Apához költözöm. Hogy mondjam el itthon úgy, hogy ne legyen belőle veszekedés?
Így. Anya, szeretnék apához költözni.
De készülj fel arra, hogy ez nem egyszerűen az akaratodon múlik.
Ha anyukádnak ítélt a bíróság, akkor nem költözhetsz el csak úgy.
Ettől függetlenől készülj fel, nem lesz egyszerű beszélgetés, hacsak nem az állandó balhék miatt akarsz elköltözni otthonról.
Apukádnak kérnie kell az elhelyezés megváltoztatását. Mivel 17 éves vagy, ez már kvázi automatikusan fog történni, a te akaratod alapján, de akkor is kell az, hogy a bíróság így határozzon. (Hacsak anyukád nem egyezik bele, mert akkor persze semmi gond.)
Szerintem állj elé, és simán mondd el, mit akarsz. A felnőtt léttel sajnos az is együtt jár, hogy a kellemetlen dolgokat is fel kell vállalni...
Javítanék a kérdéseden, mert ez így nem jó:
"Apához költözöm."
Ez a helyes megfogalmazás:
"Apához szeretnék költözni, ha a bíróság úgy határoz, és mindkét szülőm beleegyezik."
Apukáddal ez már tisztázva van? Jelezted már otthon valahogy, hogy nem akarsz többé ott élni és el akarsz menni?
Én 14 évesen anyám elé álltam és közöltem, hogy 3 nap múlva nagyszülők értem jönnek kocsival és végleg elköltözöm, de nálunk nagyon el volt durvulva a helyzet és fél éve mondogattam már ezt nekik, csak megzsaroltak, így meg kellett várnom, hogy ne tudjanak sakkban tartani -.-"
Állj elé, nyugodtan közöld az érveidet, hogy miért szeretnél tőlük elköltözni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!