Miért ítéli el sok szülő a vitaminokat, táplálékkiegészítőket?
16 éves srác vagyok, szeretnék szedni vitaminokat és egyéb táplálékkiegészítőket, egész pontosan ezeket:
béta-karotin, C vitamin, D vitamin, E vitamin, ásványianyag komplex + extra cink, króm, szelén, jód, halolaj, lenmagolaj, fokhagyma kivonat, szőlőmag kivonat, zöld tea kivonat, lecitin, Q10, izületvédő (glükozamin+kondroitin+MSM+kollagén komplex), probiotikum
Havi 11 ezerre jönne ki, én fizetném, de azt mondták, hogy ha rendelek ilyen szarokat akkor idézem: "kiba.szom a pi.csába őket".
Mások simán elköltenek ennyit cigire vagy piára vagy drogra, én az egészségem javítása, illetve betegségek megelezőse miatt akarom szedni őket. Kb június és november között minden nap 2-3 órán keresztül tudományos cikkeket olvastam és azok alapján választottam ki gondosan ezeket a táplálékkiegészítőket.
Miért ilyenek a szüleim?
Nem itelem el ezeket a kapszulakat, de egy fejlodo szervezetnek nincs szuksege erre!
Egeszseges etkezes, egeszseges eletmod, rendszeres mozgas stb. inkabb erre van szukseged neked is!
Ha egészségesen táplálkoznál akkor ezekre a vitaminokra nincs szükséged, mert a gyümölcsök, zöldségek, megfelelő tápanyagú ételek pótolják. Inkább a havi 11 ezer forintodból vegyél néha brokkolit, spárgát és pár finom dolgot.
Bár jómagam télen szedek C vitamint, de amit te írtál már én is túlzásnak tartom.
Ezektől a dolgoktól ami mesterségesen van előállítva, és a dobozokra mindig oda van írva, hogy "mellékhatásokról érdeklődjön bla bla bla) nem leszel egészséges ember..
Én azt nem értem, miért nem eszel inkább egészségesen?
Ezek közül max. az izületvédő az, amit megvennék, ha mondjuk sokat sportolok, esetleg még a q10.
D-vitamin?? A 90%-át a szükségesnek felveszi a bőröd a napsütéstől?
C- vitamin?? Napi 2 narancs...(ez kb. 90-100 mg, és a napi szükséglet 80mg...)
Béta-karotin: rééépa...
E-vitamin? minimális mennyiséget kell belőle bevinni csak, bőven fedezi egy kis olívaolaj, mandula.
A többit nem is részletezném... fokhagyma kivonat meg lenmagolaj, halolaj...zöld tea kivonat...amikor inni is lehetne ezeket meg enni... anyám...
A gyümölcsök, és a zöldségek is rengeteg mesterséges anyagot tartalmaznak, kivéve persze, ha magad termeled otthon a saját kis földecskédben.
Mellesleg azért ezt én is soknak tartom. Nem tudom, milyen körülmények között él a kérdező, mennyi beteg van a családjában, főznek-e a szülei, vagy száraz kenyérrel kell-e beérnie, de ez az egészség-mánia nem normális. Asszem' ortorexiának hívják ezt a mentális betegséget. (Persze nem tudom biztosan, mert nem ismerem a kérdezőt, de elég sanszos, hogy ez a baja.)
"A gyümölcsök, és a zöldségek is rengeteg mesterséges anyagot tartalmaznak, kivéve persze, ha magad termeled otthon a saját kis földecskédben. "
A saját kis földecskéd is rengeteg vegyületet tartalmaz. Lehet bio termékeket venni, de még a nem bioval is többre mész, mint ennyi porral.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!