Miért kezelnek úgy mintha csak 1 gyerekem lenne?
Van egy 1 éves lányom, és egy 5 éves akit szinte születésétől kezdve én nevelek (párom előző házasságából).
Mostanában több ismerősöm is kérdezte, hogy nem szeretnék-e második gyereket. Mondom már van kettő...
Rokonok is mondták puszta kedvességből, hogy a második gyereknél már rutinosabb leszek stb...pedig tudják, hogy a nagyot is én neveltem.
Mikor barátnőm eljött velünk játszótérre ott volt egyik ismerőse...beszélgetni kezdtünk, kérdezte hogy van-e másik gyerekem is, mondtam hogy van igen, van egy nővére is. Erre bnőm beszólt, hogy "de az nem is a te gyereked"... és egy csomó ilyen beszólása, kijavítása volt már és nagyon idegesít. Nem értem miért kell ezt...
Ne haragudj, de aki ilyet beszól, mint "barátnőd", ráadásul esetleg a gyerek(ek) füle hallatára, az vagy végtelenül primitív, és/vagy egyszerűen irigy rád, mert neki egy sincs.
Nem átlagos eset a tiéd, nehéz megszokni az ismerősöknek, rokonoknak, de majd csak eljön ez az idő is.:-)
Mert 1 a tied.
Ha netán valamilyen okból kifolyólag tönkremenne a kapcsolatotok, a másik kislányhoz semmi közöd nem lenne.
"kérdezte hogy van-e másik gyerekem is, mondtam hogy van igen
AZ a párod a gyereke, csak együtt nevelitek."
Ha valamit intézned kéne, akkor te nem teheted, hiszen hivatalosan semmi közöd az 5 éveshez, ráadásul még házas sem vagy az apjával. (Nem a férjedről, hanem a párodról beszélsz.)
Neked EGY gyereked van. Van annak a gyereknek anyja. Olyan, amilyen, de akkor is.
Ebben mind van igazság, ettől függetlenül a kérdező neveli kezdettől fogva a kislányt, vele van érzelmi kötődés. Ha minimális tapintat lenne az emberekben, azt kérdeznék tőle, hogy nem akar-e MÉG EGY gyereket, főleg, ha a kislány előtt kérdezik. Egyáltalán fel tudja bárki fogni, hogy mit érezhet ilyenkor az a gyerek?
És igen, tönkremehet egy kapcsolat, de ez nem törvényszerű. Nem értem, miért kell így hozzáállni, hogy úgyis szétmentek, tehát semmi közöd a gyerekhez, akit kisbaba kora óta szeretsz és nevelsz.
Van egy 1 éves lányom, és egy 5 éves akit szinte születésétől kezdve én nevelek (párom előző házasságából).
Érdekes mutatvány, hogyan sikerült? Egy frissen szült asszony férjével kúr.. gabalyodtál össze, vagy már a szeretője voltál amikor a feleségét teherbeejtette?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!