Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti támogatnátok ebben az...

Ti támogatnátok ebben az esetben anyátokat? Kívülállók szerint balek vagyok.

Figyelt kérdés
Leszögezem nem vagyunk rosszban anyámmal csak kezd idegesíteni a viselkedése és hozzáállása dolgokhoz. Sok hitelt felhalmozott (nehezen éltünk ezért vette fel a többségét ez igaz) amit én kifizettem kb 3 millió forint értékben. Évek óta támogatom a megélhetésüket havi kb 60000 Ft-al. Viszont most elegem lett, mert a környezetemben is mindenki azt mondja látják anyámon, hogy nem akar dolgozni a kész jó neki és tőlem várja a sült galambot. Otthon állandóan kupleráj meg kosz van, ha hazamegyek elkezdek takarítani mert zavar. De egy két nap és a gáz is újra undorítóan szutykos (tőlem kapta) a padló a wc a fürdő koszos ,minden szana szét. Kezdem unni ez, pláne hogy külön élek és jól jönne nekem is a pénz. Még csak nem is igyekszik semmivel, állandóan eljárkál meg netezik. Fel kéne újítani a lakást mondtam keressen legalább embert nézesse meg mennyi lenne. Annyira nézett szét mint ti. Most én tényleg "balek" vagyok?
2015. jan. 3. 15:48
1 2 3 4 5
 11/42 A kérdező kommentje:
Kerestem munkát neki de nincs. Alulképzett és 58 éves. Takarítani szeretne de azt nem találunk. Bár én mondtam neki menjen gyárba de nem akar. Jó nem a legjobb az egészsége, de azt mondta ő sose dolgozott ott nem bírná. De hát én meg bírjam??? Ezért kimentem külföldre hogy jobb legyen nekik.
2015. jan. 3. 16:00
 12/42 anonim ***** válasza:
100%
Mond azt, hogy nem tudsz már annyit adni, hanem csak kevesebbet, mert neked is megcsappant a jövedelmed. Majd később még kevesebbet. Észbe fognak kapni.
2015. jan. 3. 16:01
 13/42 anonim ***** válasza:
100%

10-es vagyok.

Én is megtenném, mert ilyen vagyok.

Azt kell, hogy mondjam, ha ennyit sem tesz meg, akkor tényleg nem kellene ennyire támogatnod.

Nem az én reszortom eldönteni, de próbáld biztatni, hogy legalább takarítson ki.

2015. jan. 3. 16:04
 14/42 A kérdező kommentje:
Ha hazajövök külföldről akkor semmit sem tudok majd adni, az itthoni fizetésekből elég húzós lenne. Egy házat szeretnék venni meg kocsit és letenni a jogsit. Csak hát lassan gyűlik a pénz emiatt. De igen igazatok van csak ezt olyan nehéz megtenni. De úgy érzem csak én hajtok, ők meg otthon vannak, van mit enni, számlák rendben és még arra sem képesek, hogy rendben tartsák a lakást. Vagy valami mellékest találni, vagy befőzni, savanyúságot elrakni. Semmi. A
2015. jan. 3. 16:04
 15/42 A kérdező kommentje:
A takarításra, mindig azt mondja ott jó ahol lányok vannak segítenek. És hiába mondom neki nincs semminek helye és így persze egyből kupi van mert minden csak le van dobva. Ha naponta csak 1-2 órát foglalkozna ezzel akkor nem lenne ilyen kupi. De egyik fülén be másikon ki. A földön vannak ledobva a zöldségek zacskóban, cipók na szóval minden van mindenhol. Szóval hiába mondom szerintem nincs rá igénye. De ha más elmegy hozzá akkor persze igyekszik rendet vágni (gondolom érzni mi lenne a normális) egyébként meg....
2015. jan. 3. 16:07
 16/42 anonim ***** válasza:
100%
5-ös vagyok. Hát akkor azért van valami jövedelme... Lakáshitel van? Max ennyit fizetnék akkor. Kössz a lepontozást, amiért nem ítélem el az anyját rögtön! Mondjuk azért nem, mert nekem jó volt a kapcsolatom a szüleimmel, amíg éltek, de sajnos nagyon hamar meghaltak. Örülnék ha tudnám még támogatni. Én sem hagynám h kihasználjanak, de azért nem örülnék ha a bank vinné a házat....
2015. jan. 3. 16:33
 17/42 A kérdező kommentje:
Semmilyen hitel nincs mindet kifizettem.
2015. jan. 3. 17:06
 18/42 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos én is ilyen helyzetben voltam. Anyu úgy lett lassan 10 éve munkanélküli, hogy gyorsan keres majd új állást. Aztán teltek a hónapok és az évek.

Segítettem, mert sajnáltam. Sokszor felhívott, hogy viszi a bank az autót, jöttek a behajtók, és adjak pénzt. Természetesen adtam. A fizetésem egy része hazament, holott már nem laktam otthon. De ő is úgy volt, mint a te anyád, még takarítani sem volt képes.

Az egész helyzet akkor változott meg, amikor terhes lettem. Még akkor is elvárta volna, hogy helyette takarítsak, annak ellenére, hogy sokat véreztem, veszélyeztetett terhes voltam. Akkor minden átértékelődött bennem, a baba lett az első. Táppénzre kellett mennem, nem tudtam annyival támogatni az anyám, mint korábban. És tudod mit csinált az én anyám? Teljesen kikelt magából, hogy miért a gyerekem lett az első és miért nem ő. Többet nem adtam haza.

A hab a tortán az volt, hogy nem rég találkoztam a volt főnökével. Kicsit beszélgettünk, és megkérdezte, anyu nem vágyik-e vissza, mert azóta is sajnálja, hogy felmondott.

Akkor tudtam meg, hogy az én drága anyámat nem kirúgták, hanem felmondott, és a főnökének azt mondta, azért, mert én fogom eltartani.

Komolyan mondom, a legszívesebben elsüllyedtem volna.

Ezt telefonon elmondtam az anyámnak. Azóta én se kerestem, és ő se keresett engem. Ennek lassan fél éve.

2015. jan. 3. 17:24
 19/42 A kérdező kommentje:
Sajnálom kedves utolsó! Biztos, hogy az ő reakciója is abnormális lenne és érzelmileg megpróbálna zsarolni. Pedig előbb utóbb ahogy látom el kell vágnom a mézes madzagot.
2015. jan. 3. 17:39
 20/42 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó vagyok. Most úgy érzem magam, mint a világ legnagyobb balekja. Segíteni akartam, mert szeretem őt, ő pedig csak kihasznált. Ha ezt tudtam volna, amikor elkezdtem neki pénzt adni, most minden máshogy lenne.

A legszebb az egészben, hogy azóta nem is keresett, az unokája sem érdekli. Nekem viszont miatta lakáshitelt kellett felvennem, pedig azt a pénzt, amit neki adtam, félre is rakhattam volna :(

2015. jan. 5. 08:31
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!