Van egy 1 éves lányom, és egy 5 éves akit szinte születésétől kezdve én nevelek (párom előző házasságából).
Mostanában több ismerősöm is kérdezte, hogy nem szeretnék-e második gyereket. Mondom már van kettő...
Rokonok is mondták puszta kedvességből, hogy a második gyereknél már rutinosabb leszek stb...pedig tudják, hogy a nagyot is én neveltem.
Mikor barátnőm eljött velünk játszótérre ott volt egyik ismerőse...beszélgetni kezdtünk, kérdezte hogy van-e másik gyerekem is, mondtam hogy van igen, van egy nővére is. Erre bnőm beszólt, hogy "de az nem is a te gyereked"... és egy csomó ilyen beszólása, kijavítása volt már és nagyon idegesít. Nem értem miért kell ezt...
Sokan úgy gondolják,hogy az a szülő aki nemzett,pedig nem.Mivel nem a vér szerinti anyja vagy, vannak akik csak ezt nézik. Ne törődj velük.
Ha te nevelted,szereted akkor a te lányod!
Ahogy érzed,szeretnéd.
2015. ápr. 24. 22:52
3/56 anonim válasza:
Mert neked egy vér szerinti gyermeked van. Talán ezért... ?
2015. ápr. 24. 22:55
4/56 anonim válasza:
Ritka normálisan gondolkozol. A többiek pedig akik így kezelnek egyszerűen csak retaldáltak. Aki például nem tud gyereket szülni és ezért örökbe fogad egy csecsemőt és sajátjaként felneveli, akkor az nem is anya? Azért mert nem ő szülte meg? Hát akkor mi?! Az én "anyám" megszült, de lemondott rólam. Aki felnevelt az az anyám, aki megszült az csak egy nő számomra, aki szaporodott. Én a helyedben leépíteném az ilyen embereket magamról, meert ha a nagyobbik gyereked is hallja ezeket a kijelentéseiket, akkor akár sérülhet is. Vagy féltékeny lesz a húgára.
2015. ápr. 24. 23:01
5/56 anonim válasza:
Mert ők azt tekintik gyerekednek, akit szültél, és biológiailag ez így teljesen reális is. Biológiailag csak egy gyereked van. Az, hogy nevelt gyereked is van más kategória.
2015. ápr. 24. 23:21
6/56 anonim válasza:
Mert egy gyereked van, plusz egy nevelt gyereked.
2015. ápr. 24. 23:22
7/56 anonim válasza:
Nekem egy kicsit olyan érzésem van, hogy a kérdező azt várja, hogy szentté avassuk, amiért ennyire szereti a nevelt gyermekét. Tőlem megkapod: Szent vagy....
2015. ápr. 24. 23:32
8/56 anonim válasza:
Inkább mondd azt,hogy van egy közös gyermeketek és van a férjedé, akire ugy tekintesz,mintha sajátod lenne.Igy a barátnõd a beszólásaival elmehet a busba .
2015. ápr. 24. 23:35
9/56 anonim válasza:
Azért viselkedhetnek így, mert ők nem tudják (valószínűleg nem is akarják) átérezni a helyzeted. Számukra ez idegen és irreális, a gondolkozásuk beszűkült és megrekedt egy bizonyos szinten. Szomorú, de szép dolog a kiállásod, ezt ne add föl!
+ Tökéletesen egyetértek 4-essel!!
2015. ápr. 24. 23:45
10/56 anonim válasza:
Jogilag 1 gyereked van. Vagy a nagyobbat örökbe fogadtad?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!