Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti támogatnátok ebben az...

Ti támogatnátok ebben az esetben anyátokat? Kívülállók szerint balek vagyok.

Figyelt kérdés
Leszögezem nem vagyunk rosszban anyámmal csak kezd idegesíteni a viselkedése és hozzáállása dolgokhoz. Sok hitelt felhalmozott (nehezen éltünk ezért vette fel a többségét ez igaz) amit én kifizettem kb 3 millió forint értékben. Évek óta támogatom a megélhetésüket havi kb 60000 Ft-al. Viszont most elegem lett, mert a környezetemben is mindenki azt mondja látják anyámon, hogy nem akar dolgozni a kész jó neki és tőlem várja a sült galambot. Otthon állandóan kupleráj meg kosz van, ha hazamegyek elkezdek takarítani mert zavar. De egy két nap és a gáz is újra undorítóan szutykos (tőlem kapta) a padló a wc a fürdő koszos ,minden szana szét. Kezdem unni ez, pláne hogy külön élek és jól jönne nekem is a pénz. Még csak nem is igyekszik semmivel, állandóan eljárkál meg netezik. Fel kéne újítani a lakást mondtam keressen legalább embert nézesse meg mennyi lenne. Annyira nézett szét mint ti. Most én tényleg "balek" vagyok?
2015. jan. 3. 15:48
1 2 3 4 5
 21/42 Manócska1 ***** válasza:
100%
szerintem is túl jó szívű vagy,és ezt anyukád kihasználja.
2015. jan. 7. 13:06
 22/42 Janka néni ***** válasza:
100%

Igen, balek vagy!

Ne csináld tovább, mert csak magadnak ártasz. Állandósulni fog az aggodalom, a félelem, hogy mi lesz vele, mit fog szólni, ha te elzárod a csapot.

Tudod mi lesz? Kénytelen lesz elmenni dolgozni (érdekes, még is találni majd valamilyen munkát, vagy még is el lesz egy gyárban).

Takarítói munkát szeretne? miért nem gyakorol rá otthon?

Te semmit ne csinálj nála, hagyd abba a rendrakást, takarítást! De szóld meg jó alaposan. Megmondhatod neki, hogy mások majdnem egy hónapig dolgoznak 60000.- Ft-ért, úgy hogy vegye úgy, hogy te fizeted őt és az az elvárásod a pénzedért, hogy rend, tisztaság legyen otthon, karbantartva a ház, a kert, stb.

NINCS INGYEN VAJAS KENYÉR!!!

2015. jan. 7. 14:42
 23/42 anonim ***** válasza:
73%

Nem balek vagy, csak jó a szived.

Szerintem nagy rá az esély, hogyha nem fogod többet témogatni akkor megszűnik a kapcsolatotok.

Ha olyan helyzetben lennék, hogy kevés a keresetem és segítségre szorulok, akkor legalább megbecsülném amim van (kitakarítanék, rendben tartanám a házat, zöldség gyümölcs a kerben, stb...)

Csökkenteném a pénzmennyiséget amit adok neki, nullára, így majd csak hozzászokik hogy magának kell megkeresni a rávalót. Nem azért vagy a világon hogy őt eltartsd, azt a pénzt félre is tudnád rakni, családalapítás stb... Bár nem tudom milyen idős vagy de neked is van életed, nem egy az anyukád akire vigyázni kell...

2015. jan. 7. 18:42
 24/42 anonim ***** válasza:
73%
Ne pénzt adj a kezébe, hanem vásárolj be neki, hogy ne éhezzen. Mi hárman sem nyomorgunk százezerből.
2015. jan. 7. 18:55
 25/42 A kérdező kommentje:
25 éves vagyok. Tudom, hogy ki lehetne jönnie jobban is a pénzből de egyszerűen nem tudom hogy érjem el ezt nála. Tudom van más is - mint te kedves utolsó - aki jobban beosztja a pénzt. Havi 120000 ft kb a bevétel ebből élnek ketten, ehhez adom most a havi 60000 Ft-ot. Ezen felül fát vette, egy fél disznót, bojlert megcsináltattam. Szóval még nem is az van, hogy majd kispórolja. Sok üdítőt, ásványvizet vesznek ami szerintem felesleges. Majdnem minden nap megy boltba valamiért és tuti vesz ilyenkor felesleges dolgot is. És ha ő is jobban spórolna tudom kevesebbet kéne adnom de hogy vezessem rá, hogy ezt így meg úgy csinálja. Vagy ha nem úgy csinálja akkor így járt, mert a kevesebb pénzből uganolyan színvonalat nem tud fenntartani?
2015. jan. 7. 20:01
 26/42 A kérdező kommentje:
És közben összeszorul a szívem, hogy mennyi pénzem lehetne már ha nem ilyen szarul alakulnak a dolgok amíg gyerek vagyok, és hogy ilyen nagy áldozat árán tudjam csak helyre hozni.
2015. jan. 7. 20:03
 27/42 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos balek vagy igen. Ha nincs hitelük havi 120 ezer forintból kényelmesen meg tudnának élni. Mi is ennyiből élünk, kisebb luxus termékekre is jut, szóval nem nyomorgunk.

A szüleidnek az isten pénze sem lenne elég, hidd el nekem. Amijük van, nem tudják beosztani. Ha többet adnál, mint hatvanezer, az se lenne elég. Én nem adnék nekik egy forintot sem. Számold ki mennyid lenne már, ha nem támogattad volna őket.

A szüleidnek nem az a problémája, hogy nincsen vagy alacsony jövedelmük, hitelük van és nyomorognak, hanem az, hogy egyszerűen telhetetlenek. Nem neked kell finanszírozni, hogy chipset meg egyéb butaságokat vegyenek maguknak. Gondolj már kicsit magadra is!

2015. jan. 7. 20:16
 28/42 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó! Szóval akkor a 120000 Ft-ból ahogy írod ki lehet jönni? Ahogy írtam kertes házban laknak, de így télen csak 2 szobát fűtenek. Tudsz valami konkrét tanácsot adni, hogy spóroljanak?? Nagyon köszönöm!
2015. jan. 7. 20:17
 29/42 anonim ***** válasza:
100%
180000 nekem már gazdagság lenne. Nem tudom, mire lehetne azt úgy elszórni, hogy valaki még adományra is szoruljon.
2015. jan. 7. 20:24
 30/42 A kérdező kommentje:
De ha nem adok és marad 120 000 Ft kb akkor azért abból nem halnak éhen gondolom. És esetleg néha bevásárolok tartósabb élelmiszert mondjuk.
2015. jan. 7. 20:32
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!