Szüleim kocsit akarnak venni nekem, mit csináljak?
És nekem erről nem szabadna tudnom! Ugyanis hazaugrottak pár percre, nem tudták, hogy itthon vagyok (állásinterjúra kellett volna mennem, de barátnőmet nem fizették ki ott - amúgy mekiről van szó.., így inkább nem mentem, de a szüleim ezt nem értenék meg), és így hallottam meg.
Tudják, hogy én nem akarok kocsit, így nem is értem a dolgot.
Valóban nincs szükséged most kocsira. Jogsi nélkül :)
De jogsira szükséged lehet bármikor. Nem biztos, hogy örök életedben Budapest belvárosában fogsz élni, dolgozni. És akár egy kis utazásra, kirándulásra is adhatod a fejed. Nem hiszem, hogy kényelmesebb tömegközlekedéssel, sőt, sok helyre szinte nem is lehet tömegközlekedéssel eljutni, csak sok-sok átszállással. De akár egy nagy bevásárlásnál is jól fog jönni az autó.
Szóval a jogsit csináld meg. Fiatalabb korban sokkal könnyebb.
Nem kamu.
Na de ha hazajonnek, beszélek velük... Nincs más megoldás szerintem
Teljesen megértelek.
Abban is, hogy fölösleges az autó Bp. belvárosában, és abban is, hogy aki nem akar autót vezetni, azt ne akarják rábeszélni. Így is rengeteg olyan sofőrt látni, aki jobb lenne, ha nem vezetne. Én egyébként is azt vallottam, hogy amíg nincs lakásom, addig arra spórolok (vagy abban segítsenek a szüleim), nem autóra.
A te nevedre nem tudják venni az autót, mert ahhoz a te aláírásod is kéne. Innentől az összes közteher, javítási költség azé, akinek a nevén van az autó. Legföljebb állni fog a ház előtt. Ha meghúzzák, nem a te gondod, ha állásában megy tönkre, nem a te gondod.
Szerintem mindezeket mondd el a szüleidnek. Hogy nem fogsz megtanulni vezetni, nem fogsz adásvételi szerződést aláírni és nem fogod az autóval való költségeket viselni. Ha maguknak akarnak venni egy másik autót, akkor tegyék, ebbe nem kívánsz beleszólni.
Esetleg arra gondolok, nem lehet-e, hogy félreértetted őket. Hogy ők vesznek maguknak egy újabb autót azzal, hogy ha NETÁN (!!!) te megtanulnál vezetni, akkor neked adják. Addig meg nekik is jól jön, ha kettő van. (Ez persze csak találgatás a részemről.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!