Hogyan éljek így?

Figyelt kérdés

Mindent megtennék a szüleimért, de a legkisebb veszekedés után kénytelen vagyok csukott ajtó mögött azt hallani mindig, hogy még x évet kell kibírniuk velem, és végre elhúzok lehetőleg külföldre... Tudom, hogy anyagilag talán támogatnának, de ez nekem olyan szinten megalázó lenne... Nem, valóban nem én vagyok a legsimulékonyabb ember, de nem tudom, mivel érdemeltem ezt ki. Rettegek. Nem tudom, hogyan tovább. Vannak céljaim, terveim, álmaim, de jelenleg minden olyan homályos és bizonytalan emiatt. Mit tehetnék? 16 éves vagyok, mindent megpróbáltam, hogy jó kapcsolatom legyen velük, de mindig ez van.

16/l

2014. dec. 11. 21:49
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
saját magad kontrolálása? realaxálás, sport, vitaminok
2014. dec. 11. 22:05
 2/7 Sezlonyrugó ***** válasza:
Nem megalázó az... Külföldön sokkal könnyebben megvalósíthatod a terveidet, álmaidat. Önálló, normális életet fogsz tudni élni! Nem fog kellened rászorulni senkire. Otthon 26 évig problémát problémára halmoztam... Nem jutottam egyről a kettőre. 8 éve kimentem külföldre, azóta rendben van az életem. Ráadásul otthon se szívom senkinek a vérét. Már csak azt bánom, hogy nem húztam el sokkal hamarabb!
2014. dec. 11. 22:15
 3/7 anonim ***** válasza:
58%

Hát abszolút meg tudlak érteni! Nagyon önbizalom romboló és lelombozó lehet. Egy szülőnek sohasem lenne szabad ilyet mondani a gyerekéről, szerintem. 16 évesen nem könnyű az élet, nyilván neked is lehetnek problémáid.

Esetleg azt próbáld meg elmondani nekik egy alkalmas időpontban, hogy amikor ilyen van, az neked mennyire rosszul esik, stb. Vagy emlékeztesd őket rá, hogy ők is voltak 16 évesek, biztosan nekik is voltak vitáik a szüleikkel (mert mindenkinek volt), ők ezt hogyan élték meg, vagy próbálják egy kicsit a helyedbe képzelni magukat. Vagy elmondani nekik, igazából miért veszekszel...

2014. dec. 11. 22:35
 4/7 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy a veszekedesek sem tolem indulnak. Belelovaljak magukat abba, hogy en milyen gonosz vagyok, azt monjak, amiota megszulettem csak szomorusagot okozok. Pedig ez nem igy van. Mondtam is nekik, apamnak is mondtam, hogy milyen szarul esik, hogy ezt kell hallanom... Annyit valaszolt, hogy tegyem le lobb az erettsegit, es akkor jobb lesz.
2014. dec. 12. 06:21
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Ezen ne emészd magad. A szüleidnek biztos hogy nem veled van bajuk, hanem saját magukkal. Csak ezt könnyebb mindig másra kenni, Sajnálom, hogy te vagy a céltáblájuk. Ha ilyen szinten várják, hogy " felnőj", akkor lehet nem lenne hülyeség meglépni, egy távolabbi iskolába iratkozást, ahol kollégista lehetnél.

Akkor talán hamarabb rájönnek, hogy a problémáik velük maradnak a távollétedben is, és nem Te leszel a hibás.

2014. dec. 12. 09:14
 6/7 anonim ***** válasza:

Egyszer, amikor pont nem veszekedtek, őszintén kérdezd meg, valóban annyira nehéz nekik téged elviselniük?

Ha igen, mely cselekedeteid, tulajdonságaid idegesítik őket?

Ha ezeket megtudod, egy kicsit már előbbre vagy.

2014. dec. 12. 09:52
 7/7 A kérdező kommentje:
Igazatok van, köszönöm szépen a támogatást, ötleteket!
2014. dec. 12. 13:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!