Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért ítéli el sok szülő a...

Miért ítéli el sok szülő a vitaminokat, táplálékkiegészítőket?

Figyelt kérdés

16 éves srác vagyok, szeretnék szedni vitaminokat és egyéb táplálékkiegészítőket, egész pontosan ezeket:

béta-karotin, C vitamin, D vitamin, E vitamin, ásványianyag komplex + extra cink, króm, szelén, jód, halolaj, lenmagolaj, fokhagyma kivonat, szőlőmag kivonat, zöld tea kivonat, lecitin, Q10, izületvédő (glükozamin+kondroitin+MSM+kollagén komplex), probiotikum

Havi 11 ezerre jönne ki, én fizetném, de azt mondták, hogy ha rendelek ilyen szarokat akkor idézem: "kiba.szom a pi.csába őket".

Mások simán elköltenek ennyit cigire vagy piára vagy drogra, én az egészségem javítása, illetve betegségek megelezőse miatt akarom szedni őket. Kb június és november között minden nap 2-3 órán keresztül tudományos cikkeket olvastam és azok alapján választottam ki gondosan ezeket a táplálékkiegészítőket.

Miért ilyenek a szüleim?

2014. dec. 13. 13:02
1 2 3 4 5 6
 21/55 anonim ***** válasza:
25%

15, ha buta vagy, ne hangoztasd. Bár nem az én szégyenem.. a szcientológia pont a hozzád hasonlókat találja meg, aki azt ismételgeti, amit másoktól hallott, függetlenül annak valóságtartalmától. Bár ha az én szövegem benne van valami szcientológus dogmában, hát te bizonyára tájékozottabb vagy nálam, hiszek neked.. úgy tudom az ő módszerük leginkább valós tények kiforgatásán alapszik a saját céljaik érdekében. Akár még igazad is lehet..

16: Igen, emberek százezrei betegeskednek nap mind nap. Vagy te mást tapasztalsz? Egészséges szervezetet nem támad meg rák vagy egyéb. Ahhoz kell valami hiba a rendszerben. Az ember simán élhetne 120 évig, ha rendesen karban tartaná a szervezetét.

17: Igen, van olyan vitamin, ami kárt okoz nagy mennyiségben. Pl ha megeszel egy kg C-vitamint egyszerre. Az halálos. Egyébként viszont a vitaminok kiürülnek. Pont azért van annyi hiánybetegség, mert a többségüket nem lehet raktározni.

Még valami túltájékozott hozzászólás?

Kérdező, pont erről beszéltem, hogy miért ne itt kérj tanácsot. Itt maximum akkora tudással rendelkeznek, mint ami a bulvárlapokból ráragad az emberre, de azért természetesen szakértők a témában.

2014. dec. 13. 14:20
 22/55 anonim ***** válasza:
85%

Amit most írok neked, ezt mind úgy írom mint tanuló/leendő személyi edző.

Legelső vizsgánk a vitaminokból volt... amit a #14-es válaszoló ír abban igaza van hogy a mai gyümölcsökbe zöldségekbe közel sincs annyit vitamin meg tápanyag ami mondjuk 20-30 évvel ezelőtt. Nem véletlen hívják étrend KIEGÉSZÍTŐNEK. A normál kiegyensúlyozott táplálkozást nem helyettesíti, és ez mindenhova oda van írva. Természetesen egészséges normális kajákat kell enni, sok zöldség gyümölcs, és lehetőleg cukros üdítőket hanyagolni meg a junk foodokat. Sok-sok víz az anyagcsere miatt.

Amiket te írtál mind vitamin azt én kicsit túlzásnak tartom. Arra felhívom a figyelmed hogy az A,D,E,K vitaminokat túl lehet adagolni mert zsírban oldódnak, szóval azokat csak módjával szedd. Van kifejezetten sportolóknak össze állított vitamin csomag, azzal jobban jársz szerintem mert abba minden fontos vitamin benne van ami egy sportolónak kell, de ha nincs benne olyan ami neked kell akkor azt még meg tudod hozzá venni. Az ízületvédő meg nem hülyeség... Nem kell 70 évesnek lenni ahhoz h szedje valaki. Saját tapasztalatból írom....

Tavaly, szépen szedtem módjával a vitaminokat C,D,B50,Mg, Q10, Omega3 halolaj, stb... és télen semmi bajom nem volt, még egy kis köhögés se. Most télen nem szedtem, és már másodjára vagyok beteg...

Az anyagi dolog az természetesen mindenkinek a saját dolga. Nekem volt amikor egy hónap csak étrend-kiegészítőkre meg vitaminokra elment 20-30 ezer forint, és akkor még a kaja sehol. Vitamin nem elég mert ami nagyon fontos még az izomfejlődéshez azaz L-glutamin, meg a fehérje (lehetőleg tejsavó), és az aminosavak (+ esszenciális aminosavak), zsírok (nem liba, kacsa zsír).

A szülői dolog elég nehézkes, nekem se nagyon örültek mikor elkezdtem, de ma már nem nagyon foglalkoznak vele, és csinálom már pár éve. Amiket meg táp kiegeket megveszel, az bolti kereskedelemben kapható, számlával. Nem egy illegális dolog.

Olvasd el ezt a cikket, nem hosszú [link]

Gondolom ezt a kérdést testépítésre vonatkozóan írtad és nem más sportba mert azt nem említetted.

Ez az én véleményem/tanácsom. Nyugodtan lehet lepontozni, de attól még az étrend kiegészítőkről ez a tény. Nem illegális dopping szerekről van szó.

2014. dec. 13. 14:26
 23/55 acelsziv ***** válasza:
86%

Kérdező: itt van még egy cikk ami alátámasztja 12 -es írását. Dr Márai Géze professzor úr a Gödöllői Agrártudományi Egyetem professzora, aki 50 éve vizsgálja a hazai növények drasztikusan csökkenő vitamin -és ásványianyag tartalmát. A csökkenés 90% fölötti.

[link]

2014. dec. 13. 14:26
 24/55 anonim ***** válasza:
45%
Egyébként azon gondolkodtam hogy egy 16 éves srác miből teremti elo a havi 11ezret?inkább vegyél egy multivitamint pl centrum s a tobbi pénzt tedd el...
2014. dec. 13. 14:28
 25/55 anonim ***** válasza:
44%
11-es vagyok. Mondjuk nem tudom, lehet itt mindenki táplálkozási szakértő, nekem csak az orvos apukám ajánlotta a leírtakat, de lehet a 40 év szakmában eltöltött év alatt mindvégig téves volt a meggyőződése a vitaminok szerepéről és a családjának is rosszat akart. A lepontozgatásról meg annyit, hogy segíteni próbál a másik akkor is, ha más a véleménye...
2014. dec. 13. 14:30
 26/55 anonim ***** válasza:
2%
En 700 ft ert vettem egy 40 db-os multivitamint, megis hova koltessz te el 11000-et?!?
2014. dec. 13. 14:45
 27/55 anonim ***** válasza:
67%

Húha :D

Na nézzük csak:

- aszondja "étkezz egészségesen" meg "egyél sok gyümölcsöt, zöldséget". Oké. Valami bővebb információ? Milyen az az egészséges étkezés? Mennyi gyümölcsöt és zöldséget egyen? Havi egy alma elég? Vagy heti két alma, három brokkoli meg hat görögdinnye? Két gerezd fokhagyma? Mégis mennyi? Ja, hát az már pont kimarad, mint mindig. Azt gondolja a hülye, hogy ha benyög valami hót általános dolgot, akkor már el van intézve, ő megtett mindent. Ó je.

- noname gyakoris válaszoló tudja, hogy valójában mibe mit raknak, noname gyakoris válaszoló tudja az iparok gonosz terveit, aki meg ezekkel valóban foglalkozik is, azt mind tutira megvezették, csak ő a helikopter! Seems legit. Persze, most divat bazi alterosnak lenni, és minden hivatali dolognál felsőbbrendűnek képzelni magunkat, de ez is olyan, mint a többi divat, csak a buták csinálják.

- Vitamintúladagolás? Elméletben lehetséges, ahogy elméletben MINDENT túl lehet adagolni. Namármost ha szegén gyerek bevesz napi egy szem multivitamint, majd rögvest túladagolása lesz? A francokat. A vicces meg az, hogy kb ugyanezek az emberek máskor meg azon sipákolnak, hogy úgyse szívódik fel, meg felesleges. Namármost tud valami egyszerre sok és kevés is lenni?

- Kíváncsi vagyok arra, hogy melyik nagyokos válaszoló mennyit foglalkozott ezekkel életében, és mennyire csak azt a birka propagandát hajtogatja, amit tudni vél, de azt se tudja, honnan tudja.

- S ha már birkák: aki buta, az kapásból utál mindent, ami különbözik az ő általa megszokottúl, kedvelttől. És nem az igazat akarja megismerni, nem következtetést keres a tényekhez, hanem tényeket erőszakol a következtetéseihez. Objektivitás ftw. Meg persze a kötelező agresszió.

2014. dec. 13. 14:48
 28/55 anonim ***** válasza:
14%
Milyen kedves, hogy mindenkit lepontoznak. Azt is, aki ezek ellen van, meg azt is, aki mellette van. Kedves...
2014. dec. 13. 14:49
 29/55 Agytörzsi Prof. ***** válasza:
15%

Nem a kérdésre válaszolok, bocs.

42 éves vagyok, életemben nem szedtem még be semmilyen vitamint tabletta formájában, és egészséges vagyok.

Keveset mozgok, mert a munkám miatt nem tudok rendszeresen mozogni.

Kamionsofőrként nincs pókhasam, holott az itt szinte "kötelező"

Nyilván csodagyerek vagyok.

2014. dec. 13. 14:57
 30/55 anonim ***** válasza:
63%

"aszondja "étkezz egészségesen" meg "egyél sok gyümölcsöt, zöldséget". Oké. Valami bővebb információ?"

szerinted ezen mit kell magyarázni? Ez nem egy táplálkozási tanácsadó oldal. A legtöbb ember tudja, mik azok az étkezési alapelvek, amik fontosak az egészségünk megőrzésében, ha nem, utána lehet járni. Az, hogy "étkezz egészségesen" egy teljesen normális, jóindulatú tanács.

És nem, havi egy alma nem elég, havi 1 görögdinnye meg 2 gerezd fokhagyma sem. Zöldséget, gyümölcsöt - és lehetőleg nyerset - minden nap kellene enni, sőt, ennek kellene kitenni az étkezések nagyrészét.

"Azt gondolja a hülye, hogy ha benyög valami hót általános dolgot, akkor már el van intézve, ő megtett mindent. Ó je."

Azok a hülyék, akik az egészséges étkezésre felhívták a kérdező figyelmét, máris többet tettek mint te, aki csak mindenféle tanács és segítőkészség vagy hozzáértés nélkül belekötött minden más válaszadóba...

"noname gyakoris válaszoló tudja, hogy valójában mibe mit raknak, noname gyakoris válaszoló tudja az iparok gonosz terveit, aki meg ezekkel valóban foglalkozik is, azt mind tutira megvezették, csak ő a helikopter! Seems legit. "

Noname gyakoris válaszadó, aki beleköt mindenbe, ő bezzeg a fent említett területek mindegyikéhez ért. Honnan tudod, hogy a válaszadókból ki orvos és ki utcaseprő? Sehonnan. Nyilván nem valószínű, hogy 20 válaszból akár 1 is táplálkozásszakértő, de a normális, egészséges étrend alapjairól egy átlagembernek is lehet fogalma.

"Vitamintúladagolás? Elméletben lehetséges, ahogy elméletben MINDENT túl lehet adagolni. Namármost ha szegén gyerek bevesz napi egy szem multivitamint, majd rögvest túladagolása lesz?"

A kérdező napi 20 féle vitamint vesz be, és emellé feltételezem néha még eszik is valamit. napi 1 multivitamintól senkin nem jön majd ki a hígfosás és a túladagolás, de amit a kérdező leírt, az már a másik véglet.

2014. dec. 13. 14:59
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!