Hogyan mondjam el a családomnak hogy a kistestvérnek nem az apjuk az igazi apja?
Szeptember végén - október elején jöttem el táppénzre (kiírt az orvos a korom, és stresszes munkám miatt), akkor volt egy beszélgetésünk a sráccal. Tudta hogy miért nem fogok bejárni dolgozni. Azóta néha - néha felhívott, érdeklődött a hogylétem felől, amit egy bizonyos pontig nem éreztem nyomulásnak a részéről. Mások is felhívtak az osztályról, ezért nem gondoltam többre, mint szimplán kíváncsi volt, ahogyan a többi munkatárs is. Az utóbbi időben durvult el a helyzet a részéről.
A másik kérdést még nem láttam, úgyhogy nem is tudok rá mit mondani. De valószínűleg sajnos nem egyedi az esetem.
Szóval ha jól értelmezem a hozzászólásokat, jogi értelemben nem tud mit tenni? Még akkor sem ha egy majdani dns vizsgálat az ő "közreműködését" igazolja?
Nem hiszem, hogy valaki is veregetné a vállát, de a gyereknek az az érdeke, hogy rendezett családban nőjjön fel. És ha ez a család megvan, nincs az a bíróság, amelyik kirángathatná onnan.
A törvény a gyerek érdekeit védi.
"A vérszerinti apa érdeke, illetve joga tehát háttérbe szorul a gyermek érdekeivel és jogaival szemben. A magyar jog alapvetően a kiskorú gyermek érdekeit nézi, összhangban a nemzetközi dokumentumokkal és az abban foglalt alapelvekkel."
En mint hasonlo ugyben erintett kifejezetten azt tanacsolom hogy NE mondjatok el senkinek, a szeretodet pattintsatok le, es kesz.
A gyereknek az az apja aki felneveli. Ismerni fogja az igazi apjat, mert az a ferjed lesz.
A genetikai hatternek egeszen pontosan NULLA jelentosege van.
Persze ha tonkre akarod magad tenni egy eletre egy ilyen semmiseg miatt, akkor persze mondd el mindenkinek akinek tudod.
Na megint egy ribi.
De ha en lennek az apa (habar kizart lenne, hogy osszeszurjem a levet hazas novel) biztos ragaszkodnek a sajat gyerekemhez, torvennyel vagy anelkul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!