Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szüleim kocsit akarnak venni...

Szüleim kocsit akarnak venni nekem, mit csináljak?

Figyelt kérdés

És nekem erről nem szabadna tudnom! Ugyanis hazaugrottak pár percre, nem tudták, hogy itthon vagyok (állásinterjúra kellett volna mennem, de barátnőmet nem fizették ki ott - amúgy mekiről van szó.., így inkább nem mentem, de a szüleim ezt nem értenék meg), és így hallottam meg.

Tudják, hogy én nem akarok kocsit, így nem is értem a dolgot.

2015. febr. 24. 12:30
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
93%

18. vagyok.

Akkor :-(((

Én még azt sem szeretem, ha egy pulóvert vesznek nekem anélkül, hogy látnám és véleményt mondanék róla.

Valahogy azt kéne tudatosítani a szüleidben, hogy a magad életére vonatkozó döntéseket te hozod meg. És akkor is kitartasz a döntésed mellett, ha ők nem értenek vele egyet. Ez az autó csak egy dolog. Lesz majd keményebb is, pláne, ha férjed és gyereked lesz!

Ha én a helyedben lennék, keresném a lehetőséget, hogy külön költözzek tőlük. Hidd el, az sokat segítene abban, hogy a szüleid elfogadják a döntéseidet.

2015. febr. 24. 13:03
 22/37 anonim ***** válasza:
64%
Ha nem kell neked a kocsi meg a jogsi, nyugodtan szólj anyuciéknak, hogy nekem küldhetik..:D
2015. febr. 24. 13:06
 23/37 anonim ***** válasza:

'Nekem' is vettek autót a szüleim novemberben. Nincs jogsim, nem is lesz egy ideig még. A nevemen van, nekem jön a kötelező, a csekk, ha a szüleim gyorsan mennek, rossz helyen parkolnak, ők javítják, ők járnak vele, ők tankolnak. Ha van valami hitel a nevükön és nem tudják fizetni, stb. el is vihetik akár.

Engem nem nagyon zavar, hogy 'van egy autóm', nem sok hasznom van belőle, mert én is a belvárosban lakom, gyalog járok szinte mindenhová, néha busszal. Nem szoktam furikáztatni magam. De! Ha lenne jogsim, valamint elköltöznék otthonrol elvihetem, mert az én autóm....

2015. febr. 24. 13:13
 24/37 anonim ***** válasza:
#23-as vagyok. Ők fizetnek mindent, ami az autóval kapcsolatos. Engem nem zavar, hogy a nevemen van. Nem nagyon tudok örülni, mert nem tudok élni a helyzettel, hogy van autóm, mert nics jogsim. Anya használja főként. Viszont annak örülök, hogy nem kell a buszváróban fagyoskodia, vagy éppen megfőnie nyáron :)
2015. febr. 24. 13:17
 25/37 anonim ***** válasza:
ha a kocsit nem is, de a jogsit mindenképp fogadd el. Sose tudod, merre sodor majd az élet, nagyon sok munkahelyen kérik a jogsit, még akkor is, ha nem kell használni. Aztán ha lesz majd gyereked és az apja dolgozik, felszállsz vele a BKVra és elviszed orvoshoz, ha beteg? A jogsi az kell, ha az autót most nem is látod szükségesnek. Később, főállás mellett nem lesz időd megcsinálni. Az meg nem romlik meg. Ne legyél ennyire buta.
2015. febr. 24. 21:02
 26/37 anonim ***** válasza:
23-24, akkor fogsz örülni, ha átveszed az autót, és évente 50e helyett 15e-t kell fizetned a biztosításra :)
2015. febr. 24. 21:03
 27/37 A kérdező kommentje:

Buta a jó édes nénikéd, az. Nem akarok gyereket, tehát ez a veszély nem fenyeget.

De amúgy meg a gyerek sincs cukorból, nyugodtan buszozhat. Ha meg komoly, mentő vagy taxi.

2015. febr. 24. 21:37
 28/37 anonim ***** válasza:
Azt hiszem, én normális hangnemben beszéltem veled. Ebből is látszik, hogy nem igen vagy a helyzet magaslatán. Jó, utasítsd vissza, aztán majd ha anyádék megelégelik a neked nem kell semmit, majd tényleg nem kapsz semmit. Aztán ha azzal küldenek el egy interjúról, hogy sajnáljuk, de olyat keresünk, akinek jogosítványa van, mehetsz sírni hozzá, én a helyében még jól fel is pofoználak. Na csók a nénikédnek!
2015. febr. 24. 22:10
 29/37 A kérdező kommentje:

Tudod mit, megyek megcsinálom a jogsit. Igaz, hogy utálom az egészet, de hát muszáj (szerinted)! Aztán majd ha mérges leszek valamiért, és elutok egy kölyköt, remélem nem lesz gond!

Komolyan nem tudom mit kell okoskodnod, EGYETLEN EGY allashirdetesben sem olvastam, hogy jogsi is legyen! Mármint olyanban, amiben én dolgozni fogok. Erről ennyit.

Van még valakinek valamilyen bena érve?

2015. febr. 24. 22:29
 30/37 A kérdező kommentje:
Amúgy meg ki a franc megy sírni a szüleihez, hogy nem kapott meg egy munkát... Édes istenem... Annyira életszerű!
2015. febr. 24. 22:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!