Szüleim kocsit akarnak venni nekem, mit csináljak?
És nekem erről nem szabadna tudnom! Ugyanis hazaugrottak pár percre, nem tudták, hogy itthon vagyok (állásinterjúra kellett volna mennem, de barátnőmet nem fizették ki ott - amúgy mekiről van szó.., így inkább nem mentem, de a szüleim ezt nem értenék meg), és így hallottam meg.
Tudják, hogy én nem akarok kocsit, így nem is értem a dolgot.
Ja, nálatok nem életszerű, ha elszomorkodod anyukádnak, ha valami negatívum ért? Akkor mindent értek, én kérek elnézést.
(amúgy meg ha úgyse kell a jogsi, nem fogsz vezetni, és elütni senkit, nem?? nem mondasz kicsit ellen magadnak??? Majd 5 év múlva gondolj vissza erre a kérdésedre, meg arra is, h "sose lesz gyerekem")
Azt hiszem, én még mindig csak TÉGED minősítettelek, és nem küldtelek el a k-va a.nyádba, mert ennyire nehéz a felfogásod. Mondjuk hálás vagyok, hogy pesti vagy (mi más...), így sose fogunk találkozni, az ilyen keményfejű emberektől fel tud menni a vérnyomásom...
Szerintem tökösen ne mondd meg nekik, hogy kihallgattad őket. Kezdd el lelkesen ecsetelni, hogy szeretnél versenybiciklista lenni, mert az milyen szép, és milyen jó. Ha már ezt eleget hallgatták, akkor mondhatod, hogy utálod az autókat. Lehetőleg egy nap alatt told le a torkukon, és akkor nem vesznek autót. Lehet, kapsz egy versenybringát.
Add elő a nagy Zöldet (no hús, no cukor, no légszennyezés, állatvédelem) és ehhez csapd hozzá, hogy undorodsz az autóktól és hogy reméled sosem kell megtanulj autót vezetni, mert borsódzik tőle a hátad.
Persze bringásként kell ismerd az alap szabályokat. Szóval, ha már nem akarsz velük őszinte lenni.
Csak aztán nehogy versenybringával lepjenek meg autó helyett.
Igazából az igaz, hogy jogsival könnyebben találsz munkát. Én egyszer egy jól kereső állást buktam, mert nincs jogsim. Autó nem is kellett volna, mert ők adtak volna, de jogsi igen, mert tömegközlekedve elég lassan végeztem volna. Buktam a melót, mert nem várják meg, hogy lerakjam a jogsit.
Amúgy a jól fizető állásoknál szinte mindig feltétel a "B" kategória! Mondjuk nem írtad mit tanulsz, ha tanár leszel, akkor tényleg nem kell jogsi.
Ja, meg ne adj Isten véletlen születik egy gyereked, aki valami miatt speciális oviba kell vinni, ami a város másik végén van, a munkahelyed meg a 3. végén, akkor még Pesten is gyorsabb egy autóval. Jó, ha New Yorkban laksz a belvárosban, akkor tényleg nem kell kocsi.
Azért előnye is van egy autónak. Mondom úgy, hogy nekem sincs se jogsim, se autóm és én is nagyvárosban lakok, de 3 gyerek mellett elférne az, az autó. Csak most nincs nagyon már rá idő, meg 3 gyerek mellett valahogy anyagilag se fér bele jelenleg. Tehát, jobb, ha még most lerakod, mert nem tudhatod, hogy mikor kellhet.
Jó akkor leírom, hogy tőlünk 7 megallonyira fogok dolgozni, és nem kell hozzá jogsi. Miénk az a hely, végzettség nélkül viszont törvényileg nem vehetnek még fel, de tuti biztos helyem lesz ott.
Ha meg majd valamire kell a jogsi, emellett a 4 órás munka mellett röhögve elvegzem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!