Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan mondjam el a családomna...

Hogyan mondjam el a családomnak hogy a kistestvérnek nem az apjuk az igazi apja?

Figyelt kérdés
Nem a gyűlölködésre vagyok kíváncsi, bár tény hogy látatlanban és név nélkül könnyű elítélni bárkit. A házasságommal különösebb problémák nincsenek, kiegyensúlyozottnak mondható, de az utóbbi időben rutinszerűen éltünk, sokat dolgoztunk, túlóráztunk, szinte alig találkoztunk, stb. Egy multinál dolgozom, ahol sok céges rendezvény miatt többször kellett túlóráznom. Sokáig lehetne még mesélni a lényeg hogy összejöttem az egyik munkatársammal, és alkalmi viszonyba keveredtünk. Teherbe estem, mindjárt itt a baba, de nem bírok ezzel együtt élni, szeretném elmondani a szűkebb - tágabb családban hogy mi a helyzet. Hogyan tudnám ezt úgy megtenni, hogy megértsék és a lehető legkevesebb fájdalmat okozzam nekik ezzel? Nem akarom hogy a babát gyűlöljék az én hülyeségem miatt.
2015. márc. 5. 14:01
1 2 3 4 5 6 7
 21/64 Andizsuzsi ***** válasza:
22%

"de a gyerekeknek muszáj lesz mondanom valamit ha tényleg jön majd és el akarja vinni időközönként a testvérüket."

Nem engeded be. De a legjobb vele és a férjeddel hármasban megbeszélni, hogy semmi joga a gyerekhez, nyugodtan elmehet a bíróságra, nem fogják neki megítélni a láthatást.

2015. márc. 5. 14:55
 22/64 anonim ***** válasza:
92%

Ha a férjed vállalja a gyereket, akkor a vér szerinti apának (még ha ő is az) semmi köze hozzá. Semmiféle joga vagy kötelezettsége nem lesz, mintha idegen lenne, addig ugyanis nem kerül sor apaság megállapítására, ameddig hivatalosan van apja a gyereknek. Csak a férjed kezdeményezhetné az eljárást, aminek a végén a kollégád elismertethetné magát apaként. Elmondásod alapján erre nincs esély, úgyhogy közöld vele nyugodtan, hogy nem az övé a gyerek. Mivel férjezett nővel kavart, tisztában volt vele, hogyha teherbe ejt téged, nem rajta múlik, hogy lehet-e kapcsolata a gyerekkel.

A gyerek érdeke, hogy normális családban nőjön fel. Ezt alapból meghiúsítod azzal, ha kikürtölöd, nem a férjed a gyerek apja, így megalázod őt nyilvánosan, és az egész rokonság másképp fog nézni a kicsire. A félrelépésért járó lelki terheket neked kell viselned, nem pedig a gyereknek és a férjednek. Dolgozd fel magadban. Ezzel okozol a legkevesebb fájdalmat mindenkinek.

2015. márc. 5. 14:55
 23/64 A kérdező kommentje:
Azon dolgozunk mindketten hogy feldolgozzuk ezt a történetet - persze közös erővel. A fejemhez eddig még nem vágta, és hülyén hangzik de talán valamelyest közelebb hozott minket ez a dolog, figyelmesebb a gyerekekkel is, minden tőle telhetőt a testi-lelki egészségemért, és figyel a babára, jön a vizsgálatokra, látszik hogy szívből várja ő is. De nincs olyan nap hogy ne sírnék a lelkifurdalás miatt.
2015. márc. 5. 15:00
 24/64 anonim ***** válasza:
34%
Ahogy megszuletik a kicsi, ezt az egeszet el fogod felejteni. Most a hormonjaid is radobnak egyet a hangulatingadozasra.
2015. márc. 5. 15:04
 25/64 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm nektek a válaszokat!
2015. márc. 5. 15:17
 26/64 anonim ***** válasza:
87%
Igen, biztosan a hormonok is benne vannak a dologban, plusz még közelebb érzed magad a férjedhez, és még inkább úgy érzed, nem érdemelte meg ezt a dolgot. A lényeg azonban az, hogy a hibádért neked kell "fizetned", és éppen ez történik most. Ne passzold tovább a fájdalmat azoknak, akik nem érdemlik meg, pusztán azért, hogy te jobban érezd magad. Neked kell együtt élned a tetteid súlyával/következményeivel.
2015. márc. 5. 15:17
 27/64 anonim ***** válasza:
83%
22-nek igaza van.A kolléga semmit nem tehet.Legfeljebb messziről les.Hát ez kemény dió lesz,avval tisztába legyél a szűkebb család gondolok itt após anyós,na onnantól lehet a küszöbüket sem lépheted át.Leszel te minden,meg még azoknak is akik megtudják.Tudod a pletyka terjed mint a vírus.Ha férjed elfogadja nagy baj nincs.Az meg hülyeség utálni fogják a babát.Pont,hogy nem.velük fog felnőni,és a gyerekeid sem fogja érdekelni.Majd ha nagyobbak lesznek,felmérik ésszel na akkor elöttük elveszíted a tekintélyed.De a tesót akkor is szeretni fogják.Aztán majd eljön az idő,amikor majd a gyereknek is meg kell mondani.De a férjed fogja apának tekinteni,minden szinten.Ez megtörtént változtatni nem tudsz.De készülj fel,amig élsz ezt mindig vissza hallod.Valaki mindig akad aki nem engedi felejtésbe a dolgokat.Ez már elkisér téged és a gyereked is mig éltek
2015. márc. 5. 15:18
 28/64 A kérdező kommentje:
Tudom hogy kemény dió lesz. Főleg nekem. Leszek én minden csak úri asszony nem. Én már csak azt szeretném ha a baba és a gyerekek nem sérülnének lelkileg.
2015. márc. 5. 15:25
 29/64 anonim ***** válasza:
93%
14-es vagyok. Hiszek neked, és sajnálom, ami történik, mert én sem voltam/vagyok szent. Nekem a főnökömmel volt viszonyom, mi is szexeltünk, bár én nagyon figyeltem a védekezésre. de ettől még ez egy gusztustalan viszony volt, habár szerettem őt. Tudom, milyen az, ha az ember a józan belátása helyett cselekszik.Együtt érzek veled, remélem rendbe jönnek a dolgok.
2015. márc. 5. 15:34
 30/64 anonim ***** válasza:
74%

a 22-esnek igaza van. jogilag a férjed a gyerek apja. egyedül ő kezdeményezhetné az apaság megdöntését. és ha a férjed elfogadta a helyzetet, nem igazán értem, miért is kellene a tágabb család orrára kötni.

azt viszont nem értem, hogy a biológiai apának miért kellett elmondani...ha egyéjszakás kaland volt...

amúgy vagy két napja volt itt egy hasonló kérdés, csak a másik oldalról...ahol a biológiai apa érdeklődött, hogy ilyen esetben milyen jogai vannak...

2015. márc. 5. 16:06
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!