Én lennék a hibás amiért a gyerekem ilyet tett?
Azért én megkérdezem. Ide írtál kérdést, de leültél a lányoddal beszélgetni amikor megláttad a karján a vágásnyomokat? Vagy csak a barátnőt kérdezted, és gyorsan a gyakorira kiírtad??
Ülj le a gyerekkel és kommunikáljatok.
Más helyett nem tudok véleményt írni, csak a saját tapasztalatomat. Kamaszként én is erős indíttatást éreztem ilyesmire, bár nem tettem meg egyszer sem. Nálam amiatt volt, hogy anyám sosem szeretett, nem volt jó a kapcsolatunk. Szüleim elváltak, apám nem nagyon foglalkozott velem. Tehát nálam a szeretetteljes családi háttér hiányzott.
Beszélgess el a lányoddal finoman. Mint egy barátnővel. Talán elmondja, mi zajlik benne. Ha nem, menjetek el pszichológushoz.
Tegnap este volt egy ilyen kérdés.
"Hogyan mondjam el nekik, hogy falcolok"?
4-es, sajnálom :( Viszont a verés súlyos dolog, olyankor a gyerek magát okolja. Tehát nem vágja magát, hanem rossznak tartja magát.
A nem jól vagy nem eléggé szeretett gyerek meg a szülőt okolja, és tehetetlenségében vágja magát, mert közben függ a szülőtől és szót kell fogadnia... Na mindegy, hosszú lenne érthetően kifejtenem, de a két dolgot nem lehet összehasonlítani.
Biztos te is küzdesz emiatt valamivel, amivel ez a lány nem fog, mert nem ugyanaz a helyzetetek...
Ált suliban nekem is nagyon rossz néven vették az elégteleneket mégse vagdostam miatta magam eszembe se jutott. Egyszerűbb volt sírva közölni a rossz hírt és máris nem akartak annyira leszidni. Szerintem egyéb problémái vannak. Lehet mondjuk depressziós mert nincs sok barátja vagy vannak akik kiközösítik akármi, és a jegy miatt még rosszabbnak gondolta magát (vagy véletlenül pont akk csúszott be a rossz jegy amikor alapból maga alatt volt), a barátnő meg csak kombinált hogy mit kaphat egy rossz jegy miatt otthon
Esetleg adj neki egy naplót aminek az egyik kulcsa nálad van. Az én anyukámnak bevált xD ha esetleg ő is olyan lenne mint én hogy soha semmit nem mond el otthon
Mennyire kell otthon jó jegyeket hoznia? Milyen szidást kapott eddig, ha rossz jegyet hozott? Nem kell annak fizikainak lennie, elég ha szóan kapja, és már úgy érzi tőle, hogy ő nem elég jó nektek. Nálunk is nagy volt otthon az elvárás, ha rosszabb jegyet hoztam, ami a szüleim mércéje szerint már nem tartozott az elég jó kategóriába, akkor nálunk is jött a lelki terror, hogy ,, nem lesz belőled semmi, nem fognak felvenni sehová". Nagyon szerettem apukámat, aki azóta már sajnos meghalt, de borzasztó volt hazamenni, ha tudtam, hogy megint jön a szöveg, hogy nem vagyok elég jó.
A lányodnál ez egy segélykiáltás, hogy valamit eddig nem úgy kezeltetek vele kapcsolatban, ahogy kellett volna. Gondold át, hogy miben tudsz neki a jegyeivel kapcsolatban engedni, és máshogy hozzáállni, aztán beszéld is ezt meg vele minél előbb, nehogy addigis hülyeséget csináljon. Csalódott és mérges meg ne rá legyél, hanem arra a hozzáállásra (szidásra), ami odáig vezetett, hogy a lányod inkább a kezét vagdossa, minthogy nyíltan elmondja a félelelmeit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!