Véletlen összetörtem a tv-nket? Nagyon kiakadnak majd a szüleim! Mit tegyek?
Az sem mindegy, hány éves vagy, 6, 16 vagy 26. Én biztos először pipa lennék a lányomra, délutánra lenyugodnék és próbálnék minél normálisabban viselkedni ebben a helyzetben.
A helyedben felhívnám inkább már most őket. Gondold végig, valahogy tudsz-e pénzt betenni az új tévé megvételébe (pl. ha olyan idős vagy, akkor diák munka vállalása, vagy ha nálatok van olyan, hogy házimunkát pénzért csinálsz, akkor azokból plusz vállalás).
"Gondold végig, valahogy tudsz-e pénzt betenni az új tévé megvételébe (pl. ha olyan idős vagy, akkor diák munka vállalása, vagy ha nálatok van olyan, hogy házimunkát pénzért csinálsz, akkor azokból plusz vállalás)."
Ja, még a szülő fizessen neki, hogy aztán beleadjon az új tv-be?:D
Mindenkivel előfordul, hogy bénázik. Ilyen az élet. Persze, nyilván, ha egy 500 Ft-os üvegpoharat tör valaki össze, az nem annyira fájó, mint egy kétszázezres tévé, de értelmes ember meg tudja érteni, hogy van ilyen. Bárkivel előfordulhat.
#20: nem, de olyan már szinte mindenkivel előfordult, hogy véletlenül összetört valamit. Csak most szerencsétlenségünkre egy méregdrága tévé volt az.
Tiszta szívből sajnállak, szörnyű lehet most neked. :( Én is felhívnám őket a helyedben, mégpedig azt a szülőt először, akit a megértőbbnek ismerem kettejük közül.
Mire visszajönnek, gondold végig, hogyan tudnád jóvá tenni. 16 éves vagy, már vállalhatsz diákmunkát. Ha a nyáron dolgozol, ki tudod fizetni az okozott kárt. Én szülőként ezt el nem várnám kifejezetten, de nagyon jól esne a gyerekemtől, hogy felelősséget akar és tud vállalni a tetteiért.
"És ha megvárnám a bátyám?"
Jó ötlet. Lehet, hogy csak el/kicsúszott egy kábel, vagy valami hasonló.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!