Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért ítéli el sok szülő a...

Miért ítéli el sok szülő a vitaminokat, táplálékkiegészítőket?

Figyelt kérdés

16 éves srác vagyok, szeretnék szedni vitaminokat és egyéb táplálékkiegészítőket, egész pontosan ezeket:

béta-karotin, C vitamin, D vitamin, E vitamin, ásványianyag komplex + extra cink, króm, szelén, jód, halolaj, lenmagolaj, fokhagyma kivonat, szőlőmag kivonat, zöld tea kivonat, lecitin, Q10, izületvédő (glükozamin+kondroitin+MSM+kollagén komplex), probiotikum

Havi 11 ezerre jönne ki, én fizetném, de azt mondták, hogy ha rendelek ilyen szarokat akkor idézem: "kiba.szom a pi.csába őket".

Mások simán elköltenek ennyit cigire vagy piára vagy drogra, én az egészségem javítása, illetve betegségek megelezőse miatt akarom szedni őket. Kb június és november között minden nap 2-3 órán keresztül tudományos cikkeket olvastam és azok alapján választottam ki gondosan ezeket a táplálékkiegészítőket.

Miért ilyenek a szüleim?

2014. dec. 13. 13:02
1 2 3 4 5 6
 51/55 anonim ***** válasza:
És ha pénzkidobás? A cigi is az.
2014. dec. 13. 16:22
 52/55 anonim ***** válasza:
A kérdés nem a cigiről szólt. Hanem arról, hogy miért ilyenek a szülei. Hát azért, mert mint a válaszadók többsége, pénzkidobásnak tartják. Megjegyzem jogosan, mert egy 16 éves gyerek valószínűleg nem magának termeli elő azt az évi 130.000-et.
2014. dec. 13. 16:25
 53/55 anonim ***** válasza:

"Az izuletvedokrol is tobb tudomanyos vizsgalat is megallapitotta hogy teljesen hatastalanok."

Nekem van 1-2 eretnek ismerősöm, aki sérülés és ilyen-olyan gyors növekedés miatt teljesen más nézeteket vall.. persze az igaz, ha valaki megelőzésképpen/erősítésképpen szedi, nem tudhatja, mi lett volna nélküle, szóval nincs látható eredmény..

60%-os, te pedig ne szedj vitamint. Engem aztán hidegen hagy az egészséged és az összeesküvés elméleteid.

Kérdező, ha a te szüleid is ilyenek, mint az itt válaszolók, akkor annál jobban hangoztatni fogják az igazukat, minél nyilvánvalóbb, hogy nincs igazuk. A büszkeségük nem engedi meg, hogy valaki más informáltabb legyen. Azt tudom mondani, amit előttem valaki: szedj multivitamint és C-vitamint, az elég stabil alapot tud adni, és ha később szükséged lesz valamire, majd feltűnésmentesen beszerzed. Kis idő múlva lecseng a dolog, és a kutyát nem fogja érdekelni, mit veszel a pénzedből.

2014. dec. 13. 16:38
 54/55 acelsziv ***** válasza:
63%
49: ezt a bulvárcikknek is röhejes cuccot akarod bizonyítéknak beállítani? Végeztek pár kutatást, de elismerik, hogy egyik haszontalanabb volt mint a másik mert semmi nem derült ki. Viszont a cikk végén kényszeredetten elismerik, hogy csak lehet valami haszna a dolognak... Szóval?
2014. dec. 13. 16:59
 55/55 anonim ***** válasza:
26%

"60%-os, te pedig ne szedj vitamint. Engem aztán hidegen hagy az egészséged és az összeesküvés elméleteid. "

En is olvastam annak idejen a szcientologus marketinget, gondoltam kiprobalom. Amugy is sportolok, gondoltam nem arthat, testepito korokben egybol azzal kezdik hogy multivitamin! Szedtem kabe 2 evig, semmi pozitiv hatast nem tapasztaltam, nem voltam erosebb, nem voltam ritkabban beteg (sot).

Most ott tartok hogyha beteg vagyok, akkor szedek pluszba C-vitamint, 1-2g-ot naponta. Ezzel kapcsolatban talaltam ugy hogy talan! segit, hamarabb gyogyulok olyankor, de lehet ezt is csak bekepzelem.

Legyengult, beteg szervezetnel mindenkeppen elonyos a vitamin szedese. Mas esetben meg felesleges.

Es egy csomo taplalekkiegeszitorol bizonyitottak mar be hogy tokeletesen hatastalan.

Itt van meg egy pelda.

[link]

2014. dec. 13. 18:38
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!