Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan éljek végre nyugodtabb...

Hogyan éljek végre nyugodtabb légkörben? A családom lassan az őrületbe kerget.

Figyelt kérdés
Még van egy évem a gimiből, anyu mégis folyamatosan azt kérdezgeti, hogy mikor megyek már el teljes munkaidőben dolgozni. Ha itthon vagyok csak a veszekedés megy, legtöbbször én vagyok a téma és ebben az egyben nagyon jól megértik egymást a nevelőapámmal. A féltestvéreimmel sem valami fényes a viszonyom, talán a túl nagy korkülönbség miatt (én 17 vagyok, ők 9, 6 és 4 évesek). Most az a legújabb, hogy egy szobába kellene költöznöm a két nagyobbik féltestvéremmel, mert anyu megint babát vár, én viszont szeretném, ha legalább az az egy szoba az enyém lenne.
2013. aug. 21. 11:21
 1/6 anonim ***** válasza:
Ez elég szomorú dolog. Voltaképp egy évet kéne kibírni még, azután mehetnél koleszba, vagy ha dolgozni fogsz, akkor költözhetsz majd albérletbe. Addig esetleg válasszátok le gipszkartonnal vagy szekrénnyel a szoba egyik felét, így némileg elszeparálhatod magad a tesóidtól. Én is így voltam húgommal, egy szekrénysort toltam a szoba közepére, mert nem volt más megoldás. Így is megutáltuk egymást örökre. :(
2013. aug. 21. 11:30
 2/6 anonim ***** válasza:

Kérdező!

Nagyon sajnállak!

Négy testvérrel nagyon nehéz lesz :(

Megértelek, hogy 17 éves fiatalként nem szeretnél kisiskolásokkal lakni egy szobában.

Anyukád és a nevelőapád megértőbb lehetne veled, hiszen még le sem érettségiztél. Egy érettségivel pedig nagyon nehéz lesz elhelyezkedni.

Komolyan gondolják, hogy reggel elmész dolgozni, hazajössz, pihennél kicsit, egy szobában egy 10 és 7 évessel, vagy még tanulsz is velük, mert anyukádnak ott lesz egy totyogó és egy 5 éves?

Gondolom a háztartásban is segítesz, ha lesz barátod hova teszed? (én nem tudnék csak a barátoméknál lenni)

megőrülnék :((

Nem tudsz esetleg apukádhoz költözni, vagy olyan helyre ahol nincs négy kicsi?

Az albérlet megoldás lenne, de szerintem nem elvárható, hogy 18 évesen szedd a sátorfádat és boldogulj.

2013. aug. 21. 11:36
 3/6 A kérdező kommentje:
Apu sajnos már több mint 10 éve meghalt. A lakást ő kapta a szüleitől, mikor Pestre költözött, én örököltem utána, de amíg nem vagyok 18 addig anyu a haszonélvező. A nagyszüleimhez mehetnék, de ők túl messze laknak, nem tudnék bejárni a suliba és a környékükön még normál munka sincs, nem hiszem, hogy pont egy diákot akarnának felvenni.
2013. aug. 21. 12:08
 4/6 anonim ***** válasza:
Esetleg a nagyidék környékén nincs olyan iskola, ahova átkérhetnéd magad? Még most el lehetne intézni. 15 napon belül elbírálnak egy ilyen iskolaváltási kérvényt, tehát semmiről se maradnál le az új iskolában. Annyi ezzel a probléma, hogy mivel még nem vagy 18, anyukád is kell hozzá. De, amint betöltöd, egyedül is elintézheted. Év közben is lehet váltani, csak érettségi évében szerintem nem érdemes.
2013. aug. 21. 12:46
 5/6 anonim ***** válasza:

Akkor már csak egy évet kell kibírnod, utána nyáron elkezdhetsz diákmunkát vállalni és lehet, hogy felvesznek állandóra, és elköltözhetsz.

Ha több szobás a lakás egy szobát kiadhatnál egy másik fiatalnak, vagy esetleg az egészet és közben lakhatnál egyedül egy kisebb lakásban. Később a pároddal lakhatnátok abban amit örököltél.

2013. aug. 21. 13:08
 6/6 anonim ***** válasza:
Ha leérettségizik, megszűnik a tanulói jogviszonya, így nem fogják felvenni diákmunkára. Egészen addig nem lesz tanulói jogviszonya, amíg be nem iratkozik valahova, ahol megkezdődik a tanév. Én is így jártam. 28-án fogok beiratkozni, de csak szept. 2-án tudnak igazolást adni. Őszig lesz ugyan érvényes diákja, de munkát vállalni azzal nem lehet.
2013. aug. 21. 16:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!