Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért ítéli el sok szülő a...

Miért ítéli el sok szülő a vitaminokat, táplálékkiegészítőket?

Figyelt kérdés

16 éves srác vagyok, szeretnék szedni vitaminokat és egyéb táplálékkiegészítőket, egész pontosan ezeket:

béta-karotin, C vitamin, D vitamin, E vitamin, ásványianyag komplex + extra cink, króm, szelén, jód, halolaj, lenmagolaj, fokhagyma kivonat, szőlőmag kivonat, zöld tea kivonat, lecitin, Q10, izületvédő (glükozamin+kondroitin+MSM+kollagén komplex), probiotikum

Havi 11 ezerre jönne ki, én fizetném, de azt mondták, hogy ha rendelek ilyen szarokat akkor idézem: "kiba.szom a pi.csába őket".

Mások simán elköltenek ennyit cigire vagy piára vagy drogra, én az egészségem javítása, illetve betegségek megelezőse miatt akarom szedni őket. Kb június és november között minden nap 2-3 órán keresztül tudományos cikkeket olvastam és azok alapján választottam ki gondosan ezeket a táplálékkiegészítőket.

Miért ilyenek a szüleim?

2014. dec. 13. 13:02
1 2 3 4 5 6
 11/55 anonim ***** válasza:
52%
Azért ez szerintem túlzás. Ha nincs egészségügyi problémád, akkor meg pláne. Nekem nagyon gyenge volt az immunrendszerem, orvoshoz jártam vele, havonta beteg voltam, de akkor sem szedtem felennyi dolgot sem. Amivel egyetértek az a multivitamin, mert ha nincs saját kertetek, az üzleti zöldséggel nem biztos, hogy beviszed a kellő vitaminmennyiséget a szervezetedbe. A C vitamin nem árt, erős antioxidáns, ha sokat eszel belőle sincs mellékhatása. Továbbá nekem a laskagombakivonat segíteett- mióta szedem (igaz nyáron nem) észrevehetően ritkábban betegszem meg. Ezek havonta nem kerülnek sokba és az a veszély sem fenyeget, hogy túl sok vitamint juttatsz a szervezetedbe- az is okozhat ám problémákat. A helyedben pedig nem egyszerre vennék meg mindent és mindenről elmondanám a szüleimnek, miért van rá szüksége a szervezetnek. Amúgy a gyerekorvosnál kérhetsz vérvizsgálatot, hogy megtudd, van-e valamiből hiányod.
2014. dec. 13. 13:33
 12/55 anonim ***** válasza:
65%

Akik azt tanácsolják, hogy edd meg zöldségben ugyanazt, azok nyilván nincsenek tisztában a mai zöldségek/gyümölcsök vitamintartalmával és káros anyag tartalmával. Pedig csak egy picit kellene utánanézni, nem hülyeségeket állítani.. A túltermelés, kimerült földek, műtrágyázás hatására legjobb esetben negyedannyi vitamin van a zöldségekben, mint 20 éve. Ráadásul több káros anyagot is viszel be.. persze lehet bio cuccokat venni vagy a saját kiskertedben termelni, de ott sem tudod védeni a környezeti hatásoktól. A napi megállapított minimum vitaminadaggal pedig szintén nem dobálózik az, aki egy kicsit is ért hozzá, ugyanis ezek megállapított MINIMUM mennyiségek, ami ahhoz kell, hogy a szervezet ne omoljon össze. Nagy különbség van az optimális működés és az alapjáraton döcögés között. Nagyon sokan le vannak ragadva a "nagyapáink is ezt ették" vagy az "ősember is ezt ette" gondolatoknál, csak kifelejtik a képletből, hogy ma nem az akkori időket éljük sajnos. Jó lenne, ha az optimális vitaminadagot lehetne zöldségekből fedezni, de egy ember nem tud annyit enni egy nap, hogy ténylegesen bevigye a szükséges mennyiséget. Ahhoz egy szekér zöldség kellene naponta.

A szüleid csak nem akarják, hogy hülyeségekre költs, ugyanis ők is ugyanolyan "tájékozottak", mint az átlag. Azt gondolják, a zöldség biztosan jó, a táplálékkiegészítő pedig biztosan rossz, pedig egyáltalán nem biztos, hogy az utóbbi tartalmaz több káros anyagot. Nem tudom, milyen márkát néztél ki, de amit a gyógyszertárban árulnak, azok túlárazott minimum adagok, azért nem érdemes kiadni annyi pénzt. Ha normál, hiteles táplálékkiegészítőkkel foglalkozó szakboltban vásárolsz, ott is elmehet ennyi, az is igaz, de ott legalább rendben van az ár/érték arány. Beszélj szakemberrel, hogy valóban szükséged van-e mindenre, amit kiválasztottál, legfeljebb megerősíti azt, amit már úgyis tudsz. Szerintem ne itt kérj tanácsot, mert úgyis csak oltogatásokat fogsz kapni..

A szüleiddel nem tudom, mit tudnál kezdeni. Nem drogokra költesz, hogy ne engedjék be a házba a bogyóidat. Megoldást nem tudok javasolni. Nekem 16 évesen nem ellenőrizgették a dolgaimat, hogy tartok-e otthon "illegális" szereket.. Nem lehet, hogy valójában az a baj, hogy nincs sok pénzetek, te pedig az egészségedre költesz, ami manapság sajnos luxus? Mert ha pusztán tájékozatlanok, akkor legalább annyiban talán megpuhíthatnád őket, hogy amit csinálsz, az nem káros, még ha nem is hiszik el, hogy haszna van, hátha békén hagynak..

2014. dec. 13. 13:43
 13/55 anonim ***** válasza:
59%
Mert fölösleges. Minek neked 16 évesen MSN, kollagén meg ízületvedo? A 70 éves apám szedi ezeket, mert ízületi kopása van az 55 évnyi fizikai munkától. Neked maximum a C vitamin ajánlott, az is csak telen. Ezekkel várjál meg legalább 50 évet.
2014. dec. 13. 13:48
 14/55 anonim ***** válasza:
50%
Szerintem meg szedd őket nyugodtan! A bolti termékekben közel nincs meg ennyi vitamin és tápanyag a sok műcucc miatt, mint kéne lennie! Az ember azt hiszi hogy egészséges a bolti gyümölcs meg zöldség, pedig iszonyat kevés a vitamintartalmuk már... legjobbak a kerti változatok, de hát az meg ugye nem mindig megoldható...szerintem haszosak lehetnek ezek a vitaminok és kiegészítők, azokkal meg ne törődj akik azt mondják hogy "csak" egyél egészségesen....ahhoz hogy valaki TÉNYLEG egészséges, minőségi kajákat egyen, sokkal többet kell elkölteni arra havonta, mint 11 ezer forint...
2014. dec. 13. 13:56
 15/55 anonim ***** válasza:
43%
12-es gyonyoruen visszamondtad a szcientologus propagandat, koszonjuk.
2014. dec. 13. 13:59
 16/55 anonim ***** válasza:
38%
12, emberek tízezreinek a szervezete omlana össze nap mint nap, ha igazad lenne... ugyanis emberek milliói nem esznek szintetikus vitaminokat.
2014. dec. 13. 14:02
 17/55 anonim ***** válasza:
40%
Ők talán tudják, hogy a feleslegben bevitt vitaminok kárt okoznak. Már a C vitamin túladagolása is képes pigment hiányokat okozni a bőrben. Az, hogy táplálékkiegészítő, egy mesterséges szó, ami azt sejteti a naív emberrel, hogy erre van szüksége, mert az hiányzik a táplálékából. Pedig nem. Egyszerűen az élelmiszeripar, az élelmiszervegyéset és a biokémiai ipar hatalmas mennyiségben képes szinte mindent előállítani, amit egyébként nem tudnának "normális" módon forgalmazni, tehát ki kellett találni valamilyen reklámfogást, hogy menjen a "biznisz". Ezeknek az anyagok használatának nincsen semmiféle igazoltan tudományos alátámasztása. Amit te olvastál, az áltudományos megközelítés, csak ezt a hozzá nem értő közönség tudományosnak gondolja.
2014. dec. 13. 14:03
 18/55 anonim ***** válasza:
38%

igaza van a szüleidnek

gyerekként nagyon beteges voltam ezért sorra szedette velem a háziorvos az általad felsorolt vackokat, aminek most jöttek ki rajtam a mellékhatásai

szóval ahogy előttem is mondták, vidd be természetes úton a szervezetedbe ezeket a tápanyagokat

2014. dec. 13. 14:08
 19/55 anonim ***** válasza:
45%

C-vitamin kell ősztől tavaszig, mert az valóban kevés ilyenkor az ételekben. A többivel az a problem, hogy a saját rendszered lebénítja. Minek küzdjek az értékes ásvány és vitamin kivonására ha, tálcán lészen kapom őket -mondja a test:D

Hasonlat: ha nem mozgatjuk a karunkat (mondjuk hosszas gipszelés miatt) elsenyved - gyógytorna kell utána, helyrehozni.

2014. dec. 13. 14:14
 20/55 acelsziv ***** válasza:
57%
Azért mondják ezt a szüleid mert tudatlanok. Ugyanúgy, mint az itt válaszolók 99% -a. 12 -es jól írta a 15 -ös meg sötét, mint adáshiba a Győzike show -ban. Mellesleg a te korodban még nem kell Q10, MSN és kollagén is csak akkor, ha nagyon kemény fizikai munkát, vagy testmozgást végzel. De a kollanéntermélésben segít a C vitamin is és a te tested még fiatal.
2014. dec. 13. 14:18
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!