Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan állíthatnám le finoman...

Hogyan állíthatnám le finoman az anyósomat?

Figyelt kérdés

Anyósom a fejébe vette, hogy mikor megszületik a második unoka, akkor 1-2 hétre ideköltözik hozzánk. Mi együtt és külön-külön is megmondtuk neki a párommal, hogy szó sem lehet róla (helyhiány és az idegeink épsége érdekében), de ő ezt mintha meg sem hallotta volna.

Addig rendben, hogy végső esetben nem engedjük be az ajtón sem, de azért kicsit barátságosabban szeretném ezt elintézni.

2012. szept. 14. 12:15
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
89%

Szia!

Határozottan és konkrétan. Másképp nem fog menni és együtt mondjátok meg. Be fog sértődni, de ez van.

Egyébként nem tudom mi ez a hülyeség az anyósok részéről, ez már nem az első eset, hogy azt olvasom, hogy kitalálják, hogy odaköltöznek. Minek?? Most komolyan, meg honnan jön ez a marhaság?

2012. szept. 14. 12:19
 2/18 anonim ***** válasza:
92%
Némelyik olyan elszánt, nem? Mi is alig birtunk kitérni előle, majdnem nálunk is ajtó maradt! :-) Anyukád nem tud menni? Segítségnek is jó, meg akkor anyós nem tud! Én azt mondtam, hogy ha én szülök az én anyám jön, ha a férjem, akkor az övé! Kitartás!
2012. szept. 14. 12:22
 3/18 anonim ***** válasza:
46%

Az meg bunkóság szerintem,hogy a másik anyát odacsődíteni.

Ő az anyja annak, akitől a gyerek van. Ha különösebb probléma nincs vele, akkor nem értem miért nem mehet ő, miért a másik anyuka.

Viszont ha abszolút senkit nem akartok magatok köré, akkor egyik sem kell oda. Ez szerintem a legnormálisabb, de pusztán azért elutasítani valakit, mert a másik jön, ez hatalmas parasztság. Legalább akkora, mint amikor kitalálják, hogy odaköltöznek.

2012. szept. 14. 12:26
 4/18 anonim ***** válasza:
89%

Fú annyira nem értem az ilyen anyósokat, az enyém megvárta, amikor hívtuk, persze, bejött a kórházba látogatni, de utána megvárta, amíg a férjem elment érte és elhozta az unokájához. Mindig mindenben ránk bízza a döntést. Ilyen anyóst kívánok mindenkinek.

Egyébként én is osztom az első két válaszoló tanácsát, hogy együtt mondjátok meg vagy az anyukádat hívd el, így anyós nem tud jönni. Végső esetben pedig tényleg marad az ajtó, ha valaki ennyire értetlen. Értem én, hogy nagyon fontosnak gondolják magukat és jólesik nekik, hogy valakit pátyolgathatnak, de nem kéne túlzásba vinni. Meg kellene érteni, ha a másik nem akarja.

2012. szept. 14. 12:26
 5/18 anonim ***** válasza:
88%

Én azt mondom, hogy nem kell ezt ezerszer elmondani. Már lett vele közölve nem is egyszer.

Ennyiből megérthette, hogy nem akarjátok, hogy odaköltözzön. Ha még mindig nem esett le neki, akkor majd koppan, ha nem engeditek be. Így járt. Ideje, hogy benőjön a feje lágya, és megértse, hogy ha mondtok valamit, azt komolyan gondoljátok, nem pedig vicc.

2012. szept. 14. 12:32
 6/18 anonim ***** válasza:
90%
Ha anyós rendesen nevelte a párod, akkor meg tudom érteni hogy az unokára is egy kicsit jogot formál. Kompromisszumot kell találni, legyen a látogatása max. 3 nap ha távolról jön, hetente egy nap jöjjön át, ha közelben lakik.
 7/18 A kérdező kommentje:

Szerintem anyósom egyszerűen féltékeny, mert mi a szüleimmel együtt lakunk és úgy érzi, hogy neki is itt lenne a helye. Amúgy nem viszi túlzásba az unokázást, ezért én sem értem most mi lelte.

Már megmondtuk, neki, hogy ne jöjjön, de ennek ellenére már a bőröndjét is összecsomagolta, hogy bármikor indulhasson...

8/18 anonim ***** válasza:
80%
Mond azt,hogy segítséged van,mint tudja ott vannak az anyukádék.De Ők is hagynak teret,hogy összeszokjon az új család,nem lábatlankodnak.Látogatóba meg nagyon szívesen vendégül látjátok egy pár órára.
2012. szept. 14. 12:54
 9/18 anonim ***** válasza:
69%

Finoman már megmondtad, mire mentél vele?

Légy kemény!

És arra vigyázz, nehogy a férjedet megpuhítsa, mert abban a pillanatban közétek áll, és harc lesz.

Mi lenne, ha anyukád beszélne vele?

2012. szept. 14. 12:59
 10/18 anonim ***** válasza:
80%

Finoman szerintem sehogy. Nem az, hogy nem kell beengedni, mert ha eljön és ki lesz dobva az nagyon nagy sértés.

Inkább csak meg kéne neki mondani, hogy hagyjon már titeket élni :) Értse meg hogy így is túl sokan vagytok és nyugalomra van szükségetek, kész.

2012. szept. 14. 13:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!