Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan mondjam el a családomna...

Hogyan mondjam el a családomnak hogy a kistestvérnek nem az apjuk az igazi apja?

Figyelt kérdés
Nem a gyűlölködésre vagyok kíváncsi, bár tény hogy látatlanban és név nélkül könnyű elítélni bárkit. A házasságommal különösebb problémák nincsenek, kiegyensúlyozottnak mondható, de az utóbbi időben rutinszerűen éltünk, sokat dolgoztunk, túlóráztunk, szinte alig találkoztunk, stb. Egy multinál dolgozom, ahol sok céges rendezvény miatt többször kellett túlóráznom. Sokáig lehetne még mesélni a lényeg hogy összejöttem az egyik munkatársammal, és alkalmi viszonyba keveredtünk. Teherbe estem, mindjárt itt a baba, de nem bírok ezzel együtt élni, szeretném elmondani a szűkebb - tágabb családban hogy mi a helyzet. Hogyan tudnám ezt úgy megtenni, hogy megértsék és a lehető legkevesebb fájdalmat okozzam nekik ezzel? Nem akarom hogy a babát gyűlöljék az én hülyeségem miatt.
2015. márc. 5. 14:01
1 2 3 4 5 6 7
 11/64 anonim ***** válasza:
20%
Mostanában minden második kérdés ilyesmiről szól..
2015. márc. 5. 14:27
 12/64 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a hozzászólásaitokat. Ne haragudjatok, így visszaolvasva kissé zavarosan fogalmaztam, de eléggé zaklatott vagyok mostanában. A kérdés feltevésekor kihagytam azt a fontos részt, hogy a férjem tud róla. Amikor kiderült a terhesség, leültem vele beszélgetni, és elmondtam neki, hogy ez és ez történt, és őszintén, szívemből mélyéről megbántam. Voltunk együtt a fogamzás körül de nagyobb valószínűségét érzem annak hogy nem a férjem volt a befutó. A döntést rá hagytam, és végül úgy döntött hogy tartsuk meg a gyereket, ő nem hibás semmiért. Azóta is bűntudatom van, de próbáljuk rendezni az életünket. (amúgy van már két gyermek) Minden "szép és jó" lenne a maga mivoltában, ha a srác (így nevezem, mert 9 évvel fiatalabb), aki a feltételezett apuka, most fel nem tűnt volna a szeren, hogy ő akkor igényt tartana a gyerekre. A férjemen kívül nem akartam mással (családdal)megosztani ezt a dolgot, de a gyerekeknek muszáj lesz mondanom valamit ha tényleg jön majd és el akarja vinni időközönként a testvérüket. Az meg a folyománya a dolgoknak, hogy ha ez a sajnálatos eset valóban megtörténik, a gyerekek - mit sem értve a helyzetből - úgyis továbbmondják ezt a nagyszülőknek, unokatestvéreknek, stb. Szóval jó nagy sz*rba keveredtem. Egyébként 30 hetes terhes vagyok.
2015. márc. 5. 14:29
 13/64 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem várjátok meg, míg megszületik a baba, és akkor csináltassátok meg azt a vizsgálatot, amiből kiderül, hogy ki az apuka. Azzal minden tisztázódik. Ha mégis az a másik az apja, és nem a férjed, akkor is ha jól tudom 2 éves koráig nem viheti el, csak a ti otthonotokban, a ti jelenlétetekben találkozhat a gyerekkel.

A nagyobb gyerkőcöket én nem terhelném ezzel az infóval, elég ha annyit tudnak, hogy a férfi egy ismerősötök, aki látogatóba jött. Mire oda juttok, hogy el is viheti a gyereket, addigra meg csak sikerül valahogy megbeszélni a nagyival.

2015. márc. 5. 14:33
 14/64 anonim ***** válasza:
82%
Ne haragudj, de azért nem hiszem el ezt a kérdést, mert túl kulturáltan és rendezetten fogalmazol ahhoz, hogy ennyire idióta barom legyél. Akinek van esze és félredug a kollégájával, a minimum, hogy védekezik a terhesség ellen, pont az ilyen botrányos következmények miatt. Nem, nem ez kamu.
2015. márc. 5. 14:37
 15/64 anonim ***** válasza:
95%

"aki a feltételezett apuka, most fel nem tűnt volna a szeren, hogy ő akkor igényt tartana a gyerekre"

Meg kell neki mondani hogy nem az ove, es semmi koze hozza, aztan ennyi. Felesleges ezzel bekavarni, ha a ferjed tud rola es elfogadta.

Ha meg kiderul hat kiderul, ki nem xarja le? A ferjed melletted all, a gyerek meg csak egy gyerek, akit ugyis mindenki szeret, fuggetlenul a genjeitol.

En azon lennek hogy valahogyan lekoptassam a biologiai apat.

2015. márc. 5. 14:39
 16/64 anonim ***** válasza:
100%

"Nem, nem ez kamu"

Mivel nekem volt alkalmam ilyet egeszen kozelrol latni, en siman elhiszem. Van ilyen, nem is keves.

2015. márc. 5. 14:39
 17/64 anonim ***** válasza:
100%

Azért nem tudja csak úgy elvinni. Először bíróságon kérni kell az apaság megdöntését stb... mert automatikusan a férjed nevére kerül a gyerek, ha házasok vagytok. Sőt még válás után is bizonyos ideig.

Én a DNS tesztig nem tervezgetnék semmit. Lehet a férjedé is ennyi erővel a gyerek, ha voltatok vele is együtt.

DNS teszt után kell majd ezen gondolkozni, hogy mi legyen. Addig ne mondjatok senkinek semmit. Srácot is meg lehet kérni, hogy együtt menjetek DNS tesztre, és tartsa titokban, neki se érdeke előtte bíróságra járkálni, ha nem biztos az apaság. Én már egyből letesztelném, ahogy kijöttök a kórházból.

2015. márc. 5. 14:43
 18/64 A kérdező kommentje:
14-es nálad a pont. Sajnos nem kamu, bárcsak az lenne. Tényleg ekkora felelőtlen barom voltam. Ebből is látszik hogy a neveltetés, iskolák száma, a kor, vagy a felelős beosztás ellenére is bele tud valaki keveredni egy ilyen hirtelen/erős érzelmi útvesztőbe, és sajnos van a helyzet amikor a legrosszabbkor szűnik meg a kontroll és a józan belátás. Magam ellen beszélek de az igazság az hogy az borzasztóan nagy baj amikor az ösztön egy pillanat alatt uralkodik el valakin úgy hogy gondolkodni nem képes (itt most értem azt hogy igen, ha már így alakult húzhattunk volna akár gumit is, de ez sajnos nem történt meg). Soha senkinek nem kívánom ezt, mert ezzel együtt élni maga a pokol, és remélem lesznek olyanok akik meglátva ezt a kérdést és tanulva a példámból józanabbak lesznek amikor egy esetleges helyzet úgy hozza.
2015. márc. 5. 14:47
 19/64 anonim ***** válasza:
100%
En meg annyit mondanek a sracnak hogy megprobalhatja az apat jatszani, de akkor nyilvan igenyt tartasz tartasdijra is.
2015. márc. 5. 14:48
 20/64 anonim ***** válasza:
100%

"mert ezzel együtt élni maga a pokol"

Nyugi, az ido megoldja. Tapasztalat. A kerdes csak az hogy a ferjed valoban fel tudta-e dolgozni a tortenteket, es nem fogja-e allandoan a fejedhez vagni, de ezt meg ugyis csak evek mulva tudod meg.

masok velemenye meg ugysem szamit, rokonsage sem.

2015. márc. 5. 14:50
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!