Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hány olyan lány van köztetek...

Hány olyan lány van köztetek aki nem tud sütni-főzni mégis így él? Csak mert engem állandóan ezért bántanak a szüleim 14/L

Figyelt kérdés

2015. márc. 14. 19:36
1 2 3 4 5 6
 21/59 anonim ***** válasza:
23%
Hát én mindig lekakiltam anyut mikor odahívott magához , hogy főzzünk együtt , de soha nem is kényszerített rá..és soha nem is tanultam meg se főzni se sütni...mikor megszületett az első gyermekem , szerencsére csak úgy jött magától az egész pikk-pakk...szerintem nem egy nagyon tudomány...habár vannak akik hadilábon állnak ilyen téren...de hogy hogyan azt sajnos én soha nem fogom megérteni...:Dszerintem tök könnyű csak figyelni kell , hogy időben legyen minden(mármint ne égjen meg , de folyjon szét stb...
2015. márc. 14. 22:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 22/59 anonim ***** válasza:
100%
14 évesen még nem kell főzni tudni. Viszont, amit anyukád főz és neked ízlik, jó ha megtanulsz majd tőle pár titkot. Írják, ott a szakácskönyv. Nekem, abból még ehető dolgot nem sikerült összehozni. Még a kutyáim is kérdőn néznek rám, bünti van, hogy ezt kell enni?:)
2015. márc. 14. 22:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 23/59 anonim ***** válasza:
85%

Olyan vicces, hogy azt írjátok, aki tud olvasni, az tud főzni is. Ennyi erővel bármit leírok, azt meg lehet csinálni? Vízvezetékszerelés például?


Ti még nem ettetek szar kaját? Vagy csak olyan közepeset, ami elmegy, és akkor jött valaki, aki tényleg tudott főzni, és azt mondtátok, hogy ebben van valami "plusz"? Na, az a főzés, sütés.


Rántás, habarás... (sajnos) a legtöbb receptben benne van, és magától értetődőnek veszik. Elolvastam, mi a habarás, és az első 10 alkalommal darabos szar lett. Pedig elolvastam. Aztán ki kell kísérletezni, hogy mi mivel jó. Anyukám olyan pizzát süt, hogy az nem igaz, aztán átváltott teljes kiőrlésűre, és végig kellett sütnie egy csomó félét, mire rájött, hogy melyikből finom. (Kukoricalisztből olyan kemény volt, mint a kő.) Pedig több, mint 30 éve főz.


Az én húsom, ha megsütöm, belül ízetlen, olyan semmilyen, anyué... omlik, olvad, minden rostja ízes. Pedig semmi zsírt vagy egészségtelen dolgot nem használ, és tőle tanultam.


Kérdeztem, hogy miért van ez. Szerinte azért, mert engem nem érdekel a főzés. Utálom, unom, nem érdekel. Ő ha meglát valamit, azonnal ki kell próbálnia, aztán kicserélnie benne valamit. Ért hozzá, tudja, milyen ízűek a fűszerek, melyik húshoz, halhoz milyen fűszer, szósz, mártás illik. Szereti csinálni.


Sokan szeretik ilyen kis szar dolognak beállítani a főzést, amihez mindenki ért, pedig nem így van. Igenis kell hozzá tudás, gyakorlat, a főzés szeretete.

2015. márc. 14. 22:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 24/59 anonim ***** válasza:
7%

Ja, és még annyit, hogy az ilyen magyaros kajákat tényleg könnyű, mikor csak felteszed a zsírt, a hagymát, beledobsz egy kockát meg egy tejfölt, főzöl ki krumplit és annyi.


Mondjuk ezt nem hívnám kajának.

2015. márc. 14. 22:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 25/59 anonim ***** válasza:
90%
22:05-ös vagyok...szerintem csak logikai és jó ízérzék kell hozzá...párom édesanyja eszméletlen jól főz...mégis 1 év alatt lepipáltam a párom szerint...nem sok ész kell hozzá , hogy mondjuk a húst , nem 300 fokra teszem be a sütőbe és fél óra alatt szétégetem , hanem alacsony fokon elég először 180 -on alufóliával , hogy egyenletesen melegedjen ...sütni...azért valljuk be sokszor elég hozzá józan ész...sütinél is ha a nyamvadt szakácskönyve 1 óra sütés van írva , de már 40 perc után ránézel és látod , hogy ez már max csak megégni fog és kész van , akk. lekapcsolod és ésszeszűren nem a szakácskönyv marhasági után mész : D figyelni kell , mert persze , hogy nem mindenkinek lehet ugyanolyan eszközei...gáztűzhelyek sem egyformák...ugye sütőlapok egyenletesebben gyorsabban melegednek fel ...úgyhogy pl egy sima lágytojás készítésénél , ha előre logikusan át fut ez az ember agyán , akkor tök egyszerű megcsinálni ...hogy nem 5 perc kell azon bugyogó vízben hanem mondjuk csak 3-4...Na mind1...:)
2015. márc. 14. 22:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 26/59 anonim ***** válasza:
elnézést sütőlap=főzőlap...késő van sok mindent félreírok próbáljátok jól értelmezni.:D
2015. márc. 14. 22:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 27/59 anonim ***** válasza:

Először is szubjektív, hogy ki tud főzni. Mert alap kajákat egy kis útmutatással bárki tud. A többi meg inkább a gyakorlaton múlik. Meg aztán vannak olyan ételek, amik olyan háziasszonynak is újak, aki már főz vagy 30 éve.

Az, hogy te 14 évesen nem vagy egy gyakorlott szakácsnő, nem szégyen, a szüleid nem tudom, miért bántanak emiatt.

... Próbáltam nem szólni, de nem bírom ki: minősíthetetlennek tartom azt a hozzászólást, miszerint a magyaros ételek csak egy kis zsírból, tejfölből és "kockából" állnak és nem nevezhetők "kajának". Bocsánat! :)

2015. márc. 14. 22:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 28/59 anonim ***** válasza:
22:50 vagyok sztem főzz a szüleidnek egy sima paradicsomlevest...kérsz tőlük 1000ft-ot és megmondod te csinálod az ebédhez a levest: legegyszerűbb paradicsomleves: paradicsompürő 1-2 csipet só és bors + betűtészta a paradicsompürét beleöntöd egy lábasba felforralod beleteszed a sót és a borsot másik lábasban kifőzöd a tésztát enyhén sós és picit aljos vízben , hogy ne ragadjon össze..a tészta általában akkor jó amikor már nem átlátszó , hanem szép fehér , és nincs szétfőzve , kanállal néha kiszedsz belőle egy pár darabot óvatosan hideg víz alá teszed és megkóstolod...szerintem ez nagyon egyszerű , finom is és vmilyen szinten laktató is.:)
2015. márc. 14. 23:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 29/59 anonim ***** válasza:

A 28-as hsz után szabadon: főzhetsz a paradicsomleves után másodikat is, mondjuk mákos tésztát. Felforralod a vizet, teszel bele egy kis olajat, csipet sót, kifőzöd a szélesmetéltet, utána megszórod darált mákkal és porcukorral.

Kész is az ebéd.

2015. márc. 14. 23:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 30/59 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! Nagyon jól esett hogy egyhangúan azon a vélemènyen vagytok hogy 14 évesen mèg nem kell tudnom ilyeneket.. Véleményem szerint képes lennék rá de ha egyszer nem érdekel.. Ráadásul anyukám, nagymamám, nővérem kitűnő szakácsnőnek. Ők főznek rám. Egyébként a szüleim normálisak, ezzel apukám szokott piszkálni.. De nekem olyan rosszul esik. Anyukám mindig mondja hogy ne foglalkozzak vele de nem megy. Ui:majd megpróbálom a paradicsomlevest!;)
2015. márc. 14. 23:23
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!