Szülők! Jogosan nem büszke rám a családom?
19 éves vagyok, lány, és gimi után kijöttem külföldre, mivel nem szerettem volna otthon tovább tanulni. Az a munkám hogy 2 embert ápolok, nekik segítek. Az egyikőjök nem idős, de mozgássérült, a másik már idősebb. Hozzájuk járok majdnem minden nap, takarítok, főzök mosok, amíg a családtagok dolgoznak, én vagyok mellettük. Az én családom anyagi helyzete jobb az átlagosnál, és nem értik hogy miért nem tanultam otthon tovább, miért nem mentem egyetemre, jó tanuló voltam, meg tudták volna fizetni, és fel vannak háborodva, mennyi diák örülne ennek. És nem értik miért ezt csinálom. Tényleg szeretem, mert úgy érzem segítek ezeknek az embereknek, szeretetet adok, és vidáman dolgozok, nem sok pénzért, de megélek belőle. Kiszolgáltatott helyzetben vannak, és jó érzés törődni velük. Nos a családom pedig valahogy nem akarja megérteni. Nem akarom egész életemben ezt csinálni, de már kíváncsi voltam arra hogy milyen az amikor magamat tartom fent. és főiskolára később is tudok menni, akár külföldön is, ha majd szeretnék, nem kötelező érettségi után.
Ti is lenéznétek a gyereketeket?
Büszke én sem lennék rád, mert elsősorban azért csinálod, hogy neked kényelmes legyen a napod, hogy megspórold azokat a gondokat, problémákat, amik egy normális munkával járnak. Mert inkább tengődsz, de nem dolgoznál rendesen, hogy előrejuss. Mert a lustaságod fontosabb, mint az előrehaladás, szellemi fejlődés az életedben. Mert kevéssel is beéred.
Nem véletlenül alulfizetett ez a tevékenység, hiszen takarításon kívül mást nem nyújtasz nekik. Ahhoz, hogy szakszerűen elláthasd őket, tanulnod is kellett volna, hogy hogyan. Az sem biztos, hogy az egészségi állapotuknak megfelelően étkezteted őket, szóval nem is biztos, hogy jót teszel nekik, de mindegy.
én büszke lennék :) legalább gyűjtesz pénzt,és ha sikerül annyit összeszedned,akkor akkor és azt fogod tanulni,amit majd igazán szeretnél,szülői segítség nélkül!
plusz tanulni sosem késő,akár 30évesen is beiratkozhatsz majd egyetemre,sőt.
1. Elöször is a te életed, úgy éled, ahogy neked tetszik.
2. A szüleid helyében igenis büszke lennék rád, mert nem pénzközpontí vagy, hanem segíteni akarsz rászorúló embereken.
3. Abban is igazad van, hogy pár évvel késöbb is el tudod kezdeni az egyetemet, ha akarod, ezen kivül nemcsak az az ember, akinek diplomája van.
4. Aki szerint meg kényelmes munka másokat ápolni, az próbálja ki - ugyanis minden, csak nem teng-leng dolog, hanem igencsak megeröltetö fiziakailag is meg (sok esetben) szellemileg is.
(55 éves, diplomás (gépész) nö vagyok - a diplomát csak azért írom, hogy ne kapjam meg, hoyg ha én nem jutottam semmire, akkor ne okoskodjak.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!