Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan bocsájtsam meg az...

Hogyan bocsájtsam meg az Anyámnak és a testvéremnek amit tett?

Figyelt kérdés
Az anyám és a testvérem belerángatott engem egy hitelbe amit a férjemmel kellett sajnos visszafizetnünk, mert ők nem fizették nem nem tudtak nem akrták.5 ev kemeny szenvedes volt ez nekem és a férjemnek. Kibirtuk! Közel 5 milliò forintot fizettünk vissza helyettük! Most ismet közelit az anyam mintha semmi nem történt volna. Nekem ez nagyon nehéz nem tudom hogyan kezeljem, hogy őszinte e vagy ismét belénk akar rugni? Hogyan tehette meg ezt velünk és hogyan bocsajtsak meg neki?

2015. jan. 23. 07:22
1 2 3 4 5 6 7
 41/67 anonim ***** válasza:
100%

Bocs, de nem értem teljesen ezt a történetet. Nem arról van szó, hogy nem hiszek neked, csak egyszerűen nem áll össze. Mit mondtak, mire kell a pénz?

Mondanám, hogy ha én ekkora hitelt veszek fel valaki nevében, akkor azt annak a pénznek az elköltését én felügyelem, de így belegondolva a saját anyámban én is jobban bíznék ennél. Ettől függetlenül a helyedben - vagy épp a férjed helyében - miután kiderült a csel én meg nem álltam volna addig, ameddig az autó el nincs adva, és abból a hitel vissza nincs fizetve. Valószínűleg anyuka két okból nincs tisztában azzal, hogy ez mekkora teher volt nektek: egyrészt mert nem érte fel ésszel az alapvető értékeket, másrészt meg mert nem lett neki elég nyomatékosan elmondva.

Viszont ez már a múlt, ezen kár rágódni. Szerencsére már túl vagytok rajta, őszintén kívánom, hogy soha többet ne szívjatok ekkorát! A kérdésedre válaszolva ellenben én ezt soha nem tudnám megbocsátani!

Friss szülőként ha valamit abszolút célkitűzésként megjelöltem magam előtt az az, hogy akármekkora hibákat követek is el a nevelés során, illetve az életemben úgy általában, egy dolgot minden áron el akarok kerülni, mégpedig hogy valaha is a gyerekem előrehaladását hátráltassam. Nagyon kevés visszataszítóbb dolgot tudok elképzelni, mint, hogy a szülő a saját döntései következményeit a gyerekei erőforrásainak felhasználásával oldja meg, és ehhez kijátssza a szülői kártyát, miszerint a gyerek mindig is az ő adósa lesz, amiért felnevelte.

Ha a szülő mindehhez még hazudik is, és ennek az összes célja az, hogy vegyen egy autót az öcsinek... Nyilván nem zárnám ki az életemből, de ezt elfelejteni soha nem lennék képes, soha nem tudnám már tisztelni és bízni benne többet. Ha meglátogatna, nem dobnám ki az ablakon, de kb ennyi.

2015. jan. 23. 10:02
 42/67 anonim ***** válasza:
100%

Tegyünk tisztába pár dolgot.

1. Hitelbe nem lehet belerángatni senkit.

2. "Másnak" nem lehet hitelt felvenni. A hitelt magadnak veszed fel, a saját nevedre. Hogy a kapott hitelösszeget mire használod fel, az különösebben nem érdekel senkit.

3. Ha kezesnek mentél, akkor vállaltad, hogy az adós nem fizetése esetén kezeskedsz a hitelért. A felháborodásod ez esetben sem érthető, hisz te vállaltad a kezességet.

Megbocsátani? Hát, ez a te dolgod. Te érzed.

2015. jan. 23. 10:52
 43/67 anonim ***** válasza:
100%

Ööö... X5-ös BMW? Most komolyan az elején azt hittem hogy lakásra vagy rezsi elmaradásra kellett pénz vagy létfenntartásra, de ìgy?

Anyád nem normális ne haragudj továbbra is fenntartom a véleményemet, de őszintén mit vársz te még tőlük?

Család? Hát ha ilyen családom lenne nem kéne ellenség!

Ha mégis kibékültök menjenek az X5-el, legalább látjátok a pénzeteket.

Sajnálom.

2015. jan. 23. 10:53
 44/67 anonim ***** válasza:
100%
42-es: Igen én is erre próbáltam célozni már párszor (1-es vagyok). De a kérdező arra nem reagál. A hitel felvétel nem annyi, hogy aláírok egy papírt...stb...Kíváncsi lennék a teljes történetre!
2015. jan. 23. 10:56
 45/67 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező ne haragudj, de jó nagy hülye palimadarak vagytok.

Egyrészt én nem bocsájtanék meg neki, pláne a beszólás után, másrészt lehetett volna annyi eszetek, hogy szépen eladjátok az autót aztán visszafizetitek belőle a tartozást. Anyád jól hülyére vett titeket, mit akarsz még tőle? Én nem állnék vele szóba, de ugyanúgy ti is hibásak vagytok, mert a szerződést TI írtátok alá. Ha valakinek pénzre van szüksége, akkor ne hitelben gondolkozzon legelőször.

2015. jan. 23. 11:43
 46/67 anonim ***** válasza:
100%

Naiv voltál, ők meg kihasználták. Ez van, a te sarad is, nem csak ők tehetnek róla.

Hlyeségekbe nem kell belemenni. Az én egyik családtagom is megpróbált hasonlót, mire kijelentettem, hogy NEM. Persze megsértődött, de fikarcnyit sem érdekelt.

2015. jan. 23. 12:55
 47/67 anonim válasza:
100%

Nem tudtál volna nemet mondani?? Ha anyád azt mondja, ugorj a kútba, akkor beleugrasz? Úristen...hogy lehetnek ilyen emberek a világon!?

Anyád jól átvert mert naiv vagy. Ha most is "közelít", tuti akar még valamit.

Meg mér nem tudod kinyitni a szád és megmondani neki, hogy fizesse szépen vissza?

Ilyen a világon nincs...öcsikének kell egy bmw... eszem megáll!

Szedjétek össze magatokat a férjeddel és szerezzétek vissza a pénzt!

2015. jan. 23. 19:37
 48/67 anonim ***** válasza:

Én elmondanám neki, hogy mit érzek ezzel kapcsolatban, és megkérdezném, hogy mennyire érzi magát hibásnak, illetve, hogy abban az időben miért nem keresett? Nyílván csak az anyád, de van egy bizonyos pont, amikor már nem számít az sem!

Ha úgy érzed túl tudod tenni ezen magadat, akkor bocsáss meg neki, és ne vegyél fel több hitelt, ha meg nem akkor szakítsd meg vele a kapcsolatot.

2015. jan. 24. 12:25
 49/67 A kérdező kommentje:

Barmit mondok neki az a valasz a csaladon koteles vegyok segiteni mert ez a csaladod!!!

Meg ilyesmi valaszok....

Kivagja magat nagyon rafinalt...

2015. jan. 24. 19:23
 50/67 A kérdező kommentje:

Mit nem ertetek?

Az ocsem szeretett volna venni egy kocsit volt munkahelye de nem kapott hitelt mert 23 eves en meg kaptam a fizetesemre a bankomtol mivel jol keresek es ő megigerte hogy havonta odaadja nekem a penzt es megvette a kocsit a nevere es nekem meg amit kaptam a bankomtol kolcsont nem fizette hanem nekem kelett visszafizetnem helyette kozel 5 millio forintot.

Havi 80-100 ezer forintjaval.

Mivel a testverem igy belementem es o is meg anyam is atbaszott rendesen.

2015. jan. 24. 19:31
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!