Hogyan állíthatnám le finoman az anyósomat?
Anyósom a fejébe vette, hogy mikor megszületik a második unoka, akkor 1-2 hétre ideköltözik hozzánk. Mi együtt és külön-külön is megmondtuk neki a párommal, hogy szó sem lehet róla (helyhiány és az idegeink épsége érdekében), de ő ezt mintha meg sem hallotta volna.
Addig rendben, hogy végső esetben nem engedjük be az ajtón sem, de azért kicsit barátságosabban szeretném ezt elintézni.
Én is mondtam finoman és kevésbé finoman,párom szintén,hogy nem kell senkinek sem odaköltöznie,párom vesz ki 2 hét szabit,másfél szobásba hárman vagyunk jól.
anyós mégis összepakolt,hogy de ő 1 hónapig (!) jött segiteni,tyúkok a szomszédra bizva,én meg ott áltam az ajtóban friss műtéti sebbel.
amúgysem birjuk túlzottan egymást,párom felpakolta az anyját és hazavitte,csak annyit mondott hogy ne is kérdezzem inkább.
Azóta csak látogatóba jön,nem tudom mit beszéhettek,de nyugi van.
Vagy fizessétek be valami utazásra addig. :-)
Jó messsze...
Hát ilyen tapintatlan embert!
Mekkora az első unoka?
Beszéld meg vele hogy két hétre elviszitek hozzá a nagyobbik unokát?
Neked is segítség amíg az újszülöttnél beáll az alvási ritmus. A nagyobbik sem ébred fel a picire. És az anyós is boldog hogy szükség van rá.
Szerintem mondd meg neki, világosan, hogy zavarna, neked a szülés utána lábadozáshoz nem kell vendég, főleg enm a szüleid házába! Mondd meg neki, hogy bármikor meglátogathat, szívesen látjátok, de egy hétre nem jöhet, helyhiány miatt sem.
Nekem anyukámnak kellett időnként erősebben szólnom, mert még úgy is bele akart szólni a pénzügyeinkbe, hogy jelenleg a párom tart el (igaz, hogy nagyon jó fizetésből). Akkor azért mindenki nagy meglepetésére felemeltem a hangom, hogy az én életem, az én háztartásom és ő csak törődjön a magáéval. Azóta kicsit távolságtartóbb, és nagyon sajnálom, hogy ehhez kellett folyamodnom, de addig nem kezelt még csak felnőttként sem. Összességében úgy érzem, hogy még ha meg is bántottam, jobb ez így...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!