Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért kezelnek úgy mintha...

Miért kezelnek úgy mintha csak 1 gyerekem lenne?

Figyelt kérdés

Van egy 1 éves lányom, és egy 5 éves akit szinte születésétől kezdve én nevelek (párom előző házasságából).

Mostanában több ismerősöm is kérdezte, hogy nem szeretnék-e második gyereket. Mondom már van kettő...

Rokonok is mondták puszta kedvességből, hogy a második gyereknél már rutinosabb leszek stb...pedig tudják, hogy a nagyot is én neveltem.

Mikor barátnőm eljött velünk játszótérre ott volt egyik ismerőse...beszélgetni kezdtünk, kérdezte hogy van-e másik gyerekem is, mondtam hogy van igen, van egy nővére is. Erre bnőm beszólt, hogy "de az nem is a te gyereked"... és egy csomó ilyen beszólása, kijavítása volt már és nagyon idegesít. Nem értem miért kell ezt...

2015. ápr. 24. 22:44
1 2 3 4 5 6
 11/56 anonim ***** válasza:
63%
#10: Szerintem ez most nem jogi kérdés. :)
2015. ápr. 25. 00:26
 12/56 anonim ***** válasza:
67%

Ne haragudj, de aki ilyet beszól, mint "barátnőd", ráadásul esetleg a gyerek(ek) füle hallatára, az vagy végtelenül primitív, és/vagy egyszerűen irigy rád, mert neki egy sincs.

Nem átlagos eset a tiéd, nehéz megszokni az ismerősöknek, rokonoknak, de majd csak eljön ez az idő is.:-)

2015. ápr. 25. 00:55
 13/56 anonim ***** válasza:
54%

Mert 1 a tied.

Ha netán valamilyen okból kifolyólag tönkremenne a kapcsolatotok, a másik kislányhoz semmi közöd nem lenne.

"kérdezte hogy van-e másik gyerekem is, mondtam hogy van igen

AZ a párod a gyereke, csak együtt nevelitek."

2015. ápr. 25. 00:59
 14/56 anonim ***** válasza:
54%

Ha valamit intézned kéne, akkor te nem teheted, hiszen hivatalosan semmi közöd az 5 éveshez, ráadásul még házas sem vagy az apjával. (Nem a férjedről, hanem a párodról beszélsz.)

Neked EGY gyereked van. Van annak a gyereknek anyja. Olyan, amilyen, de akkor is.

2015. ápr. 25. 01:04
 15/56 anonim ***** válasza:
91%

Ebben mind van igazság, ettől függetlenül a kérdező neveli kezdettől fogva a kislányt, vele van érzelmi kötődés. Ha minimális tapintat lenne az emberekben, azt kérdeznék tőle, hogy nem akar-e MÉG EGY gyereket, főleg, ha a kislány előtt kérdezik. Egyáltalán fel tudja bárki fogni, hogy mit érezhet ilyenkor az a gyerek?

És igen, tönkremehet egy kapcsolat, de ez nem törvényszerű. Nem értem, miért kell így hozzáállni, hogy úgyis szétmentek, tehát semmi közöd a gyerekhez, akit kisbaba kora óta szeretsz és nevelsz.

2015. ápr. 25. 01:12
 16/56 anonim ***** válasza:
85%
Szép, ha úgy érzed, mintha a párod gyereke is a tiéd lenne, de kívüllállók fölött sem kell ítélkezni, csak mert ők máshogy gondolják.
2015. ápr. 25. 01:26
 17/56 anonim ***** válasza:
25%
A pasinak már egy házassága tönkrement. Szóval a kétkedés adott.
2015. ápr. 25. 01:52
 18/56 anonim ***** válasza:
11%

Van egy 1 éves lányom, és egy 5 éves akit szinte születésétől kezdve én nevelek (párom előző házasságából).

Érdekes mutatvány, hogyan sikerült? Egy frissen szült asszony férjével kúr.. gabalyodtál össze, vagy már a szeretője voltál amikor a feleségét teherbeejtette?

2015. ápr. 25. 02:20
 19/56 anonim ***** válasza:
78%
aj utolsó,mert olyan még nem volt h a nőnek nem kell a pici gyerek,nem? H nem is voltak rendes kapcsolatban v h csak 1-2 hónapig tartott,v bármi. Mit kell bunkó módon beszólni?
2015. ápr. 25. 05:01
 20/56 anonim ***** válasza:
70%
Te jo eg! Mennyi roszindulatu idiota emberkek,vannak itt,konnyu a masik feje folott palcat torni igaz? Ti olyan minta anyukak lehettek,hogy szornyu fuuujjj... neked pedig kedves kerdezo,azt tudom tanacsolni,ne foglalkozz ilyen primitiv buta emberekkel,azt amit csinalsz,nagyon jol csinalod,sajnos keves az ilyen ember hamarabb eldobjak a sajatjukat is!! Itt meg akik,irkaltak roszindulatu megjegyzeseket tegyel,ra magasrol!
2015. ápr. 25. 05:22
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!