Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Terhes vagyok. Mikor mondjam...

Terhes vagyok. Mikor mondjam el itthon? Meg egyáltalán, hogyan?

Figyelt kérdés

Idén érettségizem, nemrég megtudtam, hogy gyerekünk lesz a barátommal (külföldi, nem Mo.-n él).

Nem tudom, hogy itthon a családomnak hogy kéne elmondanom. Mert jó lenne, ha a barátom is itt tudna lenni, de nem tud ígérni semmit, mert most van pár fontos dolga, amiket nem tud csak úgy otthagyni másra, napokra.

Viszont azt sem tudom, hogy ezt meddig lehet titokban tartani.

Aztán itt van az, hogy mégis hogyan mondjam el. Mert még csak 6 hetes terhes vagyok és tudom, hogy valaki vár a 12. hétig, amíg bejelentik a családnak, barátoknak.

De ugye én még anyáékkal lakom, így jobb lenne mostanában, nem?

2015. márc. 19. 18:24
1 2 3 4 5 6 7
 31/70 anonim ***** válasza:
43%
Azért legalább amiket írt utólag a kérdező azokat figyelembe vehetnétek az előítélet/kételkedések helyett. Írta, hogy múlt héten is volt nála kinn, meg még sok egyebet is, hogy ti mit tapasztaltatok meg az a ti dolgotok, de azok alapján ezer idegeneket elítélni lényegében a semmiért...hát nem is tudom mit mondjak erre, de gyomorfacsaró!
2015. márc. 19. 22:23
 32/70 anonim ***** válasza:
60%
Majd ha a 17 éves lányodat teherbevágják érettségi előtt akkor mond hogy lényegében semmi sem történt.
2015. márc. 19. 22:26
 33/70 anonim ***** válasza:
37%

30: milyen pápákról, meg miniszterelnökökről beszélsz? Átlag embereket ismerek, munkás osztályból. Akarod be is mutathatom neked őket, csak, hogy lásd már végre, hogy bizony nem egy pozitívan alakuló esetek vannak!

Sőt, ha már írtad nekem, hogy majd ha az én lányomat teherbe vágják..., képzeld vele is megesett, sose bánta meg és azóta is együtt van a párjával, őt is bemutathatom neked.

Nem mindig kéne a felelőtlen, bunkó, hülye emberekből kiindulni. Nem minden férfi aljas, nem minden fiatal rossz ember ismerő és még sorolhatnám!

2015. márc. 19. 22:36
 34/70 anonim ***** válasza:
87%

"30: milyen pápákról, meg miniszterelnökökről beszélsz? Átlag embereket ismerek, munkás osztályból. Akarod be is mutathatom neked őket, csak, hogy lásd már végre, hogy bizony nem egy pozitívan alakuló esetek vannak! "

Azt próbálom megértetni veled, hogy ez egy óriási ballépés, és kivételes esetekben sül el jól. Amire nem lehet két életet alapozni. Ha van lányod, akkor elég érett vagy hozzá, hogy tudd, hogy az életet meg kell tervezni. Ez nem egy romána, hogy majd a messziről jött herceg mindent megold. Nekem csak teherbe kell esnem. 17 évesen érettségi előtt a teherbe esni, nem jó döntés.

"Sőt, ha már írtad nekem, hogy majd ha az én lányomat teherbe vágják..., képzeld vele is megesett, sose bánta meg és azóta is együtt van a párjával, őt is bemutathatom neked. "

Innen fúj a szél. Saját mundér becsületvédés. Örülj hogy a lányodnak bejött. Bejött?

2015. márc. 19. 23:00
 35/70 anonim ***** válasza:
32%
olyanok is nagyon sokan vannak, akik külső nyomásra vetették el a gyereküket, és egy életen át nem tudják ezen túltenni magukat.
2015. márc. 19. 23:02
 36/70 anonim ***** válasza:
68%

34: te nem vagy normális, komolyan mondom. Leírtam azt is, hogy igen bejött, boldog családi életet él azóta is, és egyszer nem bánta meg, hogy így alakult az élete, mivel nem is volt mit megbánnia. És ennek már 10 éve.

Bocs, hogy én nem cipeltem el a lányomat tajtékozva a dühtől az abortuszra, és nem döntöttem el helyette az életét, hogy csak is rosszul járhat.

De hát ezek szerint számodra a jelen eset csak is úgy sülhet el, hogyha a lány abortuszra vonulna, igaz? Aztán ahogy írták, hogy azt hogy fogja feldolgozni, az már mindegy, igaz?

Egyébként felfoghatnád már végre, hogy nem ez volt a kérdés, és semmi köze itt senkinek se ahhoz, hogy milyen élete lesz a kérdezőnek, vagy épp a családjának, vagy épp a leendő gyermekének, MÁSRÓL SZÓLT A KÉRDÉSE!

2015. márc. 19. 23:15
 37/70 anonim ***** válasza:
20%
Több mint 2 évvel ezelőtt én is írtam ki ide egy ilyen kérdést. A mi szitunk eléggé más volt, de a lényege ugyanaz volt. Idő előtt jött a baba. Sokan rosszindulatúak voltak, pont úgy, ahogy most is. Ma már csak röhögni tudok az okoskodásukon. Az életem rendbe jött és nagyon boldog család vagyunk. Boldogabbak mint a sok agyontervezgető ember, akiknek egyszer csak pikk-pakk összeomlik a kis kártyavára. Ennyit erről. Szóval kérdező, a GYK nem az a hely ahol hasznos tanácsokat fogsz kapni, hidd el! Itt legtöbben a mindennapi szrjaikat vezetik le azzal, hogy mások élethelyzeteire a lehető legrosszabb képeket festik ismeretlenül. Szeretnek okosnak tűnni és nagyon buta, meggondolatlan tanácsokat adnak. Hitelesen nyilatkozni arról lehet, amibe 100%- ig belelát az ember. Ez nagyon fontos! Értelmes ember ilyen komoly helyzetről nem formál véleményt csak így. Ez felelősségteljes dolog, mert pár rossz tanácsra hallgatva a családját teheti valaki tönkre. Gondold át ezt az egészet magadban. Itt hasznos tanácsot nem fogsz kapni.
2015. márc. 19. 23:23
 38/70 anonim ***** válasza:
78%
Szerintem , aki a mai vilagban ilyen a fiatalon, tulajdonkeppen a semmire akar gyereket, nem csak meggondolatlan, de vegtelenul hulye is!
2015. márc. 20. 11:53
 39/70 anonim ***** válasza:
79%

Engem igazán hidegen hagy, hogy ki mit kezd az életével, nem az én dolgom. Az ilyen történetekben az egyetlen dolog ami zavar, de az rohadtul, hogy hülye kis éretlen gyerekek, nagyon felnőttnek gondolják magukat. Csak amikor apucinak eszébe jut, hogy hát ő még élni akar, vagy talál egy másik csajt, lelép és a nagyon felnőtt "anyuka" ott találja magát csupasz seggel, nincstelen, munka nélkül, végzettség nélkül. Na akkor őt nagyon nagyon sajnálni kell, meg adományozni, meg nyomni neki a segélyt, ami persze kevés, és akkor még jobban kell sajnálni mert a mocskos állam nem fizet többet, meg a mocskos pasi se fizet többet...

Persze mindenki úgy indul neki, hogy örökkön örökké, de lássuk be, az esetek kb 60-70%-ban, ez meg se közelíti a valóságot.

Szóval felőlem szüljön bárki gyerekként, csak aztán ne rinyáljon.

2015. márc. 20. 12:07
 40/70 A kérdező kommentje:

:)

Imádom, hogy azt gondoljátok, ismeritek az életünk részleteit.

2015. márc. 20. 12:09
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!