy mintha csak 1 gyerekem lenne?
Van egy 1 éves lányom, és egy 5 éves akit szinte születésétől kezdve én nevelek (párom előző házasságából).
Mostanában több ismerősöm is kérdezte, hogy nem szeretnék-e második gyereket. Mondom már van kettő...
Rokonok is mondták puszta kedvességből, hogy a második gyereknél már rutinosabb leszek stb...pedig tudják, hogy a nagyot is én neveltem.
Mikor barátnőm eljött velünk játszótérre ott volt egyik ismerőse...beszélgetni kezdtünk, kérdezte hogy van-e másik gyerekem is, mondtam hogy van igen, van egy nővére is. Erre bnőm beszólt, hogy "de az nem is a te gyereked"... és egy csomó ilyen beszólása, kijavítása volt már és nagyon idegesít. Nem értem miért kell ezt...
"Jogilag és biológiailag is 1 gyereked van." Igen!!! És???
Mindenki jogi meg biológiai dolgokról hadovál, miközben ehhez a helyzethez köze sincs egyiknek sem! Az igazi szeretetet nem papírokban mérik, csak egyes elbutult emberek nem képesek elvonatkoztatni tőle. Itt egy hús-vér kislányról és édesanyáról van szó, akit bánt a társadalom egy olyan dolog miatt, amiről egyikük se tehet, és amiért nagyon nem kéne. Szégyellhetitek magatokat, bújjatok csak el a törvényeitek mögé, nehogy érezzetek! A tények: nem ő szülte és nem fogadta örökbe + nagyon szeretik egymást + a kislányt születése óta neveli, tanítja, gondoskodik róla + anyának/lányának hívják egymást = nem szülő/gyermek a kapcsolatuk??? Kíváncsi lennék, hogy egyesek miért ilyen rosszmájúak itt és, hogy mit reagálnának, ha egyszer az ő életükben is eljönne az a pillanat, hogy néhány papír alapján korlátozzák és ítélkeznek arról, hogy kik és mik lehetnek! Ugye, hogy fájna?! Ismétlem: szerintem az ismerősök, rokonok, barátnő a játszótéren nem bírók, jogászok, ügyvédek stb., ahogy az itt hozzászólók se (nagy valószínűséggel). Szóba se kerültek pénz, anyagiak, hivatalos jogok gyakorlása meg ilyenek, amikről itt fröcsögtök - bármilyen nehéz is belátni: nem mindenkinek csak ez számít! Minden, amiről szó volt itt, az az emberi jó érzés, ami mint kiderült: igen kevesekbe szorult! Kérdező, neked azt mondom: továbbra se add fel! Igazad van, harcolj érte, mert ez egy szép és nemes dolog, amiért küzdesz! Ne foglalkozz az utálkozókkal, csak a kis családoddal, akik szeretnek! Nagy ölelést küldök neked is és a pici lánynak!
"A tények: nem ő szülte és nem fogadta örökbe + nagyon szeretik egymást + a kislányt születése óta neveli, tanítja, gondoskodik róla + anyának/lányának hívják egymást = nem szülő/gyermek a kapcsolatuk???"
Nem. A kapcsolatuk pusztán nevelőszülő-gyerek kapcsolat. Pontosan mit nem értesz a dolgon? Miért jelent olyan nagy problémát számodra, hogy nem nevezheted fehérnek a feketét? A szeretet szubjektív, azt csak a két érintett fél érzi. Ahhoz nem kell vérségi kapcsolat. Ahhoz viszont, hogy gyerekednek nevezhess valakit, nem elég rámutatni a játszótéren.
#43: Igen, "nevelőszülő-gyerek" kapcsolat jogi és biológiai, de nem érzelmi alapon! Ez itt, ami számít. Amit nem értek, hogy miért nem lehet elfogadni és tiszteletben tartani egymást. Hogy miért érdemelnek ekkora negatív hozzáállást valakik, akik nem tettek semmi rosszat. Hogy miért van joguk az embereknek mások kapcsolata fölött ilyen módon ítélkezni. Ez a probléma nem csak az én problémám, nem csak a kérdezőé, de még rengeteg emberé.
A helyzetet szerintem rossz nézőpontból közelítitek meg. A hangsúly itt egyáltalán nem azon van, hogy valaki gyermekének mer nevezi valakit, aki őt az édesanyjának tartja. (Ami egyébként szép dolog és ehhez senkinek semmi köze nem lenne.) Komolyan, gondolkozzatok már el, hogy itt élő-lélegző emberekről van szó! Az egyikük ráadásul mindössze 5 éves, most kezdi el az életet!
A szavaknak nagy erejük van. Az ismerősök, rokonok, barátnők vajon helyesen teszik, hogy ekkora lelki töréseket okoznak mindkettejüknek?
Továbbra is kitartok a véleményem mellett. (A játszótéres hasonlat pedig eléggé túlzás volt.)
43-mas, de,az igazság az, hogy ha igazán túlnőttél volna az állati fialás-kellő ideig nevelés-leválás ösztönön akkor tudnád mi az emberi abban, hogy elég egy igazi anya-gyermek kapcsolathoz az, hogy kellő érzelmi háttérrel rámutasson a nevelt gyerekre a játszótéren.
De te ezt sohasem fogod megérteni, egyszerűen nincs hozzá meg az evolúciós fejlődés és a családi háttér sem, mert ha az utóbbi meglenne és te lennél az eredménye akkor nagy bajban van a világ.
Előző:
Hogy két ember között milyen kapcsolat van, az kettőjükre tartozik. Egy kívülálló nem lát bele többet ismeretlenül, mint a tények.
Nos, a kérdező nem azt kérdezte, hogy szerintünk mi van közte és a nevelt lánya között. A kérdező azt kérdezte, hogy miért tekintenek rájuk így az ismerősei, mert ő nem érti. Mi ezt páran megmagyaráztuk, hogy mi miatt lehet ez, erre itt lepontozgatás járt és kígyót-békát kiabáltok, milyen érzéketlenek vagyunk, pedig mi csak felvetettük, mi miatt nem tekinthetik egyesek saját gyerekének a gyerekét.
NEM KÉTELKEDTÜNK ABBAN, MENNYIRE KÖTŐDNEK EGYMÁSHOZ ÉRZELMILEG TELJESEN ALAPTALANUL KAPTUK A TÁMADÁST, MINDÖSSZE MEGMAGYARÁZTUK, MIÉRT LEHET MÁS AZ EMBEREK FEJÉBEN EGY NEVELT ÉS EGY VÉR SZERINTI GYEREK, AKI MÁSKÉPP TEKINT RÁJUK.
Ha már ide kevertük a jogot, kutakodjatok a családjogi törvényben.
Részemről befejeztem, ha elég érettek vagytok hozzá, akkor értitek, ha továbbra értetlenkedtek, az a ti szegénységi bizonyítványotok.
Kérdező, nem ellened írtam, és a többiek sem, akik leírták, válaszoltam a kérdésedre. Azt kérdezted, miért kezelnek úgy, ezért, akár tetszik, akár nem, akik úgy kezelnek, bennük ez van, mert ők nem tekintik sajátodnak, akihez nem köt vérségi kapcsolat, ennyi a válasz, de ez nem azt jelenti, hogy mi ugyanígy értetlenkednénk, az 5 éves szerencsés gyerek. Remélem, sikerült megértened, mert a kérdésedre ez a válasz, és nem annyi, hogy ne törődj velük (egyébként ne törődj velük, de ha már tudod az ő nézőpontjukat, ha ismered az okát, könnyebb lesz nem törődnöd velük). Remélem, kérdező, te érted, ha a többi válaszoló továbbra sem érti (tisztelet a kivételnek), nem érdekel, aki nem érti, csőlátású, és nem ismeri az embereket.
OFF:
#47: Akinek nem inge, ne vegye magára. Sokan itt egyetértettek a kérdező által emlegetett ismerősökkel, nyilván azoknak szólt, ami szólt. A vélemények megoszlanak, ez van. Meg lehet ezt vitatni, ezért is ment át kissé offolásba a dolog. A lepontozgatás úgyis alap lett ezen az oldalon. A kedves kérdező meg már szerintem fejfájást kapott.
73%-os, te konkrétan az én szavaimat idézted, szóval nem azokat cs*szegetted, akik úgy gondolkodtak, ahogyan hiszed. Véleményem szerint nevelőszülőnek lenni magasabb rendű dolog, mint szülőnek, hiszen önként vállalod valaki más gyerekét, nem pedig ösztönből kipottyantod, aztán ott van. Minősíthetetlen, amit írtál. Te szégyelled a nevelőszülő szót, és háborogsz azon, ha valaki ezt használja egy nevelőszülőre. Te vagy az, akinek az anya magasabb rendű személyt jelent, csak mert "megellette" a gyereket, nem pedig azok, akik nem félnek a megfelelő szavakat használni, hiszen nem látnak benne sértőt..
"De te ezt sohasem fogod megérteni, egyszerűen nincs hozzá meg az evolúciós fejlődés és a családi háttér sem, mert ha az utóbbi meglenne és te lennél az eredménye akkor nagy bajban van a világ." A nevelőszülők nevében szívesen megosztanám rólad a véleményem, de úgyis kimoderálnák. Szánalmas.
Látod, 80%-os, hogy nincs meg a szint?
Ugyanis én az 59%-os írtam amit bemásoltál, szóval vannak gondok, a mentő monológoddal is, hogy te mennyire becsülöd a nevelőszülőket, de azért ugye nem elég rámutatni a gyerekre , hogy az az övé, hát nincs meg a papír!!!....mert holmi emberek által létrehozott és általuk behódolt jogi szabályok azt is megszabják kit hogy nevezhetünk és ha ne adj isten nem úgy van akkor lovagolnak rajta "hooogy de jogilag és punk tum" és máris milyen okosan vagyunk, értünk a törvények nyelvén, de szöveget értelmezni, főleg azt "gazdához" igazítani és saját gondolatot létrehozni már nem vagyunk képesek....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!