Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők! Jogosan nem büszke...

Szülők! Jogosan nem büszke rám a családom?

Figyelt kérdés

19 éves vagyok, lány, és gimi után kijöttem külföldre, mivel nem szerettem volna otthon tovább tanulni. Az a munkám hogy 2 embert ápolok, nekik segítek. Az egyikőjök nem idős, de mozgássérült, a másik már idősebb. Hozzájuk járok majdnem minden nap, takarítok, főzök mosok, amíg a családtagok dolgoznak, én vagyok mellettük. Az én családom anyagi helyzete jobb az átlagosnál, és nem értik hogy miért nem tanultam otthon tovább, miért nem mentem egyetemre, jó tanuló voltam, meg tudták volna fizetni, és fel vannak háborodva, mennyi diák örülne ennek. És nem értik miért ezt csinálom. Tényleg szeretem, mert úgy érzem segítek ezeknek az embereknek, szeretetet adok, és vidáman dolgozok, nem sok pénzért, de megélek belőle. Kiszolgáltatott helyzetben vannak, és jó érzés törődni velük. Nos a családom pedig valahogy nem akarja megérteni. Nem akarom egész életemben ezt csinálni, de már kíváncsi voltam arra hogy milyen az amikor magamat tartom fent. és főiskolára később is tudok menni, akár külföldön is, ha majd szeretnék, nem kötelező érettségi után.

Ti is lenéznétek a gyereketeket?

2014. nov. 29. 15:00
1 2 3 4
 31/37 A kérdező kommentje:
Sajnálom hogy a magyar ember azonnal lenézi azt aki nem "tanult" hanem például takarításból él. Itt az teljesen megszokott, hogy egy átlagosnál jobb körülmények között élő családnak bejárónője van. ugyanez van az idősek ápolásával is. Akkor gondolhatod mennyi nő van aki takarít :) Mégse nézik le egymást az emberek. Még lehet te is kedves negatív válaszoló irigykednél a takarítő fizetésére :D
2014. nov. 29. 18:26
 32/37 anonim ***** válasza:
55%

Nem olvastam el a temérdek hozzászólást.

Én csak annyi mondanék h diplomásként, vagy professzorként is lehet valaki utcaseprő de ha nincs semmid akkor ennyi, ez lesz a tető amíg csak élsz. De hát külföldön ebből is vígan meglehet élni szóval... a te életed, majd hozzászoknak.

2014. nov. 29. 18:31
 33/37 anonim ***** válasza:
0%

"Még lehet te is kedves negatív válaszoló irigykednél a takarítő fizetésére"

Arra a 450 euróra úgy érted, amiből a havi étkezést és egy garzonlakást alig lehet finanszírozni? Nem hiszem.

Ugyanis ha ennél többet keresel vele, akkor konkrétan adócsalást követsz el (mert gondolom nem vagy szabad vállalkozó és nem is adózol utána ill. nem cégtől kirendelve dolgozol), és 1-2 éven belül úgy kib*sznak az országból, mint annak a rendje.

2014. nov. 29. 18:38
 34/37 A kérdező kommentje:
nem euró, nem garzonlakás, és nem fognak kib.szni az országból. de ha mégis az történne, az se a te problémád lenne hanem az enyém. szóval ideje hogy a magaddal foglalkozz (vigyél egy kis örömöt az életedbe) Üdv.
2014. nov. 29. 18:47
 35/37 anonim ***** válasza:

Aki kerdesbe teszi mibol el a lanyom elmondom a fizetesebol.

nem magyarorszagon elunk itt megfizetik az eu kozepfoku vegzetseget is es nagyon szepen.

Annyi irigy ember van el sem hiszem A lanyom egy okos torekvo lany akinek evek ota ugyenaz a fiu a baratja.

Dolgzik a korhazban es meg egy fogorvosnal is szep fizetest kap. ez itt normalis dolog

2014. nov. 29. 18:58
 36/37 anonim ***** válasza:
0%
Nem tudom, mit jelent, hogy a családod helyzete jobb az átlagosnál, de ha valakinek egész életében kevesebb jutott, az tenni fog azért, hogy többet keressen. Mert elmehet mindenki ápolónak, hogy dicsérjék a gyakorin, hogy mekkora nagy szíve van, de abból nem lehet jóllakni.
2014. nov. 29. 21:36
 37/37 anonim válasza:
100%
Ha szereted, akkor csináld. Nem csinálhatunk mindig mindent úgy, ahogy másnak tetszik. Lehet később megbánod majd, de a saját hibáinkból tanulunk. És ha egy év múlva úgy érzed szívesen járnál egyetemre, akkor még mindig nem késő.
2014. dec. 7. 20:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!