Hogy éljek így?

Figyelt kérdés

18 éves,biszexuális lány vagyok.Engem a szüleim örökbefogadtak,amikor 9 hónapos voltam.A mai napig lehet érezni rajtam azt a hatalmas szeretethiányt,ami a korai anya-gyermek kapcsolat hiánya miatt alakult ki.A biszexualitásomra akkor jöttem rá(és biztosan ki is mertem jelenteni),amikor 15 éves koromban összejöttem egy lánnyal.Előtte voltam fiúval is,de vele nem feküdtem le,csak később,17 évesen.Tehát eddig volt 1 fiú,és 3 lány az életemben.Pedagógiát tanulok jelenleg,még nem egyetemen,hanem OKJ-s képzésen vagyok,de ebből nem lehet megélni,csak pontgyűjtés,és egy biztos szakma szerzésének céljából járok OKJ-s képzésre.Nyelvvizsgát is akarok(lehetőleg németből),és akkor utána komolyabb szinten kellene elkezdenem az angolt,mert ugye mégis csak az a befutó,és talán úgy külföldön kezdhetek valamit az életemmel...nem tudom még,mi lesz pontosan.

A probléma az,hogy egyszer elmondtam a szüleimnek,hogy én biszexuális vagyok,és mindkét nemhez vonzódok.Mivel ők idősebb,konzervatív,falusi emberek(a falusit itt úgy értem,hogy falun ez szégyen még,illetve ritka,nálunk nincs is olyan,aki nyíltan felvállalja,én sem,legalábbis itt próbálom titkolni,amennyire csak lehet),és az OKJ-s képzésen is titokban van a dolog még egyenlőre,és szeretném,ha ez így is maradna.

Miután a szüleimnek elmondtam,hogy mi a helyzet velem,utána anyám pokollá tette 2 napig a reggeleimet.Aztán ismerősömnek szóltam,hogy szerinte mégis mit csináljak,mert anyám megakarta tiltani,hogy ezt csináljam.. és persze a reggeli háborúk sem voltak éppen kellemesek.

Tehát,mivel hiszékenyek a szüleim,ezért beadtam nekik egy olyan dumát,amit egész egyszerűen akinek józan esze van,az nem hinne el.Voltak kis logikai buktatók is a dologban,dehát nem részletezem.

Most pedig az a helyzet,legalábbis nagyon úgy néz ki,hogy barátnőm van.És itthonról el kell járjak találkozóra.Szeretem a lányt,volt már ilyen a helyzet.Mindig ezer kérdést tesz fel anyám,hogy most hova megyek,kivel vagyok,mit csinálunk,mikor jön a busz.

ÉS EGÉSZ EGYSZERŰEN NEM BÍROM EZT MÁR!Annyira belekényszerítve érzem magam egy helyzetbe,és nem tudok belőle kilépni.Gyomorgörcsöm lesz lassan,úgy érzem,mert ezt így idegekkel bírni nem lehet.

DE BEVALLANI SEM LEHET,HOGY MI A HELYZET VELEM,HISZEN AKKOR MEGINT JÖNNÉNEK A HARCOK,ÉS a gyakorlati helyemet is elveszteném(megfenyegetett ezzel is anyám,mivel az ő ismerőse a gyakorlati hely,ovi vezetője).

A gyakorlati helyen is probléma lenne,ha kiderülne,hogy biszexuális vagyok...már pedig én az vagyok,és ezen semmi nem változtat már,sajnos.

ÉS AMI A LEGJOBBAN FÁJ,HOGY anyám azt mondta rám számtalanszor,hogy én milyen undorító,ostoba,bunkó,gusztustalan vagyok emiatt...és véget kellett vetni két nap után a hisztinek,mert tönkrementem volna idegileg.

Ha vallani nem lehet,és később nem tudok talpra állni egyedül,akkor mi az isten lesz velem?...ÍGY EGY ÉLETET LEÉLNI NEM LEHET!

Fáj,hogy a szüleimmel nem lehet őszinte kapcsolatom.

2014. nov. 4. 00:09
1 2
 1/11 anonim válasza:
97%

Egyértelműen kellemetlen a helyzet, de ha az a verzió ki van zárva -már pedig te eléggé úgy írtad- hogy megbeszéled a szüleiddel, akkor nem tehetsz mást, bujkálsz.

Persze, nem ez a legideálisabb helyzet, de az életben nem történhet minden a kedvünk szerint, nekünk kell az adott szituációhoz formálódni, mert vannak dolgok, amiken nem lehet változtatni. Te nem tudsz változtatni azon, hogy biszex vagy, és azon se, hogy ez kinek nem tetszik.

Azért szerintem az nem akkora lelki teher, hogy bujkálsz a pároddal. Én is csináltam már, de nem volt olyan gáz.

2014. nov. 4. 02:30
 2/11 anonim ***** válasza:
73%

1: Na jó, de elég szar, hogy nem szeretik a szülei!

Én el sem tudom képzelni, milyen lehet ez.

Én poli vagyok, és ebben maximálisan támogat anyám.

Mondjuk az ő vőlegényének is több nője van, szóval nincs olyan nagy különbség köztünk, de akkor is jó, ha nem szekálják az embert saját maga miatt!

Mit találtál ki, amivel elcsitítottad a háborút?

2014. nov. 4. 02:37
 3/11 anonim ***** válasza:
73%
Tényleg, csak azt mondtad, anyukád szekál!!! És a többiek???:)
2014. nov. 4. 02:38
 4/11 anonim ***** válasza:
97%
Nem sértésből, engem nem különösebben érdekel, arra viszont mindig is kíváncsi voltam, hogy hacsak nem vagy teljesen homoszexuális (ezt jól megmondtam), akkor minek kell azt a szüleid orrára kötni, hogy te néha mással is szeretsz lenni "mindenhogyan"? Nem látok bele a szülő fejébe, de engem pont nem érdekelne az ilyen preferancia. Amúgy ne foglalkozz velük, korlátolt emberek, nagyon sajnálom, hogy köztük kell élned. Én a költözésen gondolkodnék a helyedben.
2014. nov. 4. 07:35
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is kár volt elmondani nekik.

Most már mindegy....

Viszont talpra fogsz tudni állni egyedül is, meg tudod csinálni. Tanulsz, dolgozol.

2014. nov. 4. 12:50
 6/11 A kérdező kommentje:

Igen ám,mindez szép és jó,csak szekálnak azzal,hogy hol pasi!És erre mit mondok majd?Meg hogy tudok ennyi ürügyet arra kitalálni,hogy mit vagyok én benn Győrbe annyit?És ha majd a párom(esetlegesen nő,mert hogy most az,22 éves),azt akarja,hogy aludjak nála,akkor hogy alszok mégiscsak nála?

Az természetes,hogy egy nőnek is vannak igényei,ahogy ezek az igényeim nekem is meglennének(tehát hogy kettesben egypár éjszakát eltöltsek vele),vagy ha később lesz valakim,akkor úgy...

A probléma legnagyobb gyökere ez is,meg az is,hogy hova megyek vissza,ha önmagamat eltartani egy fizetésből nem tudom...,és esetleg a barátnőm/barátom meg úgy gondolná,hogy fogja magát,és elhagy.

Hiába van bármilyen nagy szerelem,az elmúlhat,és ha a másik félnél elmúlik a szeretet,akkor az a fél fogja magát,és elhagy...na,ez a másik félelmem...stb.

Szóval nagyon sok dolog van ebben,és nem tudom,hogy mit és hogyan kell tenni ilyenkor.

De megyek pszichológushoz.

2014. nov. 6. 20:22
 7/11 anonim ***** válasza:
74%
"ezen semmi nem változtat már,sajnos" Ez azt jelenti, hogy bánod? Nem vagy ostoba, bunkó , gusztustalan, pedig "nagy hívő vagyok". Én azt gondolom, hogy az embert lehet programozni ilyenné, vagy olyanná. A körülmények, a családi háttér is programozhatja az embert. Ami veled történt, arról nem tehetsz. "mi az isten lesz velem?" Ebben van a kulcs. Sajnálom, hogy ilyen bajod van. Veled vagyok fájdalmadban. ♥
2014. nov. 16. 19:06
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
De miért nem mondod azt a szüleidnek hogy mész Győrbe bulizni és ott alszol egy barátnődnél? Minden lánynak vannak barátnői. A pasis kérdést meg lerendezhetnéd azzal, hogy most nem akarsz járni senkivel és kész! Szerintem fejezd be a tanulmányaidat addig tarts ki, és utána költözz el. Ez a megoldás.
2014. nov. 16. 21:15
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Nem lehet olyan párt találni, aki a szüleidnek 100 százalékosan megfelel, akár férfi, akár nő. Majd megbékélnek, csak ne erőszakoskodj velük.

Amúgy már nagyon régóta érdekel pár dolog a lány-lány kapcsolaton belül, ha nem haragszol, kérdezhetnék párat a tapasztalataidról? Írj privit, ha ok. :)

2014. nov. 16. 21:16
 10/11 anonim ***** válasza:
25%
Talán már rájöttél, hogy először tapogatózni kellett volna, hogy mi a véleményük az ilyen dolgokkal kapcsolatban. Aztán bevallani, ha úgy érzed elfogadók. Sajnállak, de saját magadat tudod szuggerálni, hogy melyik nemet részesíted előnyben. Ön-szuggesztió. De ha neked ez így jó, akkor tedd azt amit jónak látsz. Végtére is a te életed.
2015. jan. 5. 12:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!