Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Lehet, hogy a férjem túlzásba...

Lehet, hogy a férjem túlzásba viszi a segítőkészséget? Hogyan állíthatnám le, hogy ne használják ki?

Figyelt kérdés
Kivéve, mikor én kérem meg dolgokra. Meggondolatlanul vállal el segítséget olyannak is, akihez (szerintem)semmi köze. Ha szólok érte, én vagyok a lelketlen, a gonosz,stb.Ráadásul a fiunkat is belerángatná ezekbe a hülyeségekbe.

2013. márc. 14. 16:50
 1/7 anonim ***** válasza:
58%
Szerintem ez tiszteletreméltó tulajdonság. És jó érzés is, annak is, aki segít. Nagyon is kedves érzés, tudni, hogy jót tettél valakivel. Próbáld ki! Hátha azt mondod: Jéééé! Tényleg!
2013. márc. 14. 16:53
 2/7 anonim ***** válasza:
84%
ez nem tiszteletreméltó, hanem gyengeség ... ha már valaki párjának ez gondot okoz, akkor valószínűleg az a helyzet, hogy az ember nem tanult meg nemet mondani ... ezeket az embereket szokták kihasználni
2013. márc. 14. 16:57
 3/7 anonim ***** válasza:
90%
Azzal nincs baj ha segít, de tegyen egyrészt fontossági sorrendet és ne engedje kihasználni magát. Az már gyengeség ha nem tud egyáltalán nemet mondani. Valahol az én férjem is ilyen volt, de az élet megtanította hogy nem mindenki érdemli meg a segítségét.
2013. márc. 14. 17:13
 4/7 KZitus ***** válasza:
75%

Szia!

Soha senki nem fog tudni ebben a kérdésben neked segíteni, és ha itt feltetted, ez azt jelenti, nem tudod ezt a dolgot(vagy másat sem?) megbeszélni a férjeddel.

Tehát ebbe az irányba menj el.

Üljetek le és beszéljétek meg ezt a problémátokat. Mond el neki, ez téged miért zavar? Lehet több időt tölt ezzel(mások megsegítésével) mint a saját családjával?

Na látod, erről beszéltem. A részleteket csak ti tudhatjátok, más nem lát bele a dolgaitokba. Ti Isten előtt egy testek vagytok és akkor mindig tudja a jobb kéz mit csinál a bal.

2013. márc. 14. 17:17
 5/7 anonim ***** válasza:
89%
Az én férjem is ilyen. Kéretlenül segít boldog-boldogtalanon, akár egy kedvesnővér. Nem tudom leszoktatni róla. Talán mégis van remény. Állítsd szembe azzal a ténnyel, hogy ki segít nektek. Csak azoknak szabadna visszasegíteni azon kívül, hogy neked is segít, amiért ne kelljen külön könyörögnöd.
2013. márc. 14. 17:21
 6/7 anonim ***** válasza:
71%

Aki segít másokon, az nem azért segít, hogy visszakapja.

Nagyon szép tulajdonság, és a fiatoknak is csak használ, ha ő is segítőkész ember lesz. Sajnos, a mai világban az önzés az uralkodó.

Ha ez olyan mértékű, hogy kárára van a családnak, akkor erről kell meggyőznöd őt. De ha nem,akkor inkább te is segíts neki.

2013. márc. 14. 17:38
 7/7 anonim ***** válasza:

Mint olvasható, a nők is egyre önzőbbek. Csak annak segítsen, aki viszonozza? Az nem segítés, hanem elvárás.

Butul a társadalom, még az alapvető fogalmakkal sincsenek tisztában.

2013. márc. 15. 09:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!