Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők! Jogosan nem büszke...

Szülők! Jogosan nem büszke rám a családom?

Figyelt kérdés

19 éves vagyok, lány, és gimi után kijöttem külföldre, mivel nem szerettem volna otthon tovább tanulni. Az a munkám hogy 2 embert ápolok, nekik segítek. Az egyikőjök nem idős, de mozgássérült, a másik már idősebb. Hozzájuk járok majdnem minden nap, takarítok, főzök mosok, amíg a családtagok dolgoznak, én vagyok mellettük. Az én családom anyagi helyzete jobb az átlagosnál, és nem értik hogy miért nem tanultam otthon tovább, miért nem mentem egyetemre, jó tanuló voltam, meg tudták volna fizetni, és fel vannak háborodva, mennyi diák örülne ennek. És nem értik miért ezt csinálom. Tényleg szeretem, mert úgy érzem segítek ezeknek az embereknek, szeretetet adok, és vidáman dolgozok, nem sok pénzért, de megélek belőle. Kiszolgáltatott helyzetben vannak, és jó érzés törődni velük. Nos a családom pedig valahogy nem akarja megérteni. Nem akarom egész életemben ezt csinálni, de már kíváncsi voltam arra hogy milyen az amikor magamat tartom fent. és főiskolára később is tudok menni, akár külföldön is, ha majd szeretnék, nem kötelező érettségi után.

Ti is lenéznétek a gyereketeket?

2014. nov. 29. 15:00
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
16%
Szerencsés vagy. Az én barátnőm is kiment, ugyanezt csinálta kapcsolódó diplomával, de annyira kevés pénzt kapott, hogy a szüleinek kellett utána küldeni, pedig nincsenek nagy igényei.
2014. nov. 29. 16:42
 22/37 anonim ***** válasza:
13%

hát nem tudom... szerintem ez jó kb 16-18 évesen zsebpénznek, de ez nem egy munka...

ha rászorulóknak akarsz segíteni akkor ne kérj pénzt, önkénteskedj... ha meg betegeknek akarsz segíteni akkor menj el ápolónak.. ez a kettő közötti nekem kicsit értelmetlen, tényleg mintha nem akarnál dolgozni, vagy nem tudnád mit kezdj magaddal

2014. nov. 29. 16:59
 23/37 anonim ***** válasza:
78%

nekem is vana egy 20 eves lanyom.

Okos lany de csak kozepfoku kepzest vegzett egy eve dolgozik ugyancsak eu ben.

Miert ?egyszeruen nem erezte magat eleg eretnek a komoly palyavalasztashoz nem akart sok penzt es idot beleolni abban amibe nem biztos.

Biztattam nyugodtan jarja asajat utjat buszke vagyok ra hogy mert felnott modra valasztani es kiallni a sajat velemenye mellett.

Sok sok eve van meg arra hogy tanuljon most pedig keres annyit hogy szepen el tudja magat tartani sajat kis garzont berel kocsit vett maganak elvezi az eletet es var arra hogy rajojjon mity is szeretne melyik iranyba.

Tavasszal pedig elmegy ez kicsit szomoru meg akarja magat talani igy ahogy itt szokas egy par honapot elindul csavarogni azsiaban vagy ausztraliaba.

Erre mar megvan a penze es a hatizsakja.

Itthagy mindent a baratjat is es meg ket lannyal mennek felfedezni megtalalni magukat.

Aggodom erte de felnott no es en mindenben tamogatom hiszen onnalo elete van es az egyetlen dolog amit tolem var az bolcs tanacs tamogatas es biztatas.

Kritikat kap minden szogbol tolem mar nem kell.

Azt szeretnem ha erezne szeretem barmilyen okos buta csunya szep barmilyen hulyeseget is csinal barhogy is dont.

2014. nov. 29. 17:00
 24/37 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat!

fura hogy ezt a magyarok nem tekintik munkának.

Itt kb minden második nő vagy takarít, vagy ápol, valaki 40 évesen is, mert ebből lehet megélni, és annyi :)

2014. nov. 29. 17:47
 25/37 anonim ***** válasza:
14%
Kérlek, mondd, hogy utánanéztél a minden másodiknak, és nem csak a hasadra csaptál.
2014. nov. 29. 17:55
 26/37 anonim ***** válasza:
79%

elozo vagyok

pedig munka es nem is konnyu testileg es lelkileg sem

Remelem szereted amit csinalsz regen en is a korzetben dolgoztam igaz nekem van vegzetsegem hozza.

kemeny melo volt biciglivel volt mikor egy nap 10 cimen is voltam hatam derkam terdem fajt tole.

De az emberek vartak es orultek nekem neha betettem nekik egy jo kis CD es enekeltem az o kedvenc zenevel. Van aki hangossan nevetett velem.

Volt mikor megleptek egy csokival mandarinnal en pedig csereben kicsit tovabb maradtam beszelgetni.

Szep munka epul a jellemed tole.

2014. nov. 29. 17:56
 27/37 A kérdező kommentje:
akkor kijavítom, minden második nő, aki bevándorló :)
2014. nov. 29. 18:01
 28/37 anonim ***** válasza:
14%
Tökre nem mindegy. Ne dobálózz kitalált adatokkal.
2014. nov. 29. 18:04
 29/37 anonim ***** válasza:
36%
23-as azért kérdezd már meg a lányod, hogy valójában miből van arra pénze, hogy albérletben fenntartsa magát, kocsit vegyen, élvezze az életet és hónapokig csavarogjon Ázsiában és Ausztráliában. Tuti nem az eü-s állásából, amihez középfokú végzettség elég.
2014. nov. 29. 18:06
 30/37 anonim ***** válasza:
67%

Nem vagyok szülő, de bátran mondom, h nem nézlek le. Szégyellje magát az a szülő, aki "lenézi" a gyerekét, és nem büszke rá abban, amiben lehet.

A Te motivációdat nagyon kevesen értik meg. Könnyebb beállni a sorba, és a pénzt hajszolni.

Nagyon fiatal vagy, és nagyon jól írod, h később is tudsz még főiskolára menni, de bármilyen tanfolyamot vagy más sulit elvégezni. Most nyelvet tanulsz, tapasztalatot szerzel. Ki tudja, lehet 1 év múlva már hátad közepére se kívánod az egészet :) . Van még időd. Ha jó tanuló voltál, akkor idővel úgyis (remélem) igényed lesz a tanulásra. Diplomás emberként is dolgozhatsz nemes célért. Nem minden diplomásből lesz adó-csaló-szakértő vagy a nép ellensége.

2014. nov. 29. 18:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!