Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Terhes vagyok. Mikor mondjam...

Terhes vagyok. Mikor mondjam el itthon? Meg egyáltalán, hogyan?

Figyelt kérdés

Idén érettségizem, nemrég megtudtam, hogy gyerekünk lesz a barátommal (külföldi, nem Mo.-n él).

Nem tudom, hogy itthon a családomnak hogy kéne elmondanom. Mert jó lenne, ha a barátom is itt tudna lenni, de nem tud ígérni semmit, mert most van pár fontos dolga, amiket nem tud csak úgy otthagyni másra, napokra.

Viszont azt sem tudom, hogy ezt meddig lehet titokban tartani.

Aztán itt van az, hogy mégis hogyan mondjam el. Mert még csak 6 hetes terhes vagyok és tudom, hogy valaki vár a 12. hétig, amíg bejelentik a családnak, barátoknak.

De ugye én még anyáékkal lakom, így jobb lenne mostanában, nem?

2015. márc. 19. 18:24
1 2 3 4 5 6 7
 11/70 anonim ***** válasza:
57%
Ez igen. Szakma nulla, munkatapasztalat nulla. Barátod mennyi idős? Mit dolgozik? Mióta vagytok együtt? Mi a biztosíték arra, hogy nem mondja azt, hogy ok csá, tiéd a gyerek, szia? Őszintén szólva én valószínűleg ilyen helyzetben elrángatnám a kislánykámat a hajánál fogva a kórházba, tudjuk mire. Erős a gyanúm, hogy egy pár hónapos ismerettség után sikerült egy 15 évvel idősebb pasinak felcsinálnia, de ne legyen igazam.
2015. márc. 19. 19:04
 12/70 anonim ***** válasza:
100%
Uff ... Ez a mai világ....
2015. márc. 19. 19:08
 13/70 anonim ***** válasza:
41%
Végül is már nem állja meg a helyét, hogy ki és miből...anyám 40 éves munkanélküli, 2 éves az öcsém, aztán mégis megélnek...
2015. márc. 19. 19:10
 14/70 anonim ***** válasza:
66%

Ha örülne a terhességednek, a babának, hidd el, hogy megoldaná, hogy rögtön jöjjön és támogasson amikor elmondjátok a hírt a családodnak. Most még csak 1-2 dolga van, aztán később majd nem válaszol ha hívod, vagy írsz neki...

Ne legyen igazam, de rengeteg a felelőtlen pasi. És ugye ők lelépnek mert megtehetik, nem ők esnek teherbe...

Mond meg a szüleidnek, és ha a barátod kifogásokat keres arra hogy eljöjjön, készülj fel rá, hogy vagy nem tartod meg a babát, vagy egyedül neveled fel, mert nem a szüleidre kell ám tukmálni majd.

2015. márc. 19. 19:24
 15/70 anonim ***** válasza:
77%
Felelőtlen vagy. A semmire akarsz szülni. Elvárod, hogy más tartson el. És ha elhagy, mi lesz veled és a gyerekkel? Mész a szüleid nyakára? Inkább szólj nekik minél előbb, hátha segítenek átgondolni a dolgokat.
2015. márc. 19. 19:28
 16/70 anonim ***** válasza:
62%

Többségnek: Nem, azért, de az égadta világon semmi sem tudtok sem a kérdezőről, sem a barátjáról, sem pedig a családjáról.

Annyit kérdezett meg, hogy várjon-e még egy-két hetet, mire jön a barátja és ő is itt lesz, vagy inkább már most mondja el, hogy addig húzhatja-e a dolgot.

Honnét veszitek, hogy milyen a kapcsolatuk - csak, mert külföldön van a pasas? - és honnét veszitek, hogy mennyi ideje lehetnek együtt, vagy épp mennyire volt felelőtlen a kérdező? Ráadásul nem egy 14 éves kis csitri írta ki a kérdést. Komolyan mondom, az agyam eldobom!!! Az előítélet az megy itt a gyikon ezerrel, aztán, meg a több beletudása mindenben, aztán mit számít, hogy úgy vannak-e dolgok!

Kérdező: szerintem ne várj, mond meg a szüleidnek, hogy terhes vagy és kész. Nagykorú vagy már, minden más a te kizárólagos döntésed!

2015. márc. 19. 19:50
 17/70 anonim ***** válasza:
71%
12 hét után már nincs lehetőség dönteni a baba sorsáról. szerintem is mondd el most nekik.
2015. márc. 19. 20:07
 18/70 anonim ***** válasza:
72%

"Többségnek: Nem, azért, de az égadta világon semmi sem tudtok sem a kérdezőről, sem a barátjáról, sem pedig a családjáról. "

Igy igaz. Ezért csak statisztikai adatokra tudunk támaszkodni. Az pedig azt mondja hogy kútba esett életet látunk. Felcsináltak egy gyereket, aki még le sem érettségizett és a szülei nyakán él. A büszke apa pedig még az országban sincs. Valljuk be elég sovány esélye van egy normális életre, ezt nyilván ő is érzi, hiszen elmondani is fél. Nem lennék ebben a szituációban senki helyében.

2015. márc. 19. 20:25
 19/70 anonim ***** válasza:
90%

Aha 1-2 ügyet el kell intéznie...

Szobatársamnak volt egy ilyen nagyon menő, nagyon gazdag külföldi pasija. Csávó egyszercsak haza ment, de barátnőmnek már csak onnan telefonált, hogy van egy kis dolga egy hetet lesz oda, aztán rohan vissza hozzá. Négy hétig hitegette, persze mi mondhattunk bármit, meggyőződése volt, hogy csávóka visszajön hozzá. Aztán egyszer elment a lakásához, hogy beszéljen a csávó haverjával, hogy hát akkor mi a helyzet. Be se kellett csöngetnie, az ablakon keresztül látszott, hogy már nem lakik ott senki... Mondjuk szerencsére barátnőm nem volt terhes.

De nehogy azt hidd, hogy most milyen jól megfogtad a babával. Szülsz, már nem is lesz olyan feszes és szexi a tested, de cserébe nyúzott leszel és fáradt. Ő meg bármikor találhat magának egy másik hülye kiscsajt aki egy mosoly után már dobja is szét a lábát.

Tökmindegy mikor mondod el otthon, biztos nagyon meg fognak dicsérni...

2015. márc. 19. 20:44
 20/70 anonim ***** válasza:
17%

18as: hogy mit mond a statisztika az egy dolog, és hogy mi a valóság a kérdezőre vonatkoztatva az meg egy másik dolog. Statisztikára hivatkozva bárkit elítélni, és úgy csinálni, mintha nem lenne nagy divat a fiatalok körében a szexuális élet eléggé érdekes hozzáállás.

A kérdező nincs egyedül, nem tudjuk milyen a kapcsolatuk, írta, hogy egy-két héten belül haza jön a barátja, innét kezdve minden más csak rosszindulatú, ítélkezés. Ahogy az is, hogy a szülőkkel tartatná el a gyereket. Ha úgy is lenne ahhoz sincs itt senkinek semmi köze, a kérdező kérdése másról szólt!

2015. márc. 19. 20:53
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!