Hány olyan lány van köztetek aki nem tud sütni-főzni mégis így él? Csak mert engem állandóan ezért bántanak a szüleim 14/L
Tészta. Az is főzés ám.
Akkor használj teljes kiőrlésűt. Picit több só kell bele.
A 23.- nak igaza van. Annyit hozzatennek, h. a sutes azert komolyabb tudomany, nem lehet receptbol mevtanulni, fugg a sutotol, alapanyagbol, es rengeteg trukktol az eredmeny.
Egy ismeros neni olya szinten tolta, hogy amikor meg divat volt a lagzi, nemetbol hoztak neki sutot nem keves penzert. Egy szezon alatt keresett annyit lagzira sutessel, mint a gyarban az ev tobbi honapjan.Annyi megrendelese volt. Meg a huganak sem arulta el a trukkoket, mert lany unokai voltak, nekik tartogatta a titkos tanokat. :)
Masreszt a hugom 14 evesen mar ebedet fozott. Ugyes volt, szeretett kiserletezni dw akkor lett mindig aegfinomabb, amikor nem volt kedve hozza, es csak osszecsapta.
Nem olvastam el a többi hozzászólást, de nagyon felháborít a szüleid hozzáállása.
Te még gyerek vagy, ők meg a szüleid, ha valamit elvárnak tőled, hogy tudjad, akkor alap, hogy tanítsák meg. Ne pedig szekáljanak, hogy miért nem tudod.
Engem 13 évesen kezdett el főzni tanítani a mamám. Először csak leveseket, majd főzelékeket, pörköltet...stb. Meg kellett tanulnom, mi az a rántás, habarás...stb, rengeteg alap dolgot, ami akkor új volt, most már teljesen természetes.
De mama idős volt, és egészen más típusú élteleket főzött, mint most én. Az alapokat nagyon jól megtanultam, aztán egy hosszú szünet után kb. 24 évesen kezdtem el újra főzni tanulni, amikor saját háztartásom lett.
Azt mondom, hogy hosszú évek alatt tanultam meg igazán, mert idő kellet ahhoz, hogy kitapasztaljam, mit hogy célszerű, mit mivel (milyen fűszerezéssel, milyen sűrűn, milyen édesen vagy sósan...stb) szeret a család.
Mama pl. nem főzött spagettit, gyrost, vagy ananászos csirkét, ezeket nekem kellett megtanulni.
A kedvenc ételeket profin megcsinálom, de ha valami újdonságot próbálok ki, akkor általában többször egymás után megfőzöm, mert mindig alakítok rajta, mire olyan lesz a végeredmény, hogy a mi szájízünknek megfeleljen.
Szóval 14 évesen neked még nem is kell tudnod főzni. Jó, ha felraksz egy levest, vagy vannak próbálkozásaid, de az elvárni, hogy összedobj egy 3 fogásos ebédet szerintem még nem elvárás.
Kérd meg anyukádat, hogy tanítson, ne bántson.
Gyerek vagy, még bőven nem kell tudnod ezeket.
Én most, 23 évesen kezdtem el főzni, de csakis azért, hogy tudjam mi van abban amit megeszek, próbálok egészségesen élni. És nem utolsó sorban olcsóbb, mint folyton menüzni. Amúgy meg lezavarom az egészet, heti kétszer 40 perc alatt szóval nem egy nagy dolog.
Nővérem 22 éves, még itthon lakik, na ő semmit nem tud finoman elkészíteni, egyáltalán nem érdekli. Én 12(!!) éves korom óta főzök rendszeresen, imádom csinálni :) Új dolgokat kiprobalni, új fűszerek, stb
Semmilyen megkülönböztetés nem ér minket, főleg, hogy nővérem jobban tud sütit sütni, mint én. Na én meg ahhoz nem értek, utálok sütni :D
16/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!