Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyám elszívja az energiámat....

Anyám elszívja az energiámat. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Évekig ez ment, aztán szerencsére gyorsan találtam munkát érettségi után, 5x12 óráztam, így szerencsére minimális kontaktus volt csak. Akkor semmi bajom nem volt.

Most sokat vagyok itthon, és azóta beteg vagyok folyamatosan, nagyon rossz a kedvem és semmi életkedvem. Mint régen...

Kipróbáltam, hogy nem engedem, hogy hatással legyen rám ez az energiavámpír, akkor meg ő lett beteg:)) De nagyon nehéz volt, 2 napig bírtam ezt.

Folyton panaszkodik, neki a legrosszabb, egy pozitív gondolata sincs, egész nap ez van... Sohajtozik, mennyire fáj ez, meg az, de amúgy semmi baja, 5 perc múlva elfelejti az óriási fájdalmat. Amikor elmegy, akkor egyből jobb lesz az egész család kedve.

Mit tegyek??

2015. febr. 12. 20:39
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
2%
Szánalmas vagy. Húzzál vissza dolgozni és költözz el.
2015. febr. 12. 20:44
 2/31 A kérdező kommentje:
Most miért vagyok szánalmas? Az egész család így gondolja, csak ők nem hagyják, hogy ezt tegye velük.
2015. febr. 12. 20:46
 3/31 A kérdező kommentje:

Hidd el, szívesen mennék dolgozni, de elkezdtem 1 éve egy sulit, és így nem kellek sehova. Azért kezdtem el, hogy szombaton se kelljen itthon lennem. Fizetős, így nem fogom abbahagyni.

Legalábbis gyárakba nem kellek így, ott alap a hétvégi munka... Máshova meg kell végzettség, a szakmám ápoló, dolgoztam benne fél évet, elég volt. Nem nekem való.

2015. febr. 12. 20:50
 4/31 anonim ***** válasza:
próbálj kiszabadulni otthonról. vagy valahogy tedd pozitívvá, mitől ennyire pesszimista?
2015. febr. 12. 20:54
 5/31 A kérdező kommentje:

Nem tudom, kb 10 éves korom óta emlékszem, hogy ilyen. Kb 16 éves koromig komolyan vettem, sajnáltam, vittem neki gyógyszert, ha fájt valamije, megmasszíroztam a derekát, lábát... Aztán hirtelen rádöbbentem, hogy ez mind kamu, semmi baja nincs...

Naponta többször előforduló szituáció: jaj de fáj a feje, mindjárt meghal, jöjjön be mindenki, hagy búcsúzzon el.. Bevesz egy gyógyszert, és pár perc múlva már azt se tudja, mire vette be :D nevetséges.

Nem tudom, miért csinálja, de tönkretesz

2015. febr. 12. 20:59
 6/31 anonim ***** válasza:
100%
lehet csak azt szeretné, hogy foglalkozzanak vele többet. habár van egy határ amikor már szakemberre kell bízni az ilyesmit. mármint hogy kimozdítsa ebből.
2015. febr. 12. 21:07
 7/31 anonim ***** válasza:
0%

I believe I can fly

I believe I can touch the sky

I think about it every night and day

Spread my wings and fly away

I believe I can soar

I see me running through that open door

I believe I can fly

I believe I can fly

I believe I can fly

2015. febr. 12. 21:09
 8/31 A kérdező kommentje:
Én foglalkoztam vele, annyiszor maradtam itthon, hogy pár órán múlt, hogy nem rúgtak ki suliból.
2015. febr. 12. 21:10
 9/31 anonim ***** válasza:

Hany eves? Szerintem figyelemre vsgyik. Tul sok figyelemre. Az oke ha panaszkodik, h faj a feje, de az, hogy meg fog halni!! Ugyanmar!

Miert nem kerdezed meg, h pontosan mi a baja? Beszelgetnel vele egy kicsit, meghallgatnad, ettol jobban erezne magat talan par napig minden oke lenne. Vagy ha lennenek kozos programjaitok, mondjuk hetvegi bevasarlas, akkor is lehet beszelgetni, jobban megismerned anyukadat. Csak egy otlet, en ezt tennem.

2015. febr. 12. 21:27
 10/31 anonim ***** válasza:

Ez igazából nagyon ismerős szituációnak tűnik, az én anyám is ilyen. Egy héten rengetegszer hallom, hogy temeti magát, panaszkodik, emellett senkivel és semmivel nincs megelégedve a környezetében, mindenkit közvetlen vagy közvetve hajlamos sértegetni, megbántani.

A legjobb, amit tehetsz, hogy elköltözöl, amint tudsz, és utána a találkozások számát minimalizálod. Bár nem tudom, nálatok mennyire esik jellemzően túlzásba hasonló dolgokkal anyukád, nagyon nehéz együtt élni egy ilyen emberrel.

Azt el tudom képzelni és hinni, hogy több figyelemre vágyik, ugyanakkor ez bizonyos szinten érzelmi zsarolás. És igen, azt is elhiszem róla, hogy van, amikor tényleg rosszul van és beteg.

Ebben az önmagát tartós sajnáltatásban és az örökös "mindjárt meghalok" gondolatokban egyébként az a legrosszabb, hogy tudat alatt működik, beleeszi magát a környezetében élő emberek lelki világába. És persze, rosszul esik ilyeneket hallani tőle.

Nem tudom, mennyi idős anyukád, de erősen kétlem, hogy ez változni fog. Légy vele bizonyos szinten megértőbb, keress magadnak albérletet vagy valamit, ha anyagilag finanszírozni tudod.

Van ismerősöm, aki az apjával volt hasonló gondban, ő a lehető legszűkösebben, a párjával együtt kettesben alig százezerből gazdálkodtak havonta, de kényszermegoldás volt. Inkább a szűkölködés, mint a stresszes élet otthon.

2015. febr. 12. 21:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!