Hány olyan lány van köztetek aki nem tud sütni-főzni mégis így él? Csak mert engem állandóan ezért bántanak a szüleim 14/L
Olyan vicces, hogy azt írjátok, aki tud olvasni, az tud főzni is. Ennyi erővel bármit leírok, azt meg lehet csinálni? Vízvezetékszerelés például?
Ti még nem ettetek szar kaját? Vagy csak olyan közepeset, ami elmegy, és akkor jött valaki, aki tényleg tudott főzni, és azt mondtátok, hogy ebben van valami "plusz"? Na, az a főzés, sütés.
Rántás, habarás... (sajnos) a legtöbb receptben benne van, és magától értetődőnek veszik. Elolvastam, mi a habarás, és az első 10 alkalommal darabos szar lett. Pedig elolvastam. Aztán ki kell kísérletezni, hogy mi mivel jó. Anyukám olyan pizzát süt, hogy az nem igaz, aztán átváltott teljes kiőrlésűre, és végig kellett sütnie egy csomó félét, mire rájött, hogy melyikből finom. (Kukoricalisztből olyan kemény volt, mint a kő.) Pedig több, mint 30 éve főz.
Az én húsom, ha megsütöm, belül ízetlen, olyan semmilyen, anyué... omlik, olvad, minden rostja ízes. Pedig semmi zsírt vagy egészségtelen dolgot nem használ, és tőle tanultam.
Kérdeztem, hogy miért van ez. Szerinte azért, mert engem nem érdekel a főzés. Utálom, unom, nem érdekel. Ő ha meglát valamit, azonnal ki kell próbálnia, aztán kicserélnie benne valamit. Ért hozzá, tudja, milyen ízűek a fűszerek, melyik húshoz, halhoz milyen fűszer, szósz, mártás illik. Szereti csinálni.
Sokan szeretik ilyen kis szar dolognak beállítani a főzést, amihez mindenki ért, pedig nem így van. Igenis kell hozzá tudás, gyakorlat, a főzés szeretete.
Ja, és még annyit, hogy az ilyen magyaros kajákat tényleg könnyű, mikor csak felteszed a zsírt, a hagymát, beledobsz egy kockát meg egy tejfölt, főzöl ki krumplit és annyi.
Mondjuk ezt nem hívnám kajának.
Először is szubjektív, hogy ki tud főzni. Mert alap kajákat egy kis útmutatással bárki tud. A többi meg inkább a gyakorlaton múlik. Meg aztán vannak olyan ételek, amik olyan háziasszonynak is újak, aki már főz vagy 30 éve.
Az, hogy te 14 évesen nem vagy egy gyakorlott szakácsnő, nem szégyen, a szüleid nem tudom, miért bántanak emiatt.
... Próbáltam nem szólni, de nem bírom ki: minősíthetetlennek tartom azt a hozzászólást, miszerint a magyaros ételek csak egy kis zsírból, tejfölből és "kockából" állnak és nem nevezhetők "kajának". Bocsánat! :)
A 28-as hsz után szabadon: főzhetsz a paradicsomleves után másodikat is, mondjuk mákos tésztát. Felforralod a vizet, teszel bele egy kis olajat, csipet sót, kifőzöd a szélesmetéltet, utána megszórod darált mákkal és porcukorral.
Kész is az ebéd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!