Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért kezelnek úgy mintha...

Miért kezelnek úgy mintha csak 1 gyerekem lenne?

Figyelt kérdés

Van egy 1 éves lányom, és egy 5 éves akit szinte születésétől kezdve én nevelek (párom előző házasságából).

Mostanában több ismerősöm is kérdezte, hogy nem szeretnék-e második gyereket. Mondom már van kettő...

Rokonok is mondták puszta kedvességből, hogy a második gyereknél már rutinosabb leszek stb...pedig tudják, hogy a nagyot is én neveltem.

Mikor barátnőm eljött velünk játszótérre ott volt egyik ismerőse...beszélgetni kezdtünk, kérdezte hogy van-e másik gyerekem is, mondtam hogy van igen, van egy nővére is. Erre bnőm beszólt, hogy "de az nem is a te gyereked"... és egy csomó ilyen beszólása, kijavítása volt már és nagyon idegesít. Nem értem miért kell ezt...

2015. ápr. 24. 22:44
1 2 3 4 5 6
 21/56 anonim ***** válasza:
55%
Van màr két gyereke igen ... a pàrodnak !!!! Szép ahogy gondolkodsz valóban .. De akàrhogyan is van , tök normàlis ,hogy megkérdezik mikor vàllalsz 2. gyermeket. Nem titkolnivaló dolog ,hogy a két gyermekből az egyik nevelt gyerek ,ahogyan az sem ,ha te màr nem akarsz vàllalkozni a terhességre ,szülésre . Szóval én a helyedben a kérdésre vàlaszolnàm ,hogy van két gyerek akik közül az egyik pàrom előző hàzassàgàból szàrmazik . S ,hogy vàllalunk - e újabb közös gyermeket ? Az még a jövő titka !
2015. ápr. 25. 06:24
 22/56 anonim ***** válasza:
86%

Sok a rosszindulatú ember.

Én a nevelt gyerek szemszögéből írok. Apu ugyan nem születésemtől, de egész pici koromtól nevelt. És igen, ő volt mellettem a bajban, ö segített, ő az apám. Sajnos ma már nincs köztünk. A vér szerinti "apám"még él. Na, ő csak vér szerinti, de semmiképpen sem az apám. Az az apám, aki felnevelt. Még akkor is, ha nem ő gyártott le.

2015. ápr. 25. 06:54
 23/56 anonim ***** válasza:
57%

Ne törődj a sok ostoba, rosszindulatú nővel! Még arra sem képesek, hogy logikusan gondolkozzanak.

Ha "csak" neveled a kislányt, akkor nem vagy az anyja, de ha örökbe fogadnád, akkor már igen. Pedig akkor sem te lennél a szülőanyja.

Egy gyereknek NEM az a szülője, aki világra hozza, hanem aki felneveli!

2015. ápr. 25. 07:09
 24/56 A kérdező kommentje:
Nem részletezném a történteket, de nem miattam mentek szét, a nő lépett le nem sokkal szülés után a gyerekkori szerelmével, én utána ismertem meg páromat. Tudom, hogy jogilag nem vagyok az anyja de velem van pici kora óta, engem hív anyának, én dolgozok azért hogy meglegyen mindene. És nagyon bosszant mikor rokonok, vagy ismerősök ilyen véleménnyel vannak rólam, hogy éreztetik hogy én "csak" a nevelőanyja vagyok. És észre sem veszik, hogy ezzel bántanak. Nem értem ha a gyerek elfogadott anyjának én miért ne mondhatnám, hogy igen ő a lányom. Meg kellene idegeneknek magyaráznom, hogy na ez az én gyerekem, az meg a páromé.
2015. ápr. 25. 10:36
 25/56 anonim ***** válasza:
89%

Kérdező, én kérek tőled bocsánatot a bunkók helyett, akik itt leoltottak téged.

Ne foglalkozz a beszólásokkal, amit csinálsz, az helyes és tiszteletreméltó. Biztos vagyok benne, hogy a párod is értékel és szeret téged, pláne az előző rossz tapasztalata után. Gondolj arra, hogy 8-10 év múlva már mások is megszokják a helyzetet, és nem bombáznak ilyesmivel, addig is nyugodtan, következetesen vállald fel, hogy két gyereketek van.

A nagyobbik lány nyilván tudja, hogy nem te vagy a vér szerinti anyja, de téged szeret szülőjeként, érzelmi biztonságot nyújtasz neki. Ha úgy döntesz, rendezheted jogi szempontból is, de (az én szememben) nem ez a lényeg.

2015. ápr. 25. 10:52
 26/56 anonim ***** válasza:
79%

Nézd, ne bántódj meg ezeken, ugyanis biológiailag akkor sem te vagy az édesanyja a nagyobb gyereknek, ha érzelmileg hozzád kötődik. Szóval ha a biológiai anyukának egyszer csak eszébe jutna, hogy van egy gyereke, és megjelenne nálatok, abból lehetnek konfliktusok.

Azt hiszem, olyan gyerekeket örökbe lehet fogadni, akikről a szülő lemondott, nem tudom, mi a helyzet olyanokkal, akiket az egyik szülő elhagyott, hogy te most jogilag az anyjának számítasz-e vagy sem. Ennek nem baj, ha utánanézel. Viszont mások szemében, sokak szemében a biológiai anyaság az elsődleges, ezért mondják, hogy egy gyereked van, ami biológiailag igaz is, függetlenül az érzelmi kötődéstől.

Ezen ne bántódj meg, és ne éld meg támadásnak.

Apámnak van egy féltestvére, akinek az édesapja meghalt háborúban, mamám meg később hozzáment a nagyapámhoz, aki sajátjaként nevelte fel. Ez ugye megint más kategória, mint akit elhagynak, sose éreztették vele, hogy nagyapámnak nem saját gyereke, így nagyon erősen kötődik a családhoz, de sajnos vannak olyan helyzetek, amikor a féltestvért nem úgy kezelik. Egy ismerősöméknél volt egy nevelt gyerek, vagy örökbe fogadták vagy befogadták, őt is elhagyta az édesanyja, minden működött is, amíg a srác rossz útra nem tévedt, akkor lelépett, pedig szeretetben nevelték, családtagként, nem tudom, mi lett vele, és a befogadó családdal se tartom már a kapcsolatot, az okokat sem tudom, bármi lehet.

Sokan a vérségi kapcsolatot, a származást nagyon fontosnak tartják egy nevelt gyerek esetén, hogy milyenné válik, mondják, hogy "a vér nem válik vízzé", és feltételezik, hogy ha valaki "rossz" származással rendelkezik, idővel rajta is "kiüt" ez, és úgy gondolják, hogy neveléssel nem lehet kiküszöbölni.

Próbáld megérteni a kívülállókat is, ők a saját tapasztalataikból és látottakból indulnak ki, esetleg kérdezd meg, mi a problémájuk a nevelt gyerekeddel, hiszen te sajátodként neveled és szereted őt is, nyugodtan rákérdezhetsz, hogy mi miatt aggódnak. (Nyilván a nem megfelelő támadó, kötekedő, cinikus stílust kérd ki magadnak.)

Próbáltam segíteni, remélem, előrébb tudsz lépni ebben.

2015. ápr. 25. 11:04
 27/56 anonim ***** válasza:
18%

Mivel egy gyereked van, mit vársz?

A nagyobb NEM a tiéd, semmi közöd hozzá jogilag, sem vérségileg.

2015. ápr. 25. 11:20
 28/56 anonim ***** válasza:
94%
Utolsó vagyok: de az, hogy sajátodként szereted, nagyon is becsülendő. :)
2015. ápr. 25. 11:21
 29/56 anonim ***** válasza:
38%
Én sem értem kiakadásod miértjét. Neked egy gyereked van, a férjednek kettő, a gyerekednek pedig van egy testvére. Attól, hogy valakivel szexuális kapcsolatban vagy, még nem lesz a gyereke automatikusan a tiéd. Neki van saját anyja, és ez kizárólag akkor változik, ha örökbe fogadod a gyereket. Ha a szomszéd kisgyerekét kezded sajátodként kezelni, attól még nem lesz a tiéd, attól sem, hogy akarod, és úgy gondolsz rá. Akkor is, ha szülőnek valóban inkább azt nevezzük, aki nem csak kipottyantja, hanem törődik is azzal a gyerekkel. Legyél rá büszke, hogy másét is tudod sajátodként szeretni, de ettől ő még jogilag idegen számodra. Feleségnek sem nevezheted magad, ameddig el nem vesz a párod, függetlenül attól, hogy ugyanúgy éltek, mint a házastársak.. A kijavítgatásokat úgy kell elkerülni, ha nem valótlanságokat állítasz, hanem a valóságot: van egy saját és egy nevelt gyereked. Pont.
2015. ápr. 25. 12:15
 30/56 A kérdező kommentje:
A gyerek se mondja nekem soha, hogy nevelőanya. Anya vagyok neki és ennyi. Nem hangoztatom azt se hogy ő csak a féltestvéred stb. Nem szeretnék különbséget tenni azzal, hogy a kicsit lányomnak őt meg nevelt lányomnak nevezem. A szülőanyját ha feljön témába nagy ritkán akkor a keresztnevén szólítja. Mi így 4-en vagyunk egy család, teljesen mindegy hogy jogilag meg vér szerint ki kicsoda csak nem értem mások ezt miért nem tudják felfogni és elfogadni, miért kell velem is és a gyerekkel is éreztetni hogy ő "kilóg" a családból, mert nem csak nekem mondják amúgy ezeket. Van hogy a nagyszülők elkezdik mondani neki, hogy anyád egy ..., anyádnak nem kellettél stb, úgy hogy a gyerek nem is kérdez semmit. ELhiszem, hogy haragszanak a nőre, de könyörgöm nem azzal kellene foglalkozni hogy már minden rendbe és nem azzal, hogy 5 éve mi történt?
2015. ápr. 25. 13:15
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!