Ti támogatnátok ebben az esetben anyátokat? Kívülállók szerint balek vagyok.
Én vagyok az aki irta, hogy 120 ezerből élünk, és ki tudunk jönni a pénzből ill. ki lehet jönni ennyiből.
Mi fizetjük a rezsit (nettó 30 ezer) fenntartunk egy autót (havi szinten nettó 25 ezer kb.), a maradékot pedig élelmiszerre és egyebekre költjük (mikor mire). Mi társasházban lakunk, úgyhogy nem tudunk zöldséget /gyümölcsöt termeszteni, állatot tartani. A szüleid nagyon szerencsések ebből a szempontból, hogy kertesházban laknak.
Hidd el, ha elzárod a "pénzcsapot" a szüleid magukra fognak találni és be fogják tudni osztani a pénzüket. Azt csak hiszed, meg hiszik, hogy nem boldogulnak. Ha muszáj lesz nekik, akkor boldogulni fognak, hidd el!
Hasonló példa, de nálunk, amíg a szüleimmel laktam, a szüleim semmi házimunkát nem végeztek szinte azon kívül, hogy bevásároltak, vagy anyukám hétvégente főzött valamit. Én takarítottam, mosogattam, raktam rendet - bizony utánuk is. Sokszor azt láttam, hogyha nem csinálnám meg, meg se csinálnák. Én is aggódtam, hogyha elköltözöm, akkor egy trágyadomb lesz a házuk, de aztán arra jutottam, hogy az az ő bajuk lesz! És láss csodát: heti egyszer menni szoktam hozzájuk látogatóba, és a lakás minden alkalommal szép tiszta, rendezett! Csak addig el voltak kényelmesedve, mert tudták, hogy megcsinálom!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!