Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan mondjam el a családomna...

Hogyan mondjam el a családomnak hogy a kistestvérnek nem az apjuk az igazi apja?

Figyelt kérdés
Nem a gyűlölködésre vagyok kíváncsi, bár tény hogy látatlanban és név nélkül könnyű elítélni bárkit. A házasságommal különösebb problémák nincsenek, kiegyensúlyozottnak mondható, de az utóbbi időben rutinszerűen éltünk, sokat dolgoztunk, túlóráztunk, szinte alig találkoztunk, stb. Egy multinál dolgozom, ahol sok céges rendezvény miatt többször kellett túlóráznom. Sokáig lehetne még mesélni a lényeg hogy összejöttem az egyik munkatársammal, és alkalmi viszonyba keveredtünk. Teherbe estem, mindjárt itt a baba, de nem bírok ezzel együtt élni, szeretném elmondani a szűkebb - tágabb családban hogy mi a helyzet. Hogyan tudnám ezt úgy megtenni, hogy megértsék és a lehető legkevesebb fájdalmat okozzam nekik ezzel? Nem akarom hogy a babát gyűlöljék az én hülyeségem miatt.
2015. márc. 5. 14:01
1 2 3 4 5 6 7
 41/64 anonim ***** válasza:
93%

Mivel en az apa vagyok (aki hasonlo modon vallalta a gyereket) igy a ribi kifejezes nem illo.

Keress mas negativ jelzot.

2015. márc. 5. 19:51
 42/64 anonim ***** válasza:
100%
Kicsi az esély, hogy a szerető éveken keresztül zaklasson, főleg úgy, hogy jogilag esélye sincs bármit is elérni vele. Ha a férjed tudja, és melletted áll, neki is érdeke, hogy a gyereket sajátjának gondolják. Ketten szembe tudtok szállni a szeretővel. Ráadásul nem is értem, hogyan juthatna a család fülébe az, hogy egy kolléga a nő munkahelyén állítólag félrelépett a nővel.. hirdetést ad fel az újságban?
2015. márc. 5. 19:57
 43/64 anonim ***** válasza:
100%

Eleg csak a no csaladtagjait felterkepezni, megkersni oket, es egyket megjegyzest elejteni, a pletyka ugy terjed akar futotuz.

Azert kivancsi lennek akik itt a hazugsagot partoljak, mit tennenek akkor ha kiderulne hogy a sajat apjuk nem az a verszerinti apjuk, es a csaladi bekeert lett eltitkolva az igazsag?

2015. márc. 5. 20:10
 44/64 anonim ***** válasza:
100%

Én ugyanúgy szeretném az apámat, mintha vér szerinti lenne. Még csak kíváncsi sem lennék az igazira.

Amúgy meg persze, feltérképezi a családot.. hogyan? Magánnyomozóval? Azért, hogy elhintsen nekik valami pletykát? Elég hozzá a férj szava, miszerint megcsináltatta a DNS-tesztet, az övé a gyerek, és a férfi csak őrjöng, amiért a nő elutasította. Ez konkrétan olyan helyzet, amikor hiába kapálózik az, akinek igaza van, akkor sem tehet semmit. Ezt ő is be fogja látni, és eltűnik a színről.

2015. márc. 5. 20:32
 45/64 anonim ***** válasza:
Azert en nem biznek annyira a ferjbe sem, nagyon sok hazassag megy tonkre csip-csup ugyek miatt is, de ekkora terhet cipelni sok sok evig, hat nincs az a hazassag amit meg ne roppantana.
2015. márc. 5. 20:38
 46/64 anonim ***** válasza:
100%
azért a biológiai apának, ha nem is jogi, de erkölcsi értelemben igenis joga van tartani a kapcsolatot a saját gyerekével. ettől megfosztani, hát, elég durva dolog lenne
2015. márc. 5. 21:54
 47/64 anonim ***** válasza:
100%

Hogy lehettél olyan buta, hogy a biológiai apát beavattad?

Igen, sajnos benne van a pakliban, hogy hiába koptatod le, időről időre felbukkanna, és még nagyobb bajt csinálna vele.

Minden hsz-t elolvastam. Én is arra jutottam, hogy nem mondanám el. Megcsináltatnám a dns tesztet, és a biológiai apának (ha a szerető az) azt hazudnám, hogy nem Ő. Lehet kételkedne, de ha határozott vagy, beletörődik majd, egyebet nem tehet.

Egyébként ismerek egy ilyen családot, szintén a 3. gyerek nem a férjéé, de ott más volt a szitu, mert anyuka hátrahagyva a 2 gyerekét, lelépett a szeretővel, majd 3 hónap múlva hazaállított terhesen. Apuka megbocsájtott, azt mondta felneveli a gyereket sajátjaként, és örült, hogy a gyerekek visszakapták az anyjukat, így nagy egyetértésben nevelik a 3 gyereket.

Hogy mit szólt a környezetük? Minden csoda 3 napig tart. Lecsengett az ügy, nem adtak senki véleményére, bár az anyuka örökre meg lett bélyegezve a közösség által, ez tény. Ezzel együtt kell élnie.

2015. márc. 6. 06:45
 48/64 anonim ***** válasza:
100%
Kedves Kérdező! Hiába tűnt fel a srác a " szeren", apasági vélelmének megdöntését csak a hivatalos apa kezdeményezheti. Márpedig a gyerek házasságba születik, itt nincs helye vitának. Az testvéreit és az családot nem kéne beavatni, mert a babát feleslegesen megbélyegzik esetleg másnak tartják. Neveljétek egészségben, ne aggódj, férjed elott le a kalappal, hogy igy mellétek állt. Ne büntesd magad tovább feleslegesen, a családnak el ne mondd!
2015. márc. 6. 07:37
 49/64 anonim ***** válasza:
100%
*apaság vélelmének
2015. márc. 6. 07:37
 50/64 anonim ***** válasza:
Mi újság van veletek, kérdező?
2015. szept. 23. 13:36
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!