Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan építsem így fel a...

Hogyan építsem így fel a saját életemet?

Figyelt kérdés
Most fogok végezni az egyetemen pár hónap múlva. Egész eddigi életemben csak akkor volt itthon nyugodt hangulat ha adtam az anyámnak és a nevelőapámnak pénzt. Rengeteg mindenről le kellett mondanom, de ezt természetesnek találtam, hiszen mégiscsak anyámékról van szó. Aztán egy idő után észrevettem hogy különbözök egyre több dologban a többiektől. Volt amikor kiröhögtek, vagy bújtatott kötekedésnek vették azt ha megkérdeztem tőlük, hogy hol dolgoznak amikor mesélték nekem, hogy megcsinálták a kresz vizsgát, új számítógépük van, vagy elutaztak valahova. Pedig csak tudni szerettem volna hogy melyik az a munkahely ahol egyetem mellett ilyen jól lehet keresni. Amikor megértettek, és normálisan válaszoltak nekem elmondták, hogy nekik van ösztöndíjuk vagy fizetésük, de azt elrakják későbbre, de amúgy mindent a szüleik intéztek nekik. Nekem ösztöndíjam is, meg munkahelyem is volt egyetem mellett, de a fizetésemet és az ösztöndíjamat mindig oda kellett adnom anyuméknak. Volt sok eset amikor el akartam rakni magamnak, de anyám ordibálva, esetleg az ajtómat verve követelte tőlem a pénzt. Tanulmányaim is elhúzódtak, mert úgy tanulni és dolgozni egyszere, hogy legalább a kettesem meglegyen, és itthora legyen elég pénz, kicsit nehéz volt. Időközben már a diákmelókat kinőttem, de nem adtam fel, mert elkezdtem magán tanárként korepetálni kisfiúkat, kislányokat. De ez sem tartott sokáig, mert anyám felkereste a tanítványaim hozzátartozóit, esetleg magukat a gyerekeket, és leosztotta őket hogy ennyi meg annyi pénzért nem lesz korepetálás. Tette mindezt a tudtom nélkül, tehát megakadályozni sem tudtam volna mindezt. Most itt vagyok, el szeretnék majd költözni, de állandóan azzal jön hogy ne menjek el, merthogy a lakás úgyis az enyém lesz majd.... de én nem hiszem, mert a lakáson annyi teher és hitel van hogy én azt nem szeretném megörökölni. Kétségbe vagyok esve, sok lányt is azért kellett visszautasítanom mert felnőtt létemre mégcsak egy kávére sem tudtam volna meghívni őket. Úgy érzem oda a függetlenségem és az életem, pedig még messze vagyok a 30-tól.. Mit tehetnék? Nevelőapám, és anyám se dolgozik. Ha sikerülne nagy nehezen elmennem itthonról, akkor is lehúznának szerintem. Kérem legalább egy-két szóval valaki segítsen vagy mondjon valamit erre....

2014. nov. 2. 17:26
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Ne adj nekik pénzt és költözz el. Nyiss saját bankszámlát, amihez nem férhetnek hozzá. Bárhogy hisztiznek, csak akkor húzhatnak le, ha hagyod.
2014. nov. 2. 17:30
 2/7 anonim ***** válasza:

Nos azt hiszem hogy anyád tönkre fog tenni idegileg és anyagilag, ha az én anyám csinálna ilyet, nekem felháborító lenne hogy megkeresi a tanítványaimat a hátam mögött és leosztja őket.Amint tudsz, költözz el otthonról, ne hallgass anyádra, mert különben sikertelenségre leszel ítélve.Van olyan hogy az embert a saját szülei tartják vissza tudatosan vagy tudattalanul és így elfojtják minden pozitív kezdeményezését.

Légy férfi és állj a sarkadra, mondd meg anyádnak hogy el fogsz költözni mert eleged van a viselkedéséből és saját életet akarsz élni.

Iratkozz be egy könyvtárba és vegyél ki pozitív gondolkodásról könyveket.Ha érdekel, tudok adni könyvcímeket, elég sokat.

2014. nov. 2. 17:35
 3/7 A kérdező kommentje:
Írhatsz pár címet igen, megköszönném :-)
2014. nov. 2. 17:37
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Anyádék nem normálisak. Én a helyedben minden anyagi támogatásukat beszüntetném azonmód. Verje nyugodtan az ajtót, majd ha már véres ökle, meg fogja unni. Állj a sarkadra, mert csak azt lehet kihasználni, aki hagyja. Te hagyod.
2014. nov. 2. 17:41
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Úristen... húzz el minél hamarabb, és függetlenedj teljesen, egy fillért se adj nekik.

Nehéz lesz lekoptatni őket, de ha nem teszed, a saját jövődet áldozod fel mások lustasága és teszetoszasága miatt. Huszonéves vagy, még helyre tudod hozni az elrontott dolgokat, harmincon-negyvenen túl már nem. Szeretnél egy elkúrt életet? Ugye, hogy nem...

2014. nov. 2. 17:43
 6/7 anonim ***** válasza:
Írtam privit.
2014. nov. 2. 18:00
 7/7 anonim ***** válasza:

Nem vagyok az erőszak híve, de ilyen szülőknek már leb..sztam volna egy-egy pofont.

Amúgy ja, költözz el amint tudsz, egy szobát viszonylag jó áron bérelhetsz már, és ahogy írták, nyitsz egy bankszámlát, befizeted rá a pénzt, onnantól csak nézhetnek. És amint tudsz húzz el onnan, nehogy ott ragadj, azt meg főleg ne hagyd hogy a hiteleiket is rád tegyék át.

2014. nov. 2. 20:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!