Miért akarnak tönkretenni a szüleim?
Kérdező, a fizikai munkát mindenki nehezen viseli, nem kell ehhez ministrális polaszpusz...
Hány éves vagy? A szülők kenyerét eszed?
Azért ilyenek mert primitívek! Kik azok, akik nem értékelik a tanulást? Hát a tanulatlanok!
Megkérdezhetem, hogy a szüleid, mit és meddig tanultak és hova jutottak vele?
Anyám a dolgozók iskolájában meló mellett rakta le a nyolcadik osztályt. Gyárban dolgozott, neki megfelelt, igaz tönkre is ment fizikailag, állandóan panaszkodott a pénzre, a munkakörülményekre, stb. de eszébe se jutott, hogy beüljön az iskola padba és kitörjön onnan. Nem volt hozzá elég esze és motivációja.
Aztán, mikor én elvégeztem a szakmunkás iskolát megtörtént a gengszeterváltás és már a Jó Isten papírja nem volt elég a munkáltatóknak.
Mondtam anyámnak estin leteszem az érettségit.
Azt a hisztit, amit levágott!!! Hogy mi a b...dös ...ért nem megyek melózni neki mindegy, mit gyárba, takarítónőnek stb. csak toljam haza a pénzt. Nem azt mondtam, hogy még évekig otthon fogok ülni hanem, hogy mellette dolgozni fogok. De nem az úgy nem jó meg úgy nem lehet! Csak ő tudta, miért!
Ha neki lett volna hatalmában eldönteni, hogy mi legyen belőlem, most egy iskolázatlan, alulfizetett kulimelós lennék.
Azt persze nem értette, miért nem kapok munkát hónapok óta mert hát van ám egy szakmunkásom! Ha géppisztollyal álltak volna a fejéhez akkor sem értette volna meg, hogy az már nem elég.
Szerencsére én döntöttem az életem felől és elmentem munka mellett és leérettségiztem.
Én fizettem később a nyelvóráimat, a számítógépes meg minden egyéb tanfolyamaimat.
Mindig sírt a szája mennyibe kerül a tanulás de, amikor emiatt jobb helyre kerültem több pénzért azt olyan természetesnek vette. Én meg nem felejtettem el az orra alá dörgölni, hogy ez azért van mert én nem ragadtam le a szakmunkásnál.
Kellett vagy tíz év mire leesett neki a tantusz, hogy nagyon más világot élünk.
Szerintem a te szüleid is elég leragadt, igénytelen emberek lehetnek.
Te csak tanulj, ne hagyd magad visszahúzni. Ha ezzel a szakmával jobb állást találsz akkor majd fognak nagyot nézni.
És, ahogy itt valaki írta majd tartják a markukat mert a fizetésedre arra igényt fognak tartani.
Persze ha otthon élsz be kell szállni a költségekbe ez így becsületes de ne add oda mindet. Az én anyám is azt hitte, hogy majd ő jól beossza az én egész fizetésemet. Volt nagy meglepi, mikor közöltem vele, hogy azt beoszthatja, amit én adok neki a többit nem.
Jah, és egész életem folyamán mást sem hallottam, hogy úgysem sikerül, úgyse, úgyse....meg minek!
Egy idő után elkezdtem őt úgyse anyukának hívni ettől idegbajt kapott.
Én viszont semmi támogatást tőle, úgyhogy kvittek vagyunk!
Nem irigyellek, én is végigjártam ezt az utat, nehéz volt de meg lehet csinálni. Engedd el a füled mellett ha okoskodnak, te csak a tanulmányaiddal foglalkozz. Nem kell visszaszólni, nem kell az olaj a tűzre meg a támadási felület. Fejhallgató fel és durrogjanak.
Álláskeresésnél meg tartsd meg magadnak hova jelentkezel nem kell beavatni őket. Ha már úgyis kell munkát keresni te majd eldöntöd hova jelentkezel.
Aztán, ahogy tudsz lépj le és éld a saját életed.
Egy szülő legfőbb dolga, hogy támogassa a gyerekét. Ha vissza húzza onnantól kezdve számomra nem szülő az ilyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!