Hogyan állíthatnám meg anyámat, aki mindenből ad nagyanyámnak?
A családban én vagyok a kereső személy (anyu, öcsém, én lakunk egy háztartásban). Anyu rokkantnyugdíjas, az öcsém suliban tanul. Azért nem költöztem el még, mert ha nem laknék itthon, anyu a nyugdíjából és az öcsém után kapott gyerektartásból nem tudná fenntartani a házat. Külföldön dolgozom, havonta pár napot vagyok itthon, a pénzem egy részét félreteszem mindig.
Az özvegy nagyanyám nem lakik messze tőlünk, egész szép nyugdíja van, sőt, a szabadalmi hivataltól is kap egy szép summát (nagyapám után járnak neki jogdíjak). Nagyanyámhoz költözött a már több mint tíz éve a munkanélküli és alkoholista nagybátyám, anyám öccse, aki elissza nagyanyám pénzét, a gyerekei után is mama fizeti a gyerektartást. Nagyanyám retteg tőle. Szóval nem vagyok nagyanyámra irigy, nem mamától sajnálom azt, amit anyu átvisz neki: főtt és hideg ételt, háztartási cuccokat. Anyu szokott ott kitakarítani, stb. Én azt sajnálom, hogy anyu nem egy, hanem két adagot visz mindenből. Ez havi szinten (nem vagyok gyakran itthon) legalább 50-60 ezer Ft érték saccolásom szerint. Minek visz kaját az öccsének anyu? Ő sose kapja vissza. Meg miért én etessem az alkesz nagybátyámat, aki semmirekellő?
Ezek mindig nehéz dolgok,elvakultak vagyunk a sajaát családunkkal.
Csak úgy tudnád megoldani a helyzetet, hogy megvonod a támogatást ha másra költik azt a pénzt, amit tőled kapnak.
Hogy ott kitakarít stb anyukád, az ok, de ne a te pénzedbőléljenek, ezt mond meg és ha nem értenek belőle, akkor vond meg, ennyi.
Azért visz kaját az öccsének, mert az öccse. Az ilyesmi felülírja azt a tényt, hogy alkoholista.
Igazság szerint vele kellene valamit kezdeni. Illetve anyukád eladhatná a házat és vehetne egy olyan kisebb lakást, amit fenn tud tartani.
Nagyon szép, hogy leírjátok, hogy az anya öccse is családtag... Csak nekem úgy néz ki a négy "eltartottból" ő az aki tudna dolgozni. A kérdező gondolom nem azért dolgozik, hogy őt is tartsa, ami teljesen érthető.
Nagymamád nem költözhetne oda anyukádékhoz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!