Hogyan mondjam el a családomnak hogy a kistestvérnek nem
az apjuk az igazi apja?
Figyelt kérdés
Nem a gyűlölködésre vagyok kíváncsi, bár tény hogy látatlanban és név nélkül könnyű elítélni bárkit. A házasságommal különösebb problémák nincsenek, kiegyensúlyozottnak mondható, de az utóbbi időben rutinszerűen éltünk, sokat dolgoztunk, túlóráztunk, szinte alig találkoztunk, stb. Egy multinál dolgozom, ahol sok céges rendezvény miatt többször kellett túlóráznom. Sokáig lehetne még mesélni a lényeg hogy összejöttem az egyik munkatársammal, és alkalmi viszonyba keveredtünk. Teherbe estem, mindjárt itt a baba, de nem bírok ezzel együtt élni, szeretném elmondani a szűkebb - tágabb családban hogy mi a helyzet. Hogyan tudnám ezt úgy megtenni, hogy megértsék és a lehető legkevesebb fájdalmat okozzam nekik ezzel? Nem akarom hogy a babát gyűlöljék az én hülyeségem miatt.
Köszönöm a kérdést. Egy ideig úgy nézett ki, hogy egyenesbe jövünk. Neki is lett valakije (aminek nálam jobban senki nem örült) mi is kezdük elengedni a problémát és átadni magunkat a család bővülésével kapcsolatos örömöknek, de sajnos néhány hónapja újra zaklat és fenyegetőzik.Tudom hogy ez mind csak sértettségből fakad, és nem a gyerekre kíváncsi hanem hogy bennem állandó nyugtalanságot keltsen de igazából nem tudom mit akar elérni vele, már-már mániája lett az hogy háborgasson. Nem mondom hogy nem tartok tőle. Reménykedem hogy megunja és abbahagyja egyszer. Már el sem merem mondani a férjemnek.
2015. nov. 2. 11:36
52/64 anonim válasza:
Szerintem már csak az a kérdés akkor h mit fogsz mondani a gyereknek? Elmondod majd h az apja nem az igazi apja?
Ha 18 évesen felkeresi a biológiai apját és az elmeséli hogy tartani akarta vele a kapcsolatot de te mindent megtettél hogy ne sikerüljön illetve még bírósági végzéseket is mutat mellé bizonyítékként akkor majd mit mondasz a gyereknek?
Szerintem egyszer úgyis meg fogja tudni, elég egy "jóindulatú" rokon vagy csak simán 10 évesen, amikor már érti, összefut vele a biológiai apja és elmeséli mi a helyzet.
Nagyon durván kiszúrtál a gyerekkel:( Minimum 4 ember életét tönkrevágtad (tied, gyereké, férjedé, az igazi apáé) és akkor még olyanokról nem is szólva, h nagymama, aki nem ismerheti meg az unokáját stb...
2015. nov. 2. 13:15
53/64 A kérdező kommentje:
Elnézést utolsó, de nem igazán értelek. Nem bizonyított hogy valóban a sráctól van a kisfiam. Bírósági végzés? Pont erről beszélgettünk a többi hozzászólóval itt is és privátban is hogy nem kell semmit sem bizonyítanunk. Pláne nem jogi úton. Miért keresné fel? Miért támadná le később ha egyáltalán nem biztos hogy bármi köze van hozzá? Most sem érdekli a gyermek, nem is látta, nem is kíváncsi rá, ő "csak" engem zaklat hobbiból, ez már teljesen világos. Ismeretlenül pedig ne támadj azzal hogy elveszek egy nagymamától egy unokát, a fiamnak vannak nagyszülei! Itt nem egy esetleges családegyesítés volt a kérdés tárgya.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!