Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Terhes vagyok. Mikor mondjam...

Terhes vagyok. Mikor mondjam el itthon? Meg egyáltalán, hogyan?

Figyelt kérdés

Idén érettségizem, nemrég megtudtam, hogy gyerekünk lesz a barátommal (külföldi, nem Mo.-n él).

Nem tudom, hogy itthon a családomnak hogy kéne elmondanom. Mert jó lenne, ha a barátom is itt tudna lenni, de nem tud ígérni semmit, mert most van pár fontos dolga, amiket nem tud csak úgy otthagyni másra, napokra.

Viszont azt sem tudom, hogy ezt meddig lehet titokban tartani.

Aztán itt van az, hogy mégis hogyan mondjam el. Mert még csak 6 hetes terhes vagyok és tudom, hogy valaki vár a 12. hétig, amíg bejelentik a családnak, barátoknak.

De ugye én még anyáékkal lakom, így jobb lenne mostanában, nem?

2015. márc. 19. 18:24
1 2 3 4 5 6 7
 41/70 anonim ***** válasza:
37%

Szerintem senki nem gondolja, hogy ismerné az életed. Egyszerűen többen elmondták, hogy mik lehetnek a döntésed lehetséges kimenetelei. Lehet hogy bekövetkezik, lehet hogy nem. De egy okos ember számításba veszi a legtöbb lehetséges eshetőséget és igyekszik úgy alakítani az életét, hogy bármi is következzen az ne rendítse meg túlságosan.

Szóval te, nagyon felnőtt, nagyon felelősségteljes kislány, te mit fogsz tenni a kisbabával, ha esetleg a pasid nem lesz már? Mi lesz veled, ha mégis elhagy, vagy elcsapja egy busz, vagy ne adj isten súlyos beteg lesz? Az ilyen dolgokat nem lehet előre látni, bármikor bárkivel megtörténhet, de azért fel lehet készülni. Az hogy majd anyámék eltartanak az se nem felkészülés, se nem felelősségteljes...

2015. márc. 20. 12:30
 42/70 anonim ***** válasza:
33%

Most oszinten , mit fogsz kezdeni egy gyerekkel? Van B terved , ha balul sulnek el a dolgok? Vagy csak elsz a manak?

Tenyleg nagyon erdekelne. Mesz tovabb tanulni,dolgozni? Van vmi elkepzelesed?

2015. márc. 20. 12:46
 43/70 anonim ***** válasza:
92%
Én úgy gondolom, bármilyenek is az életed itt meg nem osztott részletei, egyik verzióban sem felelős dolog 17 évesen szülni. Ha nem lesz katasztrofális a végkifejlet, az akkor sem rajtad múlt, hanem a felelősségtudó pasin vagy szülőkön. Te egy naiv, önállótlan gyerek vagy, akinek nincs élettapasztalata ahhoz, hogy túllásson a rózsaszín ködön. Mihamarabb mondd el a szüleidnek, hogy értelmes felnőtt is tudjon foglalkozni a dologgal.
2015. márc. 20. 12:56
 44/70 anonim ***** válasza:
12%
Most őszintén, a kérdező alap kérdését tekintve az előzőkhöz, hogy mit fog csinálni, vagy van-e b terve, vagy épp, hogy rinyálni fog-e..., mi a jó büdös, fészkes, fene közötök van hozzá?
2015. márc. 20. 12:57
 45/70 anonim ***** válasza:
94%

Miert? Tilos megkerdezni. Nem kotelessege valaszolni, ha nem akar ugy sem fog.

De ugy latszik neked elgurult a xanaxod..

2015. márc. 20. 12:59
 46/70 anonim ***** válasza:
21%
Nektek gurult el, hogy jöttök ide, mint a legyek okoskodni, meg ítélkezni ezerrel a másik felett. Feltett egy kérdést, hogy most, vagy két hét múlva amikor a barátja itthon lesz akkor mondja-e el vele együtt a szüleinek, vagy ne várjon addig. Ennyi volt a téma, semmi több. A bolond nem én vagyok, hanem ti, hogy túl lihegitek az egészet és még mellette rosszindulatúak is vagytok kőkeményen!
2015. márc. 20. 13:01
 47/70 anonim ***** válasza:
90%
En most irtam eloszor, jezusom. Nem itelkeztem, feltettem par kerdest... Tiszta hulye vagy.
2015. márc. 20. 13:31
 48/70 anonim ***** válasza:
0%
Aha, ha leesett volna én többes számban írtam, amiket írtam, arról nem tehetek, hogy te kizárólag magadra vetted, neked is szólt, de nem csak neked, a többes szám tudod ezt jelenti! :D
2015. márc. 20. 13:40
 49/70 anonim ***** válasza:
78%

Oké, kedves 57%-os, abbahagyhatod a lányod védését. Elég lesz. Nem ítélkezünk, itt senki nem ismer senkit, mindenki anonim, veheted úgy is hogy általánosságban mondjuk hogy egy érettségi előtti 17 éves lánynak gyereket vállalni nagyon rossz ötlet.

Az alap kérdés amúgy az első 3 válaszba meg lett adva, de engedd meg nekünk hogy tovább beszélgessünk róla, és ha nem akarsz akkor NEM KELL IDEÍRNI 30-szor, senki nem kényszerít rá, de nekünk engedd meg. Ez egy ilyen oldal, az ember leírhatja a véleményét.

2015. márc. 20. 14:24
 50/70 anonim ***** válasza:
12%

Bocsika, de nem a lányomat védem, nem szorul rá, ha nem a kérdezőt! Akiknek meg lekéne állniuk azok ti vagytok, ugyanis tévedésben vagy ez nem egy ilyen oldal, amit csináltok az ezerrel OFFOLÁS, és másokat is belerángattok! De látom a szabályzat elkerüli a figyelmeteket! A kedvedért bemásolom, hogy jobban lásd!!!

Ha választ írsz, tartsd be a következőket:

Ne OFFolj! Azaz ne írj olyat a válaszba, aminek nincs köze a kérdéshez!

Ha kérdésed van, ne a válaszba írd, hanem írj ki új kérdést!

Ne írd be még egyszer ugyanazt, amit egyszer már előtted valaki beírt! Ha egyetértesz a véleményével, értékeld válaszát!

Ne a válaszokra válaszolj, hanem a kérdésre! Mások válaszáról a véleményed a lefelé és felfelé mutató nyilak segítségével (azaz a válasz értékelésével) közölheted!

A gyűlöletkeltésért, mások sértegetéséért, provokálásért, vállalkozás/termék/weboldal népszerűsítéséért, reklámozásért, trágárkodásért, rasszista írásokért, több kérdés ugyanazokkal a válaszokkal történő végigspameléséért, közízlés megsértéséért kitiltás jár, így ilyen válaszokat ne írj!

Fenntartjuk a jogot, hogy válaszodat (ha nem tartod be a fenti szabályokat), további különösebb indoklás nélkül töröljük.

2015. márc. 20. 14:49
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!