Ti meg tudnátok bocsájtani a fiatoknak, ha a saját
anyukátokat ölné meg?
21/47 A kérdező kommentje:
22/47 anonim válasza:
Én a 16. és a 17. válaszolónak adok igazat... Nagyából leírták a véleményemet.
2014. nov. 18. 17:21
19es vagyok: hát annál inkább lényegesek a részletek. Milyen mentális állapotban volt annak idén a fiú, mennyit ült le érte, hogy gondolkodik róla a jelenben, miket tesz és hogy viselkedik a jelenben stb. Ettől független magamban mindenképpen megbocsátanék neki is, de hogy ezt mutatom is felé, vagy tartom-e vele a kapcsolatot stb. az azért sok mindentől függ.
2014. nov. 18. 17:25
19es vagyok ismét: Ja, és aki leszavazott, annak kösz, okos vagy nagyon.
2014. nov. 18. 17:30
20-as! (14-es vagyok) Van két 20 éves ikerlányom és egy 16 éves fiam... És igen is számít, hogy valaki miért lesz részeg, mert ha pl. azért mert meghalt az apukája az egy sokkal megbocsáthatóbb tény, mint hogy szórakozásból mindennap berúgnák a haverjaival!
És, ha egy gyerekből iszákos lesz az igenis nagyrészt a szülei kudarca!
Amúgy sem a lányaim, sem a fiam nem voltak még részegek és nem is lesznek, mert normálisan neveltem Őket.
2014. nov. 18. 17:34
A "részegség mértéke" meg azért fontos mert, ha valaki nagyon részeg az olyasmiket tesz amit máskülönben nem tenne... Éppen ezért ez még a bíróságon is enyhítő körülmény.
2014. nov. 18. 17:38
Nem is lesznek részegek? Miért az, ha egy kicsit lerészegedik azt te már kudarcnak fogod fel a nevelésben? Gondolom te is voltál már részeg akkor a te édesanyád csődöt mondott a nevelésben? Mellesleg hány évesek a gyermekeid? Mert ha max. 10 akkor megértem, hogy még nem voltak részegek, de 15-16 évesen nem lennék benne annyira biztos. Gratulálok a felfogásodhoz. Kicsit álomvilágban élsz kedves anyuka. 21/F.
2014. nov. 18. 17:39
25-ös közben megnéztem mégegyszer 20 és 16 évesek. Nem voltak részegek... El tudom képzelni milyen nevelésben részesítheted őket. És nem azért mert még nem voltak részegek... Csak a felfogásodból.
2014. nov. 18. 17:41
19es vagyok újra: én nem igazán értem, hogy egy felnőtt férfit illetően - bár nem derült ez sem ki a szituból -, hogy jön ide az, hogy a szülők jól nevelték-e őt fel, vagy se? És mit kell ezen is vitázni, és offolni a topikot, mikor a megbocsátás volt a kérdés?
Itt most gyilkosságról van szó, olyan rossz szülők nem lehetnek, hogy egy felnőtt férfi idáig jusson. A férfi döntött sorozatban rosszul, erről NEM A SZÜLŐK TEHETNEK!
Ha mondjuk fiatal korú lenne, akkor és csak is abban az esetben lehetne okolni a szülőket.
2014. nov. 18. 17:45
30/47 A kérdező kommentje:
A szülei alkoholisták voltak. Erősfelindulásból követte el a tettét, aztán vállalta amit csinált.
Kapcsolódó kérdések: