Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan mondjam el a családomna...

Hogyan mondjam el a családomnak hogy a kistestvérnek nem az apjuk az igazi apja?

Figyelt kérdés
Nem a gyűlölködésre vagyok kíváncsi, bár tény hogy látatlanban és név nélkül könnyű elítélni bárkit. A házasságommal különösebb problémák nincsenek, kiegyensúlyozottnak mondható, de az utóbbi időben rutinszerűen éltünk, sokat dolgoztunk, túlóráztunk, szinte alig találkoztunk, stb. Egy multinál dolgozom, ahol sok céges rendezvény miatt többször kellett túlóráznom. Sokáig lehetne még mesélni a lényeg hogy összejöttem az egyik munkatársammal, és alkalmi viszonyba keveredtünk. Teherbe estem, mindjárt itt a baba, de nem bírok ezzel együtt élni, szeretném elmondani a szűkebb - tágabb családban hogy mi a helyzet. Hogyan tudnám ezt úgy megtenni, hogy megértsék és a lehető legkevesebb fájdalmat okozzam nekik ezzel? Nem akarom hogy a babát gyűlöljék az én hülyeségem miatt.
2015. márc. 5. 14:01
1 2 3 4 5 6 7
 31/64 A kérdező kommentje:

Szeptember végén - október elején jöttem el táppénzre (kiírt az orvos a korom, és stresszes munkám miatt), akkor volt egy beszélgetésünk a sráccal. Tudta hogy miért nem fogok bejárni dolgozni. Azóta néha - néha felhívott, érdeklődött a hogylétem felől, amit egy bizonyos pontig nem éreztem nyomulásnak a részéről. Mások is felhívtak az osztályról, ezért nem gondoltam többre, mint szimplán kíváncsi volt, ahogyan a többi munkatárs is. Az utóbbi időben durvult el a helyzet a részéről.

A másik kérdést még nem láttam, úgyhogy nem is tudok rá mit mondani. De valószínűleg sajnos nem egyedi az esetem.

Szóval ha jól értelmezem a hozzászólásokat, jogi értelemben nem tud mit tenni? Még akkor sem ha egy majdani dns vizsgálat az ő "közreműködését" igazolja?

2015. márc. 5. 16:19
 32/64 anonim ***** válasza:
91%
Így van. Ha házasságban élsz, és a férjed nem tiltakozik az apaság ellen, a vér szerinti apának nincsenek jogai.
2015. márc. 5. 16:40
 33/64 anonim ***** válasza:
87%
Igen, jól érted. Nem is kell DNS tesztet csináltatnod, illetve ha mégis csináltok, nem kell vele megosztanod a kollégáddal. Hivatalos DNS tesztet a bíróság rendelne el, ha a férjed meg akarná dönteni az apaságot. Ha ti mellékesen csináltattok egyet nem hivatalosan, kíváncsiságból, ahhoz senkinek semmi köze, és semmiféle jogi következménnyel nem jár, ha nem a férjed a valós apa. (Esetleg annyival, hogyha ennek a vizsgálatnak az eredménye a kezedben van, akkor az bizonyítja, hogy a férjed tudott arról, nem ő a vér szerinti apa, és egy év elmúltával már ha akarná sem tudna fellebbezni a bíróságon.) Az exnek mondhatod, hogy az orvos megállapította a fogamzás időpontját, és nem tőle van, hátha megnyugtatja. Egyébként pedig az égvilágon semmit nem tehet, nem viheti bíróságra az ügyet, és erről tájékoztathatod is, ha nagyon ellenkezik. Ti egy család vagytok, és ő nem tud ez ellen semmit tenni. Ha rágalmaz, a férjed kiáll melletted, a külvilág csak annyit fog látni, hogy valótlanságokat állít, miközben melletted ott lesz a férjed, aki támogat. Jobb, ha elfogadja, hogy neki nem lesz gyereke. Tartsátok meg magatoknak ezt a titkot. Ha egyszer valamikor a gyerek mégis rájönne, hogy nem a férjed a vér szerinti apja, a rólad való megítélése nem lesz rosszabb, mintha az első pillanattól kezdve tudná, viszont az apját édesapjának tekintené, és tudná, hogy önként vállalta sajátjának. A nagyszülőknek és más rokonoknak nincs köze a dologhoz! Mit szólnál, ha anyósod/apósod csak az idősebbeket tekintené unokának, a kicsit nem? Lehet, hogy a férjed elfogadta a dolgot, de az anyósod például biztos nehezebben birkózna meg a tudattal, hogy megcsaltad a férjed, teherbe estél mástól, és mindezek utána a fia még fel is neveli sajátjaként a gyereket. Ha akar sem biztos, hogy úgy tud tekinteni a kicsire, mint unokára. Sokkal jobban fáj az, amit a szeretteid ellen tesznek, mint amit ellened.
2015. márc. 5. 16:40
 34/64 anonim ***** válasza:
12%
Először is, ez csak rátok tartozik. Nem hinném hogy a családnak el kell számolnotok. Másodszor pedig: Én leszek az, aki most a gyűlölt válaszoló lesz, de azért gondolj már bele: A gyereket gyakorlatilag el akarod tiltani az igazi apától. Te mit szólnál ha elvennék tőled a gyerekedet? Szép kis nő lehetsz ha nem elég hogy felcsináltatod magadat mással és nevelje a férjed a gyereket (hogy most nem neheztel rád, az nem jelenti azt hogy egy mélyponton nem borít majd mindent, erre emlékezz majd), de még el is tiltanád az igazi apától. Ezen még nem gondolkodtál? Mindketten egyformán hibásak vagytok, de a gyerekhez is ugyanannyi jogotok van. A gyerek érdeke az lenne, hogy megismerje az igazi apját. Megfosztanád ettől, csak hogy mások szemében mintafeleség lehess, miközben attól messze vagy. Van gyomrod, nem mondom. :) Igazi "R" kategóriás. :) Én valahogy nem tudom megveregetni a válladat.
2015. márc. 5. 16:45
 35/64 A kérdező kommentje:
Minden hozzászólást köszönök. Köszönöm hogy így vagy úgy, de ismeretlenül is szántatok néhány percet erre a dologra. Az "R" kérdést pedig szerintem hagyjuk, tudom hogy hibáztam, ha bárkit ez megnyugtat kimondom én saját magamról is, nem kell hozzám vágni, mert attól sem nekem, sem az előző hozzászólóknak, sem pedig a megjegyzést írónak nem lesz boldogabb az élete.
2015. márc. 5. 17:01
 36/64 anonim ***** válasza:
93%

Nem hiszem, hogy valaki is veregetné a vállát, de a gyereknek az az érdeke, hogy rendezett családban nőjjön fel. És ha ez a család megvan, nincs az a bíróság, amelyik kirángathatná onnan.

A törvény a gyerek érdekeit védi.

"A vérszerinti apa érdeke, illetve joga tehát háttérbe szorul a gyermek érdekeivel és jogaival szemben. A magyar jog alapvetően a kiskorú gyermek érdekeit nézi, összhangban a nemzetközi dokumentumokkal és az abban foglalt alapelvekkel."

2015. márc. 5. 17:02
 37/64 anonim ***** válasza:
92%
Szerintem egyetlen gyereknek sem érdeke az, hogy két fél-apja legyen. Nőjön fel normális családban, egy teljes apával. Akár vér szerinti, akár nem. A jog lehetőséget ad rá, morálisan pedig két rossz közül ez kisebb rossz. Őszintén, milyen kapcsolat képzelhető el a vér szerinti apával? Hétvégenként járjon át megnézni, hogyan nő a gyerek? Azért a férjtől sem lehet elvárni, hogy a sajátjaként nevelt gyerek mellé még egy volt szeretővel is gazdagodjon az élete. Majd ha elég idős lesz a kicsi, a szülők döntenek, elmondják-e neki az igazat. Az első években viszont meghatározó a rendezett, normális család megléte. A gyereknek van apja, nincs megfosztva semmitől.
2015. márc. 5. 17:27
 38/64 anonim ***** válasza:
90%
Csak itt egy baj van, szárnyra kel a hír,pl az igaz apja részéről.Akarod nem a család megtudja.És hidd el az sokkal sokkal rosszabb lesz ha nem tőled tudják.Aztán lehet veled a sors olyan kegyetlen a tetejébe,hogy az a baba csak annyira fog hasonlitani az igazi apjára mint akit klónoztak.Már megbuktál.Közük nincs hozzá,már anyosódéknak.De legalább ha lebuksz nem vághatják a fejedhez ugy cipelted oda a gyereket miközben tudva tudtad nem az ő unokájuk.Kemény dolgok ezek.Vegyél egy nagy levegőt és beszéld meg a férjeddel jobb ha tőletek tudják.Mi történhet nem kell többet hozzájuk menned.
2015. márc. 5. 19:07
 39/64 anonim ***** válasza:
93%

En mint hasonlo ugyben erintett kifejezetten azt tanacsolom hogy NE mondjatok el senkinek, a szeretodet pattintsatok le, es kesz.

A gyereknek az az apja aki felneveli. Ismerni fogja az igazi apjat, mert az a ferjed lesz.

A genetikai hatternek egeszen pontosan NULLA jelentosege van.

Persze ha tonkre akarod magad tenni egy eletre egy ilyen semmiseg miatt, akkor persze mondd el mindenkinek akinek tudod.

2015. márc. 5. 19:34
 40/64 anonim ***** válasza:
14%

Na megint egy ribi.

De ha en lennek az apa (habar kizart lenne, hogy osszeszurjem a levet hazas novel) biztos ragaszkodnek a sajat gyerekemhez, torvennyel vagy anelkul.

2015. márc. 5. 19:43
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!