Mit tegyek, ha ilyenek a szüleim?
Figyelt kérdés
16 éves lány vagyok, és lassan elegem a szüleimből. De nem általános problémáink vannak, pl. tanulás vagy rendrakás, amiért minden gyereket lehordanak, hanem a szüleim túl vallásosak, ami kihat mindenre. Nem lehet barátom, ami nagyon idegesít, hiszen én is vágyom szerelemre, stb... Nem mehetek bulizni, mert ki tudja, mik történhetnek velem... vagy ha elengednek, akkor is 10-re itthon kell lennem, ami azért elég korán van... és inkább nem megyek, nehogy cikizzenek. De a legrosszabb az, mikor vasárnap nem megyek templomba. Mindennek lehordanak, hogy miért nem hiszek stb? Mikor nem erről van szó, csak inkább hasznosan töltöm el az időt vasárnap délelőtt, pl. tanulással... de folyton piszkálnak ezzel a hitetlenséggel. Közben meg nem Istennel van a bajom, hanem a helyi gyülekezettel... Nem egy atrocitás ért már a külsőmet illetően a tiszteletes és a feleségétől... Szóval inkább nem is megyek. Mit tegyek, hogy a szüleim elfogadják a helyzetet és kicsit hagyjanak végre "élni"? Mert kb. egy burokban érzem magam... :/2014. nov. 2. 10:21
1/6 anonim válasza:
Nem a legjobb megoldás (inkább a legrosszabb), de egy idő után hatásos lesz, ha azt csinálsz, amit akarsz. Az elején ugyanez lesz, mint most, de később rá fognak jönni, hogy neked is van életed, amit élni szeretnél, és attól még lehetsz jó hívő, hogy nem mész minden héten templomba.
2/6 anonim válasza:
A vallasosag raderoltetese eleg durva...viszont 16 evesen engem 10ig se engedtek ki pedig nem sokkal vagyok idosebb nalad, sot baratom se lehetett. En ezt a sajat gyerekemnel is en csinalnam.
3/6 A kérdező kommentje:
Hát igazából sok dolgot csinálok a tudtuk nélkül... ez igaz. Azt mondom, hogy barátnőméknél alszok, és együtt elmegyek bulizni. Mert tudom, hogy úgysem engednének, és ha megkérdezném, csak elkezdenénk veszekedni. :/
2014. nov. 2. 10:34
4/6 A kérdező kommentje:
Pár hét híján 17 vagyok. Nyugodt környéken lakunk viszonylag, okot se adtam arra, hogy ilyenek legyenek. Jó tanuló vagyok, tényleg nem értem őket.:(
2014. nov. 2. 10:36
5/6 anonim válasza:
én anyám is ilyen. Aztán megmondtam neki h nem megyek vele gyülekezetbe (agymosoda klubba járt). szépen lassan lekopott rólam. Persze még néha ad nekem keresztény könyveket meg a bátyáim pl. tavaly bibliát kaptak karácsonyra de minket ez nem érdekel. Anyám ezért jobban szereti az öcsémet aki még gyermeki fejjel követi Őt.
6/6 anonim válasza:
Mondd meg nekik egyszer, hogy te vallásos vagy, de ehhez nincs szükséged közvetítőre az egyház (pap) személyében, mert minden este imádkozol magadban, és biztos, hogy Isten meghallgat. Persze néha menj el templomba, de az legyen a te döntésed. Hirtelen ez jutott az eszembe, én ezt tenném a helyedben.
A többiekkel egyet értek: csinálj amit akarsz, és hangoztasd, amit fent leírtam. :) Ebbe nem lehet belekötni. Bár lehet a szüleidnek sikerül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!