Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért ítéli el sok szülő a...

Miért ítéli el sok szülő a vitaminokat, táplálékkiegészítőket?

Figyelt kérdés

16 éves srác vagyok, szeretnék szedni vitaminokat és egyéb táplálékkiegészítőket, egész pontosan ezeket:

béta-karotin, C vitamin, D vitamin, E vitamin, ásványianyag komplex + extra cink, króm, szelén, jód, halolaj, lenmagolaj, fokhagyma kivonat, szőlőmag kivonat, zöld tea kivonat, lecitin, Q10, izületvédő (glükozamin+kondroitin+MSM+kollagén komplex), probiotikum

Havi 11 ezerre jönne ki, én fizetném, de azt mondták, hogy ha rendelek ilyen szarokat akkor idézem: "kiba.szom a pi.csába őket".

Mások simán elköltenek ennyit cigire vagy piára vagy drogra, én az egészségem javítása, illetve betegségek megelezőse miatt akarom szedni őket. Kb június és november között minden nap 2-3 órán keresztül tudományos cikkeket olvastam és azok alapján választottam ki gondosan ezeket a táplálékkiegészítőket.

Miért ilyenek a szüleim?

2014. dec. 13. 13:02
1 2 3 4 5 6
 1/55 anonim ***** válasza:
80%

Nem itelem el ezeket a kapszulakat, de egy fejlodo szervezetnek nincs szuksege erre!

Egeszseges etkezes, egeszseges eletmod, rendszeres mozgas stb. inkabb erre van szukseged neked is!

2014. dec. 13. 13:07
 2/55 anonim ***** válasza:
50%
Talán mert drága? Ezeket jóval olcsóbban is be lehet szerezni.
2014. dec. 13. 13:08
 3/55 anonim ***** válasza:
42%

Ha egészségesen táplálkoznál akkor ezekre a vitaminokra nincs szükséged, mert a gyümölcsök, zöldségek, megfelelő tápanyagú ételek pótolják. Inkább a havi 11 ezer forintodból vegyél néha brokkolit, spárgát és pár finom dolgot.

Bár jómagam télen szedek C vitamint, de amit te írtál már én is túlzásnak tartom.

Ezektől a dolgoktól ami mesterségesen van előállítva, és a dobozokra mindig oda van írva, hogy "mellékhatásokról érdeklődjön bla bla bla) nem leszel egészséges ember..

2014. dec. 13. 13:10
 4/55 anonim ***** válasza:
66%

Én azt nem értem, miért nem eszel inkább egészségesen?

Ezek közül max. az izületvédő az, amit megvennék, ha mondjuk sokat sportolok, esetleg még a q10.

D-vitamin?? A 90%-át a szükségesnek felveszi a bőröd a napsütéstől?

C- vitamin?? Napi 2 narancs...(ez kb. 90-100 mg, és a napi szükséglet 80mg...)

Béta-karotin: rééépa...

E-vitamin? minimális mennyiséget kell belőle bevinni csak, bőven fedezi egy kis olívaolaj, mandula.

A többit nem is részletezném... fokhagyma kivonat meg lenmagolaj, halolaj...zöld tea kivonat...amikor inni is lehetne ezeket meg enni... anyám...

2014. dec. 13. 13:13
 5/55 anonim ***** válasza:
54%
Miért akarod szedni? Ettől nem leszel sem egészségesebb, sem izmosabb. A legtöbb ilyen szerben nem is az van, amit ráírnak, pénzkidobás az egész. Inkább rakd félre azt a pénzt, szűkös időkben jól fog jönni!
2014. dec. 13. 13:17
 6/55 anonim ***** válasza:
49%
Egyetértek az utolsó válasszal, jobb őket a szervezetbe táplálék formájában bevinni a szervezetbe,minthogy szedd azokat+velük együtt a mérgező anyagokat...
2014. dec. 13. 13:17
 7/55 anonim ***** válasza:
63%
Ez kész :D lepontozzák az embert, ha azt tanácsolja egyen zöldséget-gyümölcsöt. Gyönyörű!
2014. dec. 13. 13:18
 8/55 anonim válasza:
31%

A gyümölcsök, és a zöldségek is rengeteg mesterséges anyagot tartalmaznak, kivéve persze, ha magad termeled otthon a saját kis földecskédben.

Mellesleg azért ezt én is soknak tartom. Nem tudom, milyen körülmények között él a kérdező, mennyi beteg van a családjában, főznek-e a szülei, vagy száraz kenyérrel kell-e beérnie, de ez az egészség-mánia nem normális. Asszem' ortorexiának hívják ezt a mentális betegséget. (Persze nem tudom biztosan, mert nem ismerem a kérdezőt, de elég sanszos, hogy ez a baja.)

2014. dec. 13. 13:25
 9/55 anonim ***** válasza:
70%

"A gyümölcsök, és a zöldségek is rengeteg mesterséges anyagot tartalmaznak, kivéve persze, ha magad termeled otthon a saját kis földecskédben. "

A saját kis földecskéd is rengeteg vegyületet tartalmaz. Lehet bio termékeket venni, de még a nem bioval is többre mész, mint ennyi porral.

2014. dec. 13. 13:26
 10/55 anonim ***** válasza:
42%
Inkább pszichiáterhez menj: [link]
2014. dec. 13. 13:30
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!