Miért ítéli el sok szülő a vitaminokat, táplálékkiegészítőket?
16 éves srác vagyok, szeretnék szedni vitaminokat és egyéb táplálékkiegészítőket, egész pontosan ezeket:
béta-karotin, C vitamin, D vitamin, E vitamin, ásványianyag komplex + extra cink, króm, szelén, jód, halolaj, lenmagolaj, fokhagyma kivonat, szőlőmag kivonat, zöld tea kivonat, lecitin, Q10, izületvédő (glükozamin+kondroitin+MSM+kollagén komplex), probiotikum
Havi 11 ezerre jönne ki, én fizetném, de azt mondták, hogy ha rendelek ilyen szarokat akkor idézem: "kiba.szom a pi.csába őket".
Mások simán elköltenek ennyit cigire vagy piára vagy drogra, én az egészségem javítása, illetve betegségek megelezőse miatt akarom szedni őket. Kb június és november között minden nap 2-3 órán keresztül tudományos cikkeket olvastam és azok alapján választottam ki gondosan ezeket a táplálékkiegészítőket.
Miért ilyenek a szüleim?
Szerintem Wash hasznosat írt; azért nem kötöttek bele, mert nem értenek hozzá.
A híradóban is mindig mondják, hogy a napfényből "lesz" D vitamin. Eddig aki laikust megkérdeztem, hogy mégis hogy kapunk D vitamint, egyik sem tudta elmagyarázni.
Csináltam én vérképet éveken át, a nagy büdös semmi nem derült belőle ki.
Dehogynem adok hasznos tanácsot, csak nem fogjátok fel: rávilágítok arra, hogy akármennyire is jön a birkalobbi, azért tegye fel a kérdéseket, kérjen konkrétumokat, és figyelje meg, mik azok az elemek, amik jelen vannak a köznép álérveléseiben, de valójában nincs mögöttük tartalom. Ha ezeket megfogadja, máris sokkal előrébb jut az életben, s remélhetőleg nem válik birkává. De azért már jó úton halad, ha hónapokon át előreolvas tudományos dolgokat.
Én is komolyan aggódnék szülőként, ha fél éven keresztül napi 2-3 órán át csak a vitaminokról olvasgatnál. Még ha orvosnak készülsz, akkor oké (de még úgy is elég egyoldalú érdeklődésre utal). Hipochonder vagy? Rettegsz a betegségtől? Vagy eddig minden bajod volt, és magad akarod orvosolni ezeket?
Vitaminokra szükség van, de a listádról jócskán lehetne szelektálni. A zsírban oldódókkal is vigyázni.
66%-os,
A rák minimális esetben örökletes bizonyos típusoknál, ha a már sérült gént adja tovább a szülő, és a másik szülő génje sem egészséges. Nagyjából 5-10%, a többi rákos beteg saját maga formálta egészségtelenné a testét.
Másrészt a "napfény hatására termelődik" és "napfényből veszi fel" megjelölés között pont annyi a különbség, ami megfelelő szövegértéssel kihámozható: nem a nap sugározza a D-vitamint.
Az a baj a világgal, hogy mindig a letudatlanabb emberek a legmagabiztosabbak.
"15, ha buta vagy, ne hangoztasd. Bár nem az én szégyenem.. a szcientológia pont a hozzád hasonlókat találja meg, aki azt ismételgeti, amit másoktól hallott, függetlenül annak valóságtartalmától."
Muhaha. Nyomod a suket dumat a vitaminok szuksegessegerol, anelkul hogy tudnad mirol beszelsz. Pont te vagy az aki minden hulyeseget elhisz, elhiszi hogy taplalekkiegeszitok nelkul mind halottak leszunk 25 eves korunkra.
Szanalmas, meg az a vehemens nagyarcusag is amit nyomsz.
A teny az hogy tobb tanulmany is bebizonyitotta: a multivitaminok szedese semmifele elonnyel nem jar egy kiegyensulyozott taplalkozassal szemben. Tobb evtizeden keresztul vegeztek tudomanyos megfigyeleseket, amik ezt tamasztottak ala.
Egy egeszseges embernek, valtozatos taplalkozas mellett teljesen felesleges a multivitamin. Ez teny, a tobbi meg a taplalekkiegeszit-gyartok marketingje. Nameg a szcientologusoke, akik mar Magyarorszagon is sikeresen megoltek nehany embert, mert azt tanacsoltak nekik: ne szedjenek gyogyszereket a betegsegukre, szedjenek inkabb nagydozisu vitaminokat.
Kerdezonek: tok felesleges erre koltened a penzed, ettol nem leszel egeszsegesebb.Ha van egy kis szerencsed, mondjuk nem lesznek artalmasak, de ha nagy adagokban viszed be oket, siman okozhatnak problemat.
Figyelj oda a kiegyensulyozott taplalkozasra: hus, tojas, sajtok, zoldsegek, gyumolcsok, kevesebb szenhidrat. Es sportolj sokat. A szolomag kivonat meg zold tea kivonat meg a hasonlo baromsagok pusztan penzkidobasra jok.
Az izuletvedokrol is tobb tudomanyos vizsgalat is megallapitotta hogy teljesen hatastalanok.
Figyelj oda, hogy dolgozatoknál mindig jó választ adj a kérdésre -> a gyerek tanulmányai elintézve egész a PhD-ig
Figyelj arra, hogy jó ember legyél -> a gyerek jó társasági élete elintézve
Figyelj arra, hogy jó életed legyen -> a gyerek jó élete elintézve
Sőt, az egész civilizáció figyeljen arra, hogy ne pusztítsa el önmagát és a környezetét, fedezzen fel sokmindent, meg ilyenek -> júúj, az egész bolygó problémáit megoldottam *.*
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!