Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan állíthatnám meg anyámat...

Hogyan állíthatnám meg anyámat, aki mindenből ad nagyanyámnak?

Figyelt kérdés

A családban én vagyok a kereső személy (anyu, öcsém, én lakunk egy háztartásban). Anyu rokkantnyugdíjas, az öcsém suliban tanul. Azért nem költöztem el még, mert ha nem laknék itthon, anyu a nyugdíjából és az öcsém után kapott gyerektartásból nem tudná fenntartani a házat. Külföldön dolgozom, havonta pár napot vagyok itthon, a pénzem egy részét félreteszem mindig.

Az özvegy nagyanyám nem lakik messze tőlünk, egész szép nyugdíja van, sőt, a szabadalmi hivataltól is kap egy szép summát (nagyapám után járnak neki jogdíjak). Nagyanyámhoz költözött a már több mint tíz éve a munkanélküli és alkoholista nagybátyám, anyám öccse, aki elissza nagyanyám pénzét, a gyerekei után is mama fizeti a gyerektartást. Nagyanyám retteg tőle. Szóval nem vagyok nagyanyámra irigy, nem mamától sajnálom azt, amit anyu átvisz neki: főtt és hideg ételt, háztartási cuccokat. Anyu szokott ott kitakarítani, stb. Én azt sajnálom, hogy anyu nem egy, hanem két adagot visz mindenből. Ez havi szinten (nem vagyok gyakran itthon) legalább 50-60 ezer Ft érték saccolásom szerint. Minek visz kaját az öccsének anyu? Ő sose kapja vissza. Meg miért én etessem az alkesz nagybátyámat, aki semmirekellő?

2013. márc. 7. 12:17
 1/6 anonim ***** válasza:
Anyukád szerintem azért visz át 2 adago9t, mert ha csak 1 adagot vinne, azt biztos nem mamád enné meg, hanem mondjuk a nagybácsi. Mondd meg anyukádnak, hogy álljon mamád mellé, és tegyék ki a férfit. Ha még van is a házból öröksége, mamádé a haszonélvezeti jog, így simán kiteheti a kisfiát, minden gond nélkül.
2013. márc. 7. 12:20
 2/6 anonim ***** válasza:
11%
Nagyon szép dolog, hogy támogatod a családodat és édesanyádon keresztül a nagymamádat és anyád öccsét is. Szerintem légy büszke erre és bocsásd meg a nagybátyád alkoholizmusát! Gondolj arra, hogy ezzel te leszel a jobb, a nemesebb, méltán lehetsz büszke magadra. Fogd fel úgy, mint egy állandó jótékonykodást. Ha sikerül így felfognod, hidd el, te leszel boldogabb tőle.
2013. márc. 7. 12:33
 3/6 anonim ***** válasza:

Ezek mindig nehéz dolgok,elvakultak vagyunk a sajaát családunkkal.

Csak úgy tudnád megoldani a helyzetet, hogy megvonod a támogatást ha másra költik azt a pénzt, amit tőled kapnak.

Hogy ott kitakarít stb anyukád, az ok, de ne a te pénzedbőléljenek, ezt mond meg és ha nem értenek belőle, akkor vond meg, ennyi.

2013. márc. 7. 12:35
 4/6 anonim ***** válasza:
54%

Azért visz kaját az öccsének, mert az öccse. Az ilyesmi felülírja azt a tényt, hogy alkoholista.

Igazság szerint vele kellene valamit kezdeni. Illetve anyukád eladhatná a házat és vehetne egy olyan kisebb lakást, amit fenn tud tartani.

2013. márc. 7. 12:36
 5/6 anonim ***** válasza:
42%
Egyszerű, ne pénzzel segítsd anyukádat, hanem csak élelmiszerekkel, számlák befizetésével. Mikor otthon vagy, vásároljatok be együtt. De csak annyit, amennyi kettőjüknek elég egy hónapra, nem három meg négy személyre. Ha meg olyan kell, amit nem lehet előre megvenni, pl. kenyér, tej, azt gazdálkodja ki magának meg az öcsédnek, elvégre azért neki is van némi bevétele. Ha ezek után anyukád feleteti másokkal az ennivalót, az már az ő baja. De úgysem fogja, mert nem fogja elnézni, hogy az öcséd éhezzen. Az öcsédnek esetleg vegyél ruhákat, ha kell, de kimondottan pénzt sose adj az anyukádnak. Se mamádnak. Van neki bőven, álljon a sarkára, vagy segítsen neki a lánya (anyukád), hogy ne szedjék el tőle a pénzt. Ezt már nekik kell megoldani. De nem a te károdra.
2013. márc. 7. 12:47
 6/6 anonim ***** válasza:
76%

Nagyon szép, hogy leírjátok, hogy az anya öccse is családtag... Csak nekem úgy néz ki a négy "eltartottból" ő az aki tudna dolgozni. A kérdező gondolom nem azért dolgozik, hogy őt is tartsa, ami teljesen érthető.

Nagymamád nem költözhetne oda anyukádékhoz?

2013. márc. 7. 12:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!